Cocuklarim kaldı benimle cok sukur rabbim nereye kadar kısmet ettiyse benimle kalacak inş.sonuc kesin belli degil cocuklarin kararina önem verdiler..
Benimde bir oğlum vardı koruyucu ailelik ettiğimiz..birde ondan bir yaş küçük kendi oğlum vardı..ama ailesi o kadar dengesizdi ki çocuğu rezil ettiler..aslında benim ki biraz daha farklıydı..ben direk sokaktan almıştım çocuğu kimsesizdi orda burda komşuda kalıyordu...ve hiç aklımda yok iken aniden gelmişti hayatıma..komşusu ile babası kimliğini ve çocuğu bırakıp gitmişlerdi bana.ben bir müddet baktıktan sonra babasıda iletişimi kesince karakola gittim bişeyler yanlıştı çocuk anneden mi kaçırılıyor acaba dedim...ama oğlum zaten aklı başında bir çocuktu 6 yaşlarındaydı o zamanlar olsa anlatırdı biraz onun serinliği de vardı..polisler anneye ulaştı istemiyorum dedi babanın anlattıkları kısmen doğruydu..devlet çocuğu aldı ve geri bana verdi..bunu öğrenen baba bana çok bedua etti çocuğumu yurtlara düşürdün diye..halbuki banada yurt almıyor onlardan haber gelene kadar sizde kalsın demişti..sonra tekrar yaşadığı şehrin yurduna istedi çocuğu tekrar aldılar oraya yolladılar..annesine ulaştım babasını aradım bakmayacaksanız ben sahip çıkıyım çocuğu rezil etmeyin diye..karışık bir aileymiş..adam sabıkalı hırsız..kadın başkasıyla evlendi hiç çocuğu yokmuş gibi yeni çocuk doğurup hayatına devam ediyor..çocuğa ne oldu bilmiyorum.arada kadına ulaşıyorum internetten kaçamak cevap veriyor..çocuk çok akıllıydı inşallah güzel bir hayatı vardır..çok uğraştık yurtla beraber ama bişey yapamadık bizde...şimdi bir de kızım oldu..nasip olursa bir daha koruyucu aile olmak istiyoruz..ama bu sefer prosedürüne uygun bir kız evlat istiyorum yaşı farketmez hayatı kurtulsun yeter..o oğlumdan dolayı çok haşır neşir olmuştum yurtlarla orda hiç birşeye ihtiyaçları yok yediği yemekler giydiği giyimler bir çoğumuzun karşılayamayacağı kadar bile iyi..kreşe gidiyor 5 yaşında olanlar..eksik olan tek şey anne baba sevgisi...bakıcılarına da anne diyorlar ama baba diyebilecekleri kimse olmadığı için daha çok baba sevgisine
muhtaçlar...bir arkadaş yazmış özel olmak özel sevilmek istiyorlar diye çok doğru tespit..
Prosedürlerine gelirsek çalışan anneye de veriyorlar..ben zaten çalışıodum yanımda getirip götürüyordum..orda ki uzmanlar dedi kreşe verelim devlet karşılar diye ama babası olacak iblisin sayesinde nasip olmadı..o zamanlar imkanım bu kadar iii değildi evde bütün odalar birbiri içindeydi eve gelen uzman evin sıcaklığının önemli olduğunu benim önemli olduğumu söylediler.. "yatak olmasın yerde yatsın nolur ki yeterki aile sevgisini bilsin" demişti uzman hanım...dün internetten randevu aldım bakalım inşallah hayırla sonuçlanır?
Sizi tebrik ediyorum. Hangi ildesiniz?
