MEraba bende evlenınce evlatlık almak ıstıyorm,dusuncem de şu yönde kendi bebeğimi emzirirken emzirme donemındekı bır bebegı alıp onu da emzırmek ıstıyorm hem kendı cocuklarımla süt kardeşi olsunlar hemde çocugun aynı zamanda süt annesi de oluyım dıye:) bence sizde bu donemde alabılırsınız bırlıkte buyuyup gıderler ıns bende zamanı gelınce evlenecegım kısı de bu fıkrıme ortak olur ve bır cocuga anne olabılırım. Peygamber efendımız de sunu demıstır ; müslümanların yaşadığı evlerin en hayırlısı içinde yetime iyi bakılan evdir. Umarm hepımızın evlerı boyle olur
Koruyucu aile zaten, çocuğu evlat edinmiyor bir nevi uzun süre misafir ediyor...
Devlet bu aile ye çocuk için ufak bir maddi yardım yapıyor olabilir...
Benm evladm var cok sukur ama bi tanede evlat edinmeyi aklimdan gecirdim fakat ya ayrim yaparsam ya elimde olmadan kendi oz cocugumu kayirirsam istemeden diye vazgectm cok buyuk sorumlulukMerhaba arkadaşlar.
Bekarlık zamanlarımdan beri evlat edinme yada koruyucu aile olmak gibi bir niyetim var;daha doğrusu bu konuda içimde garip bir aşk var.
25 yaşındayım,18 aylık bir oğlum var.
Aslında doğumumdan sonra beş,altı sene kadar evlat sahibi olmak konusunda çekincelerim vardı.
Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin,bize de nasip olursa amenna.Fakat ben ikinci bebeğimi hamile kalarak,doğum yaparak değil de aile sevgisine,sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyan bir yavruya anne olarak büyütmek istiyorum.
Bu niyetime eşim de uzun zaman sonra ortak oldu ve geçen gece bana koruyucu aile olmayı teklif etti.
Tabii ben uzun süredir bunu istediğim için havalara uçtum
Fakat hayatın gerçeklerini düşünerek,sorumlulukları göz önünde tutarak realist davranmam gerek.
Bizim bir buçuk senelik bir borcumuz var,o sırada benim tamamlamam gereken okulum,sonrasında kpss,meslek falan..
Bu açıdan bakınca iki sene sonra bu planı gerçekleştirmek mantıklı.
Bir yandan da şu an evdeyim,oğlum küçük,emziriyorum.
Eğer yakın dönemde nasip olursa çocuklarımın bu iki senesinde kendim büyütmüş,hatta devlet açısından bir sıkıntı yoksa bebeğimi emzirmiş olurum,hemde kardeşler arası çok yaş farkı olmadan büyür giderler.
Çok rahat bir ortam sunamasam da hamdolsum sakin,gün geçtikçe olgunlaşıp rayına oturan bir yuvamız var,ona sevgi,annelik,babalık,kardeşlik verebiliriz.
Bilmiyorum kızlar içimde gerçekten garip bir hasret var yazarken gözlerim doldu.Sanki bir yerde beni bekliyor,bende onu..
Koruyucu aile ve evlat edinme konusunda tecrübesi yahut bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim,teşekkürler
Öyle güzel yazmışsınız ki resmen teşvik ediyor dedikleriniz Allahım nasıp etsin hayırlı zamanda bu düşüncenizi gerceklestirmeyi insallahhMerhaba arkadaşlar.
Bekarlık zamanlarımdan beri evlat edinme yada koruyucu aile olmak gibi bir niyetim var;daha doğrusu bu konuda içimde garip bir aşk var.
Aslında doğumumdan sonra beş,altı sene kadar evlat sahibi olmak konusunda çekincelerim vardı.
Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin,bize de nasip olursa amenna.Fakat ben ikinci bebeğimi hamile kalarak,doğum yaparak değil de aile sevgisine,sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyan bir yavruya anne olarak büyütmek istiyorum.
Bu niyetime eşim de uzun zaman sonra ortak oldu ve geçen gece bana koruyucu aile olmayı teklif etti.
Fakat hayatın gerçeklerini düşünerek,sorumlulukları göz önünde tutarak realist davranmam gerek.
Bizim bir buçuk senelik bir borcumuz var,o sırada benim tamamlamam gereken okulum,sonrasında kpss,meslek falan..
Eğer yakın dönemde nasip olursa çocuklarımın bu iki senesinde kendim büyütmüş,hatta devlet açısından bir sıkıntı yoksa bebeğimi emzirmiş olurum,hemde kardeşler arası çok yaş farkı olmadan büyür giderler.
Çok rahat bir ortam sunamasam da hamdolsum sakin,gün geçtikçe olgunlaşıp rayına oturan bir yuvamız var,ona sevgi,annelik,babalık,kardeşlik verebiliriz.
