Aile Planlaması Korunma

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

xxincir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2020
175
446
53
27
Kizlar merhaba
Bebek emziriyorum 3.5 aylik simdi
spiral takmaya korkuyorum prezervatif hic sevmedik dr um zlynda önerdi 2 kutu onu ictim ama simdi ne yapacağım kararsız kaldım 3 aylık igneler var dr onu yaptir dedi ama bilemiyorum
Tecrübeli olanlar yazabilir mi

Kizlar merhaba
Bebek emziriyorum 3.5 aylik simdi
spiral takmaya korkuyorum prezervatif hic sevmedik dr um zlynda önerdi 2 kutu onu ictim ama simdi ne yapacağım kararsız kaldım 3 aylık igneler var dr onu yaptir dedi ama bilemiyorum
Tecrübeli olanlar yazabilir mi
3 aylık yerine aylık iğne daha garanti olur. Deri altı implant da deneyebilirsin. Normal doğum yaptıysan spiralden hiç korkma çatala uzanma, spiralin takılması ayağa kalkman toplamda 5 dk sürüyor.

Bana prezervatifi sevmedik diyenler tuhaf geliyor ya. Alerjik bir durum yoksa gayet mantıklı. Nereye kadar kutu kutu ilaç içeceksiniz

3 aylık yerine aylık iğne daha garanti olur. Deri altı implant da deneyebilirsin. Normal doğum yaptıysan spiralden hiç korkma çatala uzanma, spiralin takılması ayağa kalkman toplamda 5 dk sürüyor.
Sezaryen oldum
Peki genelde spiral uzun süreli korunmada oneriyolar 5-10 sene gibi
Bide regl disinda spiral takilmiyor mu

Sezaryen oldum
Peki genelde spiral uzun süreli korunmada oneriyolar 5-10 sene gibi
Bide regl disinda spiral takilmiyor mu
Regl döneminde rahim açık olduğu için kolay oluyor. Genelde regl döneminin 3. Günü gelin diyorlar ama bilemiyorum. Normal doğumu da alttan muayeneye alışkınlik bakımından söyledim. 5-10 yıllık korunma süreleri var ama sen 2 yıl sonra çocuk istersin çıkarırsın. Ten tene ve kafam rahat olsun diyorsan spiral iyi.

Spiralde dikkat etmen gerekenler var ;
  • kontrolleri aksatmamak
  • regl döneminde özellikle ağır kaldırmamak.
  • kanama uzuyor diyenler oluyor bende standart kaldı , herhangi bir çoğalma ya da gün uzaması olmadı. Tabi ilk 3-4 ay ara kanamalar oluyor bende sadece 2 ay ara kanama oldu uzun sürmedi.

Regl döneminde rahim açık olduğu için kolay oluyor. Genelde regl döneminin 3. Günü gelin diyorlar ama bilemiyorum. Normal doğumu da alttan muayeneye alışkınlik bakımından söyledim. 5-10 yıllık korunma süreleri var ama sen 2 yıl sonra çocuk istersin çıkarırsın. Ten tene ve kafam rahat olsun diyorsan spiral iyi.

Spiralde dikkat etmen gerekenler var ;
  • kontrolleri aksatmamak
  • regl döneminde özellikle ağır kaldırmamak.
  • kanama uzuyor diyenler oluyor bende standart kaldı , herhangi bir çoğalma ya da gün uzaması olmadı. Tabi ilk 3-4 ay ara kanamalar oluyor bende sadece 2 ay ara kanama oldu uzun sürmedi.
Peki spirali gündelik hayatta ben hisseder miyim yada partner hisseder mi

Back