Randevulu görüşmenizde sizi bilgilendirip, yaşamınız, geliriniz, eviniz vs. hakkında bilgileri sorup, tamamlamanız gereken evrak listesini veriyorlar. 1 ay içerisinde tamamlamanız için süre veriliyor. Ben 11 günde tamamlayıp teslim edebildim çok şükür. O arada sizinle bu süreçte ilgilenecek olan sosyal çalışmacı sorumlu belli olmuş oluyor. Onun sırasına giriyorsunuz. Sonbahar döneminin çok yoğun dönem olduğunu, benden önce sırada 2 ailesi olduğunu, 2-3 ay içerisinde bizim evimize ziyarete geleceğini belirtti. Nasıl geçecek bu bekleme süresi bilemiyorum. Sabırsızlanıyorum. Ona dua ediyorum işlerine kolaylık için:)
Ben evli değilim. Baba diyeceği birisi olmayacak şimdilik...Evlilik olursa ayrı... Evimizde anneanne ve dedesi olacak. Pek çok boşanan aile var, anne yanında kaldıklarından o çocuklar nasıl babadan mahrum kalıyorsa artık bu da böyle bir durum olacak. Ben mutlaka o yuvadaki perişanlıklarından daha sıcacık, içten, samimi bir aile ortamına kavuşacağına inanıyorum. Şimdiden gelecekteki kızıma karşı sevgi, mutluluk, sıcaklık hisleri oluştu.
Asıl tek başına hiç bir zorunluluğu olmadan koca bir sorumluluğun altına giren sizin gibi yiğit anneyi ben tebrik ederim..internetten başvuru yolladım..Konyadayız ..Bizi çağıracaklarmış bekliyoruz.. istedikleri evraklar nelerdi acaba..onlar istemeden hazırlqyabildiğim kadar hazırlayım.. ben ancak hazır ederim 10 aylık bir bebeğim var bırakabileceğim kimsede yok..zaman kazanırım..Değişmiş galiba herşey..diğer oğlum 2 aya yakın kalmıştı çocuk esirgemede..öyle olması gerekiyormuş..sonra misafir olarak verdiler nasıl olsa çocuk sizde kalmıştı evraklar arkadan hallolur diye..kaldığı sürede ben sık sık gitmiştim..hiç unutmuyorum bakıcılar bana çok ters davranıyordu hep..hatta biri dayanamadı yakın yaşta bi çocuğun daha varmış ona baktın buna mı bakamadın diye çıkışmıştı..meğer öz annesi sanıyorlarmış.. İnşallah hiç bir pürüz çıkmadan hallederiz sizde en yakın zamanda meleğinizle tanışırsınız inşallah...
hiç unutmuyorum bakıcılar bana çok ters davranıyordu hep..hatta biri dayanamadı yakın yaşta bi çocuğun daha varmış ona baktın buna mı bakamadın diye çıkışmıştı..meğer öz annesi sanıyorlarmış..
Benim de orada çalışan görevli ile ilgili konuşmalarından anladığım, onların bunu robotlaşmış, otomatiğe bağlamış bir kamu çalışanı rehavetiyle sürdürmek istedikleri, ne zaman kavuşurum dediğimde, işlerin yoğunluğuyla ilgili yandığı dertlenmeler... Ona kalsa hemen elindeki işleri bir an önce tamamlamak istermiş de, çok yoğunmuş da, benden önce 2 tane sırada bekleyeni varmış da... bahaneler bahaneler... Onlar bir çocuğun bir an önce, bir gün evvel kurtulmaları kaygısıyla bakmak yerine, elindeki işi tamamlamak olarak bakıyor olabilirler... Belki Klasik memur zihniyeti... Bana sanki 20 sırada bekleyen varmış gibi dertlenmiş gibi hissettim. Şahsen ben olsam 1 hafta 1 aileye 1 hafta diğerine ziyarete giderim, en geç 3. hafta da bana sıra gelir. Elimdeki işi bekletmek istemiyorsam, 2-3 ay değil, 2-3 haftada tamamlamaya bakarım. Hem elimize tamamlamamız gereken belgeleri tutuştururken kendileri bize tamamlama süresi olarak 1 ay veriyorlar. Bu mantıkla bence bizimle ilgili işi de en geç 1 ayda tamamlamış olmaları gerekirken, 2-3 aydan dem vurulabiliyor... Ama ne yapacaksınız... El mahkum. Keyiflerini bekliyoruz sanırım... Eğer keyfi olarak birkaç haftada bitecek işi aylara yayıyorlarsa, Allah onlardan bunun hesabını soracacaktır ve buna yazıklar olsun diyebilirim. Velhasıl bizdeki sabırsızlık, heyecan, bekleme ümidini ben bana düşen görevlide hissedemedim.
