• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü Anlamlı İsimler??

deniz_gunes

Hayat devam ediyor...
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2007
17.040
11.252
498
Diğer
Çocuklarımıza koyduğumuz isimlerin gerçek anlamlarını biliyor muyuz?

İlk etapta kulağa hoş gelen ama araştırılınca anlamları pek de hoş olmatan isimleri paylaşabiliriz..

ALINTI

Aleyna
Aleyna'ya kötü anlamlı bir isim değil de, anlamsız bir isim desek daha doğru olur.
Evet, Aleyna Kuran'ı Kerimde geçiyor, fakat Aleyna 'üzerimize' demek.
Yani Ingilizcesi 'at' olan kelime, Arapça'da 'aleyna'.
Bir düşünün bakalım, bir Arap bu anlamsız kelimeyi isim olarak kullandığımızı duyarsa ne kadar güler...
Ayrıca isim-sitelerinde Aleyna'nın esenlik ve sağlık anlamına geldiği yazıyor, ama bu kesinlikle yalandan ibarettir.

Aleyke
'Aleyke' ismi aynı 'Aleyna' ismine benzer. Aleyke 'senin üzerine ' demek.
Anlıcağınız 'Aleyke' hiç bir anlam ifade etmiyor.

Berre
Peygamberimiz hanımlarından ikisinin isimi Berre idi. Fakat Peygamber Efendimiz isimlerini değiştirmiştir. Birini Cüveyriye olarak, diğerini Zeynep olarak Ayrıca üvey kızının adı da "Berre" iken onu "Zeynep" olarak değiştirmiştir. Berre manası temizleyicidir. Ancak " O kendi nefsini temizler" diyerek kibir ve gurura sebep olmaması için değiştirmiştir.
Peygamberimiz'in değiştirdiği bu isimi koymak ne kadar doğru olur..?

Irem
Irem = Cennet bahçesi.
Evet, lk okuyuşta iyi güzel gibi gözükse de değildir aslında!
Irem, Allahın sevmediği yalan Cennettir.
Allah'a isyan ederek Cennet'e benzetmek iddiasiyle İrem bağını yaptırmış, bu bağdaki köşke girmeden kavmi ile yani taraftarlariyle birlikte gazaba uğramış, çarpılmış.
Allahın gazabına uğramış bir yerin ismini koymak ne derece doğru siz karar verin..??.

Niran
Ünlü sanatçı Niran Ünsal'dan duyduğumuz bu isim, her ne kadar kulağa hoş gelse de, kötü anlamlı bir isimdir.
Niran'ın anlamı 'Ateşler, Cehennem'

Aleyna, Tuana..vb..vb.. bu ve bunun gibi isimler cok øzenti isimler gibi gelmistir bana hep zaten..
Ama Irem cok tatli bi isim ve gercek anlaminin bukadar køtu olmasi uzucu..kizim olursa koymayi dusundugum isimlerden biri Irem..

irem güzel bir isim kulağada hoş geliyor...
idil-beril-deniz-dünya-inan isimleride benim hoşuma gidiyor anlmalarıda güzell

EMİLYA bu ismi bilen duyan varmı?çocuklara isim veren.bizim bir tanıdıgımız koydu herkez karsı.derlerya çocuk ismini taşıyamaz çocuk bi garip davranıyor.ayrıca duydugum kadarıyla EŞEK yavrusu muş anlamı,

bazı isimler kulağı inanılmaz tırmalıyor söylerken bile anlamsız geliyor.mesela kemal ismi oturaklı ağır bir isim benim için.tabii mustafa kemal olunca anlamı ve büyüklüğü artıyor algılamamda.aynı şekilde mehmet-deniz-hüseyin-mustafa-yiğit-devrim gibi isimlerde oturaklı ağır geliyor bana...kimse yanlış anlamasın herkezin beğenisi kendine bunlar benim algılamam
güzel bir konu olmuş arkadaşım:)

yaa çok güzel bir konu...irem ismini koymayı düşünen bir arkaddaşım var, mutlaka söylücem...

tuana: cennete düşen ilk yagmur damlası
tavanna: hititlerde kralice unvanı
oglum olursa tuana, kızım olursa tavanna isimlerini vermeyi düşünüyorum
tabi eşim nasıl karşılar bilmiyorum
bu arada 19 gün sonra düğünüm var herkesi bekliyorummmm:1hug: hihoyyyt

Duydugma göre

Kezban - Yalanaci demekmis arapcada
Senem - Put ismi olarak gecermis eski türkcede
Rana - Kötü kadin, olarak geciyormus arapcada

Arastirma yapmadim duyumlarim sadece

çok güzel bi konu deniz_güneş arkadaşım,Şeniz
çünkü bebişlerimize isim arıyoruz asıl anlamlarından emin olamıyoruz,mesela sanem ismi,anlamı çok güzel kadın diye geçiyor ama aslında öyle değil,arapçada puta tapan kadın demekmiş,allah muhafaza dikkat etmek lazıma.s.

