• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koruyucu aile

Ne kadar bekleyeceğiniz gerçekten hiç belli olmuyor. Uygun çocuk olursa süreci hızlandırıyorlar. Biz başvurduğumuzda kurumda 0-6 yaş arası 8 çocuk vardı. Hiçbiri koruyucu aile için uygun değildi. Biyolojik aile ile sürekli görüşen ve geçici gelen çocuklar dediler. Biz onay aldığımızda evladımız daha doğmamış bile 😌 onun gelmesini beklemişiz aslında 🥰
Eeee şuan ne durumda anlatırmısınız bilgilendirirmisiniz

Amin inş bir tanıdığım böyle toplantılara çocuk verilicek aileleri çağırdıklarını söyledi ama bilmiyorum
Sizi tanımadan inceleme süreciniz ki en kısa üç ay, nasıl çocuk verilebileceğine emin oldunuz
Sağdan soldan duyduklarınızı ciddiye almayın sadece kurumla iletişime geçin
Ve koruyucu aile evlat edinmenin bir basamağı değildir ikisi farklı hizmetlerdir

Sizi tanımadan inceleme süreciniz ki en kısa üç ay, nasıl çocuk verilebileceğine emin oldunuz
Sağdan soldan duyduklarınızı ciddiye almayın sadece kurumla iletişime geçin
Ve koruyucu aile evlat edinmenin bir basamağı değildir ikisi farklı hizmetlerdir
Emin olmadım bu şekilde tanıdık birisi bilgi verdi doğru mu diye sordum sadece ikisinin farklı şey olduğunu tabiki biliyorum

Kaç yaş grubu nasıl bişey anlatırmısınız biraz ♥️ Ailesi war mı warsa görüşüyolar mı ne kadar süreç için alındığı belli mi 🌸
Biz 0-4 yaş olarak başvurduk. Oğlumuz bize geldiğinde 4 aylıktı. Biyolojik ailesi var. Geçen ay ziyarete geldi. Kurumda 1 saat görüşmeleri oldu. Ne kadar süre bizimle yaşayacağı belli değil. Sonuçta koruyucu aileyiz her ne kadar istemesekte geri dönme ihtimali hep var.

Amin inş bir tanıdığım böyle toplantılara çocuk verilicek aileleri çağırdıklarını söyledi ama bilmiyorum açıkçası
Hayır tanıdığınız yanlış bilgi vermiş size. Normalde bireysel görüşme olurdu ama deprem nedeniyle başvuru sayısı 300 bini geçtiği için ön bilgilendirmeyi mecburen toplu yapıyorlar. Size süreç anlatılacak devam etmek isterseniz evrak listesi verilecek ve bireysel görüşmeleriniz başlayacak. Her şey olumlu olur da kuruldan onay alırsanız size uygun çocukla eşleşme beklersiniz.

Çok geçmiş olsun cnm umarım anne olabilirsin ya da Rabbim swnin ewine de bir melek yollar inşallah bir düzene girer sistem de öncelik bizlere tanınır.. Bende kanser hastasıyım anne olamıyorum oyüzden ya koruyucu ya ewlatlık istiyorum bakalım nasibimizde ne warsa..koruyucu aile neden olamıyosun?
Canım acil şifalar versin Allah. Umarım tez zamanda iyileşirsin. Koruyucu aile olamıyorum derken aramadıkları için “onu bile olamıyorum “ diye sitemle yazmıştım. İzmir’de başvuru çokmuş , o yüzden sura gelmedi maalesef.

Biz 0-4 yaş olarak başvurduk. Oğlumuz bize geldiğinde 4 aylıktı. Biyolojik ailesi var. Geçen ay ziyarete geldi. Kurumda 1 saat görüşmeleri oldu. Ne kadar süre bizimle yaşayacağı belli değil. Sonuçta koruyucu aileyiz her ne kadar istemesekte geri dönme ihtimali hep var.
Anladım kesinlikle öyle geri gidecekler. Peki ailesiyle görüştüğünde siz ailesiyle yüzleşiyormusunuz birbirinizi görüyormusunuz? Eğer gördüyseniz bebeğe bakış açıları nasıldı görüşmede?

Canım acil şifalar versin Allah. Umarım tez zamanda iyileşirsin. Koruyucu aile olamıyorum derken aramadıkları için “onu bile olamıyorum “ diye sitemle yazmıştım. İzmir’de başvuru çokmuş , o yüzden sura gelmedi maalesef.
Aminn çok teşekkür ederim 🙏🏻 Bi siz arayın orayı arada bir üstüne gidince belki daha hızlanır süreç biz de bekliyoduk hep arıcaklar diye sonra biz aradık anca öyle sıra aldık yüzyüze görüşmek için bakalım hayırlısı

Anladım kesinlikle öyle geri gidecekler. Peki ailesiyle görüştüğünde siz ailesiyle yüzleşiyormusunuz birbirinizi görüyormusunuz? Eğer gördüyseniz bebeğe bakış açıları nasıldı görüşmede?
Hayır biyolojik aile ile sizi hiç karşılaştırmıyorlar farklı saatlerde çağırıyorlar. Biz de çocuğu evden alıp 1 saat sonra tekrar eve bıraktılar. Bebeğimiz küçük olduğu için anlamadı ne olduğunu etkilenmedi. Ama büyüdükçe nasıl olur bilmiyoruz.

Hayır biyolojik aile ile sizi hiç karşılaştırmıyorlar farklı saatlerde çağırıyorlar. Biz de çocuğu evden alıp 1 saat sonra tekrar eve bıraktılar. Bebeğimiz küçük olduğu için anlamadı ne olduğunu etkilenmedi. Ama büyüdükçe nasıl olur bilmiyoruz.
Anladım aynen bebek olunca zor olmuyor da yaşı olduğunda kafası karışcak yawruların 🥺

Anladım aynen bebek olunca zor olmuyor da yaşı olduğunda kafası karışcak yawruların 🥺
🙋🏼‍♀️
Bende başvurdum ilk görüşme toplu olarak yapıldı. Evrak toplama aşamasındayım. Rapor biraz uzun sürüyor diye biliyorum. Depremden dolayı mecburen raporumu bekletiyorum.
Sizin de ilk görüşmeniz cuma günü imiş iyi şanslar

🙋🏼‍♀️
Bende başvurdum ilk görüşme toplu olarak yapıldı. Evrak toplama aşamasındayım. Rapor biraz uzun sürüyor diye biliyorum. Depremden dolayı mecburen raporumu bekletiyorum.
Ay çok teşekkür ederim ne soruyorlar ya de ne anlatıyorlar söyleyebilirmisiniz önden çok heycanlıyım da

🙋🏼‍♀️
Bugün benim ilk toplu görüşmem oldu orda yeniden başvuru yaptık evrak hazırlıycam devlet hastanesinden hemen randevu bulabildim çok şükür il genel müdür yardımcı 2 doktor yeterli bilgisi verdi dahiliye ve psikiyatri aynı güne ikisinide buldum Allah yardım etti

Back