Yine de belki yanılan benimdir.
Siz kaç yaşlarında ve hangi cinsiyet düşünüyorsunuz?
Söylediklerinizde çok haklısınız..2-3 ay çok uzun bir zaman.. Devlet çok önem veriyormuş çocukların aile ortamında olmasına..oradaki memur demişti..yani bu 2-3 ay meselesi de iyiki önem veriyor dedirtiyor...
Bende bir kız istiyorum 2-7 yaş aralığında..Oğlum 8 yaşında kızım 10 aylık o da ortanca çiçeğimiz olacak inşallah teyzesi..
Teşekkür ederim güzel sözleriniz ve dilekleriniz için..İnşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun güzel haberlerinizi yazın buraya küçük meleğinizi bende merakla bekliyorum.
bu arada biz başka bir şehre taşındık,merak edenler olabilir....sıkıntı olmadı.yeni şehir,yeni uzmanlar.....ailesi görüşme talep ettiğinde uçağa atlayıp gidiyoruz...eski uzmanımızın eşliğinde görüşüyorlar.bu da dip not olarak kalsın tayin olursak ne olur diyen arkadaşlar için......biz bu yüzden memleketimizden başvuru yapmıştık şimdi çok sorun yaşamıyoruz ailemizin yanında iki gün kalıp dönüyoruz.hem hasret gideriyoruz
Saatlerdir okuyorum üniversite öğrencisi olduğum zamanlardan beri hep düşünüp çok istediğim bir duygu kan bağı olmayan bir kalbe evini kalbini açmak ciddi manada istiyorum eşime zaman zaman bahsediyordum sıcak bakıyor çok şükür biz 4 sene olacak evliyiz ama bebeği bir kaç ay oldu düşünüyoruz ama koruyucu ailelik için eşimle konuşmayı bir cana yuva olmayı istiyorum bu sorun olur mu acaba benek de düşünmek aynı zmanda
Ben erkek düşünüyorum baştan beri ama bekleme konusunu sanmıyorum çok olacagını bulunduğum ilde 50 yi geçmez koruyucu aile bitaz araştırdım ve valilik teşvik amaçlı toplantılar dahi yapmış talep çok çok az burada 150 civarı çocuk varmış hatta koruyucu aile tanına verilebilicek önümüzdeki hafta eşimle gitmeyi planlıyorum bu akşamda konuşacahım deytalıca zaten zaman zaman bu fikrimi dile getirirm ona da umarım herşey guzel olurSizi tebrik ediyorum... Hiç düşünmeden yola koyulun.. İnanılmaz kıymetli bir iş. Kafanıza takılan sorularla ilgili İlinizdeki Çocuk hizmetleri Koruyucu Aile birimine gidip bilgi edinebilirsiniz ... Hatta gitmeden sadece telefon etseniz bile olur. Maddi olarak zorlanacağını düşünüp tereddüt edenler için de öğrendiğim şu bilgiyi de paylaşayım ki, kabul ederseniz devlet aile yanına emanet ettiği bu çocukların masraflarına düzenli katkıda da bulunuyor.
Müracaatınızdan itibaren çocuğun teslim edilmesi için en az 1 yıl beklemeyi gözden çıkartın. Çünkü sistem çok ağır işliyor. Ancak kız yerine erkek tercih ederseniz belki bu bekleme süresi kısalabiliyor. Çünkü rağbet gören cinsiyet kız imiş.
Ben bekar olduğum için rol model olarak baba figürü olmadığından erkek yerine kız çocuk tercihinde bulundum. Ancak evli çiftlerin de çoğunluğunun tercihi maalesef yine kız olmaktaymış. Bunu duyunca yuvada büyümeye çırpınan erkek yavrucaklara içim gitti. Keşke hepsine ev sahipliği yapabilsem.
Bir ailenin koruyucu ailelik yapabileceği sayı maksimum 3. Planım 1 ile başlayıp, zaman içerisinde nasipse 3'e kadar çıkmak. Tabi haliyle diğer ikisi de kız olmak zorunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?