kebire- bu isimde kuran-ı kerimde geçiyor ama anlamı büyük günah demekmiş
bu arada benim favori ismim eren- nurefşan

herkes zaten çocugum ayrı olsun ismi değişik olsun dıye öyle isimler çıktı ki..
sokakta acayip acayip isimler duyuyorum..normal gerçek isimlerimiz unutuldu iyice...
farklılık olacak yaaa...

ben en çok deniz,ahmet,arda,isimlerini seviyorum
ilerde kızım olursa deniz,oğlum olursada arda yada deniz koyabilirim
ahmet koymuyorum çünkü kardeşimin adı

muhteşem bi konu, gerçekten iyi araştırmak gerek yaa...

yurtta kalırken Eblihan isimli bi arkadaşım vardı, çok övünürdü ne kadar değişik ismim var dimi diyerek, şımarırdı... eski Osmanlı sözlüğü bulmuştuk tavan arasında, Eblihan da vardı, anlamı AHMAK'mış... gülsek mi ağlasak mı (:

Rabbim hayırlı evlatlar ve helal isimler versin inşallah a.s.

kızımın adı irem yalancı cennet olduğunu duymuştum ama asıl anlamı yani o bağa koyulan anlamı ğüzel diye ve kulağa hoş geliyor diye koydum ALLAHA iyi bir kul olur inşallah sevgilera.s.

güzel bir konu olmuş gerçekten
kızımın adı idil şimdi yine hamileyim eğer kız olursa beril naz koymayı düşünüyorum
erkek isimleri daha zor beğeniliyor
bildiğiniz kötü anlamlı isimleri paylaşırsanız biz hamileler için iyi olur

muhteşem bi konu, gerçekten iyi araştırmak gerek yaa...

yurtta kalırken Eblihan isimli bi arkadaşım vardı, çok övünürdü ne kadar değişik ismim var dimi diyerek, şımarırdı... eski Osmanlı sözlüğü bulmuştuk tavan arasında, Eblihan da vardı, anlamı AHMAK'mış... gülsek mi ağlasak mı (:

Rabbim hayırlı evlatlar ve helal isimler versin inşallah a.s.

Valla güzelim siz ne yapacağınızı bilememişsiniz ama ben burada kahkahayla güldüm.

Peygamber Efendimizi (s.a) miraca yükselten hayvan ın adı da BUĞRA imiş kızlar dikkat edin kötü bi anlamda değil ama hareketli bi hayvan olduğu için çocuğa isim ağır gelirmiş ki bizzat yaşamıştık peygamber efendimizin devesinin adı da KASVA dır bilgi olsun diye söylüyorum ....

a.s.

Gercekten cok tesekkürler, eger ki zamani gelince kizim olsaydi Aleyna yi düsünüyordum ama dedigin gibi bazi sitelerde ismin anlami degisik. Neyse, artik düsünmem gercek anlamini duyduktan sonra....

Gercekten yani buraya isimlerin gercek anlamlarini koyabilirseniz sevinirim....cok iyi olur bizler icin ilerde cocuklarimiza güzel isimler koyabilmek icin gerekliiii

çok güzel bi konu deniz_güneş arkadaşım,Şeniz
çünkü bebişlerimize isim arıyoruz asıl anlamlarından emin olamıyoruz,mesela sanem ismi,anlamı çok güzel kadın diye geçiyor ama aslında öyle değil,arapçada puta tapan kadın demekmiş,allah muhafaza dikkat etmek lazıma.s.

sanem tam olarak put demektir- puta tapan kadın değil...

Duydugma göre

Kezban - Yalanaci demekmis arapcada
Senem - Put ismi olarak gecermis eski türkcede
Rana - Kötü kadin, olarak geciyormus arapcada

Arastirma yapmadim duyumlarim sadece

senem ise sanem kelimesinden türemiştir ve put kadar güzel(tapılacak kadar güzel) kadın demektir, ayrıca tasavvufta bu anlamına bağlı olarak sevgili anlamını taşır...
ayrıca-sanırım eski Türkçe'den gelen bir kelime yani Arapçayla ilgisi olmayan- bir diğer anlamı da Kafkaslar'da oynanan bir halk oyununun adıdır ve çok eski bir isimdir.

rana bildiğim kadarıyla güzel demek (hatta eski kitaplarda falan kullanılır rana kelimesi) ama güzel kadın =kötü kadın gibi bir düşünceyle o anlama kaymış olabilir tam olarak bilmiyorum...

bu arada bir arkadaş oğluna tuana adını koymayı düşündüğünü söylemiş ama çevremde duyduğum kadarıyla kız adı olarak kullanılıyor o isim.

Back
X