Ama mesela omur boyu kullanilmiyor hap bunun sebebi nedir hic etkisi olmayan bir seyse eger ? Bir tanidigmda doktordan azar isitmis 8 yil neden kullandin diye
Peki dugunum eylulde 2 ay oncesinden baslamam gerekiyormus.? İgneyi neden onermiyorsunuzAnnem bir ay almayı unutmuş hapı direk bana hamile kalmış. Hap doğurganlığı engellemez adeti de düzene sokar. Bu hapı bıraktıktan sonra hamile kalamama biraz çiftlerin altta yatan sorunlarına dayanıyor. Hemşireyim ve genel olarak hapı önermemizin sebebi her ilişkide tekrar kondom kullanmak her gün hap almaktan kısmen daha zor ve erkekler bu konuda kafalarına göre hareket edebiliyorlar, kaşla göz arasında çıkartıp annenin hazır olmadığı istemediği bir hamileliğe sebep olabiliyorlar. Ya da kullanmamak için çeşitli bahaneler öne sürebiliyorlar vs vs o yüzden benim gördüğüm çoğu yerde kadın üstünden koruyuculuk ilk tavsiye edilir. Elbette ki hormon hapı diye korkabilirsiniz ama araştırırsanız bir çok insanın kullanıp sorun yaşamadığını görebilirsiniz. Çevremizden hep kötü örnekleri duyarız :)
3 sene spiralle korundum kanamayı biraz artırıyo.ilk takıldığında ara lekelenme yapıyo.başka bi yan etki yaşamamıştım.ikinci çocuktan sonra tekrar taktırdım.bu kez vücut kabul etmedi kanamam durması çıkarttırdım.sonra Doğum kontrol hapına başladım.ilk adetten sonra onda da kanamam durmadı. Onuda bıraktım.şimdi kondom kullanıyoruz bundanda eşim pek memnun değilde sesi çıkmıyo pek.ama en temizi yine de kondom sanırım.Yok iste sonrasi icin diyorum spirali
Iste ben onu unutacagima eminim fazlasiyla dikkatsizim.neden soruyorum ben de hazirliksiz yakalanma korkusu tasiyorumNişanlın kendi korunmayı önermiş, daha nesini soruyorsun. En güzeli en temizi işte.
He benim gibi kontrol manyağıysan bu konuda doktoruna danışmalısın, muhtemelen hap önerecektir.
Ben uzun dönem hapla korundum, hamilelik düşündüğüm dönem bıraktım, bir iki ay prezervatif ile korunduk, hapın etkisi olabilir belki diye, sonraki ay da hamile kaldım. Doğumdan sonra da uzun dönem prezervatif ile korundum. İkisinde de öyle sıkıntı yaşamadım, ama hap tabi sürekli dikkat gerektiriyor, her gün aynı saatte içicen, unutursan riskleri var falan.
Igne daha mantikli degil mi tabii bunlari doktorla konusmaliyim da.. bir ay vuruluyosun hapla ugrasmiyosun en azindan
Iste ben onu unutacagima eminim fazlasiyla dikkatsizim.neden soruyorum ben de hazirliksiz yakalanma korkusu tasiyorum
Siz kullanmiyor musunuz? Offf ne zor islermis kizlar ya ne guzel boyle dertlerim yoktuHapların ne olursa olsun hormon ilacı olduğunu ve uzun süreli kullanımda vücuda zararlı olduğunu düşünüyorum.. Annem de yıllarca o haplardan kullandı sonuç : 3. evre yumurtalık kanseri.. Hapların, iğnelerin kimilerine ciddi yan etkileri de oluyor.. Erkekler korunsun bir zahmet.. Bir işi de bari onlar yapsın..
Hastaneye değil Aile sağlık merkezi aile planlama danışmanlığına giderseniz hepsi hakkında bilgi alabilirsiniz seçimi size bırakırlar. Hap kullanımı kadının elinde bugün bıraksa yarın doğurgan, iğnelerin süreleri farklı 6 ay koruyucu olan da var bıraksa bile son iğneden sonra 6 ay beklemek gerekiyor ve giderken tarihleri aksatmamak gerekiyor. Kondomu tercih ederseniz de Aile sağlık merkezlerinden ücretsiz alabilirsiniz. Iğneyi tercih edenlerin sayısı daha az olunca daha yaygın olanlar öneriliyor çünkü insanlar giderken kafalarında bir fikir oluşmuş oluyor o yüzden yeni evliye direk kondom hap, çocuk yapana uzun süre düşünmeyene spiral direk öneriliyor. Her hafta ordalar 30 kadına spiral takıp 5ine kondom verirken ayda 3-4 kadına aşılama yapıyoruzPeki dugunum eylulde 2 ay oncesinden baslamam gerekiyormus.? İgneyi neden onermiyorsunuz
Iste ben onu unutacagima eminim fazlasiyla dikkatsizim.neden soruyorum ben de hazirliksiz yakalanma korkusu tasiyorum
Siz kullanmiyor musunuz? Offf ne zor islermis kizlar ya ne guzel boyle dertlerim yoktu
Yumurtlama gunlerinizimi takip ediyorsunuz ?Ben kendim için hiçbir korunma yöntemi kullanmıyorum.. Eşim korunuyor.. İkimiz de çok dikkat ediyoruz, nedeni de iki çoçuğumuz var artık, başka da düşünmüyoruz.. Erkeklerin işi savsaklaması diye bir ihtimal var ama kadın da dikkat edecek..
Yumurtlama gunlerinizimi takip ediyorsunuz ?
Canım bence ilk 3 4 ay hap kullan sonra prezervatif e geçersin. Hapın hiç bir zarar yok korkma. Doktora gitsen bile sana seçenekleri sunar tercihi sana bırakır. 3 4 ay hap içmekle de kısır olunmaz. Hatta ben normalde zor hamile kalan bir insanım kistlerim vardı 4 ay doğum kontrol hapı kullandım. Adetlerim düzenlendi kistlerim temizlendi. Çok geçmeden de kazayla hamile kaldım. Olacağı varsa oluyor yani.Kizlar,ablalarim bu konuda kafam hayli karisik..bu zamana kadarda hic merak etmemisim ama eylulde dugunum var.hemen cocuk dusunmuyoruz.dogum kontrol haplari hakkinda cok soylenti var.Ablam falan yok danisacagim ve doktor sordugunda nikah islemleri sirasinda nisanlimin yaninda cok utandim bilgi sahibiyim dedim ama bilgim yok.
Jinekologa giden bir cok arkadasa doktor direk hap onermis.bir cok konuda okudum.nisanlimda hap kullanmamamdan yana.etkilerinden bahsederek bana birak diyosizce ilk gece ve daha sonrasi icin nasil korunmali ?
Ondan olmustur diyemem herkesin bunyesi farkli ama hormon illaki etkiliyor vucudu dogum kontrol hapi adetin duzenini bile degistiriyorCevremde de kullanip 2 yil cocuk sahibi olamayan birini taniyorum.o mu sebep bilmem ama tedirgin etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?