- 15 Nisan 2017
- 3.321
- 8.634
- Konu Sahibi strawberry_cake
Selam hanimlar, düşün düşün çıkamiyorum bir türlü işin içinden. Severek yaptığım bir işim var ama gelin görünki saatleri çocuklarim açısından çok kötü. Vardiyali bir çalışma sistemi, bir hafta 12:00 -21:00 arası bir haftada 15:00 - 00:00 arası. Ilki vardiya yine çekiliyorda ikinci vardiya müthiş zorluyor. Şimdi birde çocukların okulu başladı okul temposu, yemek saati (beraber sofraya oturmak gibi bir durumumuz yok) ödev saati, uyku saati vs bunlari aksatma gibi bir lüksümüz yok. Ama çalışınca ister istemez aksıyor. Eşim bir yere kadar yetiyor, mesela çocuklar asla babanın soylemesiyle uyumayı kabul etmiyorlar benim yatağa gönderip başlarında beklemem lazim. Bir yandan başka projeler araştırıyorum ama kafama yatan bir proje bulamadım bir türlü. Çocuklar okuldan geldikten sonra gece yarısına kadar bilgisayar başından kalkamayan bir anne ile karşılaşacaklar bu düşünce bile bana inanılmaz suçluluk hissettiriyor. Bu şartlar altında çalışmaya devam etmek eşittir çocukları ihmal etmek bunun farkındayım. Bu ayı tamamladıktan sonra işi bırakıp uygun projeyimi beklemem lazım yoksa projenin içeriğine bakmadan sadece çalışma saatlerini baz alarak mi bir iş tercih etmem lazım inanın kafam çok karışık. Part time projeler var ama içerik olarak bana göre degil. Kendimi zorlayıp yinede girip denememmi lazım bilemiyorum. Bu arada çalıştığım projede part time alternatif yokmuş malesef. Bir yanden annelik iç güdüleri bir yandan kötü ekonomi ve ülkemizin gerçekleri arasında sıkışıp kaldım.