Bilmiyorum kızlar içimde gerçekten garip bir hasret var yazarken gözlerim doldu.Sanki bir yerde beni bekliyor,bende onu..
Koruyucu aile ve evlat edinme konusunda tecrübesi yahut bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim,teşekkürler
Çok tesekkur ederım amin hepimizin inşNe güzel bir niyet, umarım muvaffak oluruz hepimiz
Ben de süt kardeş olsunlar istiyorum aslında daha erken almak isterdim fakat hem oğlumun sağlık problemleri oldu hem eşim daha yeni ikna oldu.
Bakalım, nasip..
Ben de yıllar önce bu konuda bir hadis-i şerif okumuştum, gönlüme o gün düştü bu sevda..
Umarım sizede gönlünüzce bir yuva, evlatlar nasip olsun
Benim kizimda 13 aylik ona haksizlik edermiyim diye düsünüyorum sonra almanyada yadiyorum acaba alman cocuk bizde kendini his hisedicek mi :/İnternette koruyucu aile olmuş bir babanın yazılarını okumuştum,niyet ettiyseniz direk faaliyete geçin,bu bir anlık cesaretle olan bir olay gibi bir şeyler yazmış.Belki de haklı kalbimize bu sevgi düştüyse ertelemek hem ona hem bize zarar..
Umarım size de bize de en hayırlı zamanda nasip olur
Evet düşünceniz çok güzel ama iki isteği aynı ana denk getirmeniz çok ama çok zor. İnşallah olur ama kalpten anne olmak da yeter zaten.MEraba bende evlenınce evlatlık almak ıstıyorm,dusuncem de şu yönde kendi bebeğimi emzirirken emzirme donemındekı bır bebegı alıp onu da emzırmek ıstıyorm hem kendı cocuklarımla süt kardeşi olsunlar hemde çocugun aynı zamanda süt annesi de oluyım dıye:) bence sizde bu donemde alabılırsınız bırlıkte buyuyup gıderler ıns bende zamanı gelınce evlenecegım kısı de bu fıkrıme ortak olur ve bır cocuga anne olabılırım. Peygamber efendımız de sunu demıstır ; müslümanların yaşadığı evlerin en hayırlısı içinde yetime iyi bakılan evdir. Umarm hepımızın evlerı boyle olur
Biliyorum tabıkı zor ama ıstedıkten sonra olmayacak sey değil ben bunu kalpten ıstıyorm ıns allah da bana nasıp ederEvet düşünceniz çok güzel ama iki isteği aynı ana denk getirmeniz çok ama çok zor. İnşallah olur ama kalpten anne olmak da yeter zaten.
Çok küçük bir yasta alırsanız eger zaten sizinle büyüyeceği için zaten türk gibi yetisirBenim kizimda 13 aylik ona haksizlik edermiyim diye düsünüyorum sonra almanyada yadiyorum acaba alman cocuk bizde kendini his hisedicek mi :/
Evet ama bu devlet icin sorun ola bilir ... bi arastirmam lazim :)Çok küçük bir yasta alırsanız eger zaten sizinle büyüyeceği için zaten türk gibi yetisirbüyüyünce hrıstıyan olacak bır cocugun musluman olmasına vesıle olmus olursunuz bu da ayrı bır guzellık bence
Ben bu işin öyle kolay olacağını sanmıyorum. Öncelikle kendinizi tartmalisiniz gerçekten hiçbir konuda ayrım yapmayacaginiza inanmalisiniz. Sonra prosedürleri araştırıp dusunmelisiniz. Olası bütün sorunları düşünüp altından kalkıp kalkamayacaginiza emin olmalısınız. Oğlunuzu da düşünmelisiniz. Annesinin karnında büyüdüğünü gördüğü bebek eve geldiğinde bile kıskançlık eden huy değiştiren çocuklar var. Eşinizi de dusunmelisiniz. Ne kadar ikna olsa da şu an.Sonradan acaba der mi? O ayrım yapar mı? Yani kolay işler değil. Zaten bir sürü kişinin aklında oluyor bu düşünce. Çoğu kişi aklından geçiriyor belirli donemlerde ama yapan çok değil. Çünkü dusunmek ayrı yaşamak ayrı.
Cok kısa surede, koruyucu aile olarak bebek vermezler dıye mantık yurutuyorum. Insanlar yıllarca sıra beklıyor hem koruyucu hem bebek hemde sız 1 2 ay ıcınde gelecegını dusunmussunuz, hıc arastırmadınız mı veya turkıyede degıl baska bır ulkede mı yasıyorsunuz?
Merhaba arkadaşlar.
Çok tebrik ederim, eşinizi özellikle. Erkekler bu konulara daha soğuk bakıyorlar çünkü, mesela benim eşim oldukça mesafeli bu konuda. İnşallah gönlünüzden geçtiği şekilde süreci tamamlarsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?