• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korunurken gebe kalinir mi?

-SWEET MOM-

All is well...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2019
2.998
2.688
133
33
Merhaba arkadaslar konuyu aile planlamasina actim ama cevap yazan olmadi. bu ay microgeynon kullandim asmden vermislerdi. Hala adet olmadim bu hapi 21 gun kullanip 7 gun ara veriyoruz ya iliskilerimiz hep o zamana denk geldi ve adet olmamak beni korkutuyor spiral taktiracaktim o yuzden adet olmayi bekliyorum. Bugun dkh tekrar baslamam lazim. Bu hapi kullaninca o 7 gunluk surecte gebe kalmak soz konusu mudur? Bilenler yardimci olursa sevinirim

Son düzenleme:
O 7 günlük süreçte gebelik olur mu bilmiyorum ama doğum kontrol hapları kullanılmaya başlanınca ilk ay ekstra bir korunma daha olması gerekiyor. 2. Ayda etki etmeye başlyor. Ben sormuştum ilacı bıraktığımız zamanki haftadü ilişki olursa ne olcak diye de bana adet olacaksın zaten ilişki olmaz demişti. Biz de o yüzden o 1 haftada hiç yakınlaşma yaşamadık..

O 7 günlük süreçte gebelik olur mu bilmiyorum ama doğum kontrol hapları kullanılmaya başlanınca ilk ay ekstra bir korunma daha olması gerekiyor. 2. Ayda etki etmeye başlyor. Ben sormuştum ilacı bıraktığımız zamanki haftadü ilişki olursa ne olcak diye de bana adet olacaksın zaten ilişki olmaz demişti. Biz de o yüzden o 1 haftada hiç yakınlaşma yaşamadık..
Ilk kez kullanmiyorum ama bu markayi ilk kez kullandim. Bugun baktim 7 gunluk surecte risk yokmus ama duzenli kullandigimiz halde kalinir mi acaba gercektwn muallaktayim

benim bildigim adetin ilk gunu baslaniyor o ara olan gunler zaten bi sonraki adete denk geliyordu cnm benim oyleydi kullanirken ben de ginera kullaniyordum en az etkisi olan o gelmisti bana

Ilk kez kullanmiyorum ama bu markayi ilk kez kullandim. Bugun baktim 7 gunluk surecte risk yokmus ama duzenli kullandigimiz halde kalinir mi acaba gercektwn muallaktayim
Ben 4 aydır aynı saatte kullanıyorum ama 1 haftalk arada yaknlık olmadı yaşamadık eşimle korkudan. Birşey olmadı. Ama biz 2 korunma kullanıyoruz..

Bu hap çok kullandim,7 gün içersinde adet olmaniz lazimdi,hap bittikten en gec 3-4 gün icerisinde adet olurdum,adetinizin ilk günü başladınız degil mi?

benim bildigim adetin ilk gunu baslaniyor o ara olan gunler zaten bi sonraki adete denk geliyordu cnm benim oyleydi kullanirken ben de ginera kullaniyordum en az etkisi olan o gelmisti bana
Venim adetime denk gelmiyordu 7. Gun baslayinca bitmis oluyordu

Ben 4 aydır aynı saatte kullanıyorum ama 1 haftalk arada yaknlık olmadı yaşamadık eşimle korkudan. Birşey olmadı. Ama biz 2 korunma kullanıyoruz..
Hap disinda bisey kullanmadim daha oncede dikkat etmemistim o zamana mi denk geldi diye adet olmayinca fark ettim ki o zaman denk gelen oldu

Aksam test yaptim negatifti. Ebeyi aradim yan etkisi olmus olabilir dedi. Cunku gecen ay yasmin kullaniyordum bu ay ebe verdi bu hapi sanirim degiskenlikten oldu

Hap disinda bisey kullanmadim daha oncede dikkat etmemistim o zamana mi denk geldi diye adet olmayinca fark ettim ki o zaman denk gelen oldu
Birşey olmaz canm. Gebelik olacağını zannetmiyorum ama her ihtimale karşı ilişkiden 10 gün sonre test yapn

Birşey olmaz canm. Gebelik olacağını zannetmiyorum ama her ihtimale karşı ilişkiden 10 gün sonre test yapn
Evet tekrarlicam ama ebe tekrardan hapa basla dedi. Hapin prospektusunde okudum adet olunmazsa gebelik degerlendirilmeli diyordu cok korktum ama yoktu

6 aydr adet olmuyorum.. hem ilaç hem emzirme. Her ay gebelik testi yapyorum negatif. Ne yazk ki bu ilaçlar hormon ilacı olduğu için böyle durumlara da neden oluyor

6 aydr adet olmuyorum.. hem ilaç hem emzirme. Her ay gebelik testi yapyorum negatif. Ne yazk ki bu ilaçlar hormon ilacı olduğu için böyle durumlara da neden oluyor
Bende emzirirken 3 aylik igne olmaya baslamistim adet olmamaya basladim yoksa dogumdan sonra olmustum. Hap kullaninca oluyorum 3 aylik igne ile olmuyordum artik spiral taktirayim diye hapa basladim gecen ay oldum bu ay olmadim bi korku sardi olmayinca. 2 cocugum var zaten kucugu 2 yasinda benim icin istenmeyen gebelik olacak o yuzden korkuyorum

Bende emzirirken 3 aylik igne olmaya baslamistim adet olmamaya basladim yoksa dogumdan sonra olmustum. Hap kullaninca oluyorum 3 aylik igne ile olmuyordum artik spiral taktirayim diye hapa basladim gecen ay oldum bu ay olmadim bi korku sardi olmayinca. 2 cocugum var zaten kucugu 2 yasinda benim icin istenmeyen gebelik olacak o yuzden korkuyorum
Yani sakin olun varsa da yapacak birşey yok korkunuz yanınızda kalacak
Önce sakin olun sonra test yapın.. Hakkınızda hayırlısı olsun. Ama gebelik yoktur zannetmiyorum

Cok güzel koruyan bi hap aslinda,kanda gebeliğe baktirin ya da,hapa tekrar basladiginizda adet olacağıniz varsa da olmaz

Sizin durumda hamile kalınır mı bilmiyorum ama henüz yeni arkadaşım hem kendi hap ile hem eşi prezervatif ile korunurken hamile kaldı. Çok da dikkat ediyorlardı çünkü 1.5 yasında bebeği çoklu besin alerjisi var ve çok zor bir bakımı vardı. Nasip olunca oluyor demekki ben onları görünce şaştım cidden hatta bak eşin geri çekilme vs mi yaptı o korunma değil dedim ama değilmiş. İki taraf da korunurken olmuş.

Yani sakin olun varsa da yapacak birşey yok korkunuz yanınızda kalacak
Önce sakin olun sonra test yapın.. Hakkınızda hayırlısı olsun. Ama gebelik yoktur zannetmiyorum
Olursa dogururum zaten ama cidden 3. Bi cocuk kaldiracak yapida degilim panigim o yuzden. Birde bende pek sanmiyorum olacagini 3 aylik ignelerin gebelik uzerine cok etkisi varmis 1 yilda falan ancak geciyormus etkisi.

Cok güzel koruyan bi hap aslinda,kanda gebeliğe baktirin ya da,hapa tekrar basladiginizda adet olacağıniz varsa da olmaz
7 gunluk sure doldu hapa baslamam lazim kaset testte cikmadi burada kanda gebelik bakilmiyor kucuk bi yerde yasiyoruz. Mecburen hapa baslicam tekrardan

Back