- 11 Şubat 2013
- 643
- 122
-
- Konu Sahibi stereotyped
Arkadaşlar merhaba, ben yaklaşık 1 haftadır koşu bandında 1 saat yürüyorum. kilo vermedim daha ama bacaklarımın sıkılaştığını ve inceldiğini hissedebiliyorum.
evde hem koşu bandı hem eliktik bisiklet var, ben dün yürürken annem yanda eliktikteydi, baktım benım 1 saat yürüdüğümde yaktıgım kaloriyi 10 dakıkada yaktı.
bugün denedim bende, normalde koşu bandında 1 saatte 200 kalori veriyorum, eliktik bisiklette 10 dakikada 220 kalori yaktım, hızı çok yüksek çünkü. lakin çok yoruyor insanı, 10 dakıkadan fazla yapmak benım ıcın ımkansız gibi. bende dedim ki 10 dakıka eliktik, 10 dakika yürüyüş, diğerinden diğerine geçtim ara vermeden. 1 saat yaptım toplam. pek saglıklı gelmedi bana=)
20 dakikadan sonra kalori yakarmışsın çünkü..
napmalıyım? hangisini yapiyim, kilo vermek istiyorum hızlıca...
Aslında koşu bandı daha fazla kalori yakmanızı sağlar. Burada önemli nokta gerçekten koşuyor musunuz :) Adı koşu bandı olabilir ama ağır tempoda yürüyorsak hiç bir faydası olmayacaktır.
internette böyle bir kaynak var: zayıflamak için koşu bandı
faydalanabilirsiniz
Arkadaşım Merhaba,
Senelerdir spor yapan ve sporcu aileden gelen biri olarak sana tavsiyem eğer kilonu yakmak istiyorsan tempolu bir şekilde yürü. Hatta imkanın varsa açık havada yürü. Eliptik daha çok vücut hatlarını belirginleştirme ve sıkılaştırmada faydalıdır. Elbette sana kilo verdirir ama yarım saat eliptik yapmaktansa(ki çok daha yorucudur) tempolu bir şekilde 1 saat yüür daha iyi. Ayrıca 10 dk 10 dk demişsin, bu sana kesinlikle kilo verdirmez,sadece kilonu korur. Mutlaka ama mutlaka en az 45 dakika yürü. Vücut ilk 20 dakika ısınır sonrasında yağ yakmak için çalışmalara başlar. Sen eliptikte 20 dakika yorulup bırakacaksın ve bu hiçbir işe yaramayacak. Kalori yakımına gelince ekrandan baktıklarını söylüyorsan onlara hiç inanma. Onlar ortalama hesaplardır. Yani sen değil bir başkası da olsa aynı değerleri verecek. Hıza göre otomatik veriler onlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Dediğim gibi eliptik yararlı değil demiyorum evet çok terletir ama şöyle ; sen istediğin kadar eliptik yap veya koş vücut yine 20 dakika içinde ısınacak. O yüzden mutlaka yürüyüşten sonra hatta imkanın varsa en son spor salonundan çıkarken yap