• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korunma

Nişanlın kendi korunmayı önermiş, daha nesini soruyorsun. En güzeli en temizi işte.

He benim gibi kontrol manyağıysan bu konuda doktoruna danışmalısın, muhtemelen hap önerecektir.

Ben uzun dönem hapla korundum, hamilelik düşündüğüm dönem bıraktım, bir iki ay prezervatif ile korunduk, hapın etkisi olabilir belki diye, sonraki ay da hamile kaldım. Doğumdan sonra da uzun dönem prezervatif ile korundum. İkisinde de öyle sıkıntı yaşamadım, ama hap tabi sürekli dikkat gerektiriyor, her gün aynı saatte içicen, unutursan riskleri var falan.

Ama mesela omur boyu kullanilmiyor hap bunun sebebi nedir hic etkisi olmayan bir seyse eger ? Bir tanidigmda doktordan azar isitmis 8 yil neden kullandin diye

Niye ömür boyu kullanilmasin? Ve daha önce dedigim gibi ömür nedir ki? Pko olan ve ya baska hastaligi olan kisiler mesela dediginiz cok uzun süre kullaniyorlar, hatta zorundalar. O doktor niye azarladi bilemedim,ki zaten bir doktorun ayarlamasi cok cirkindir.

Ayirten hap yumurtalik kansere karsi koruyor.

https://www.hemensaglik.com/makale/dogum-kontrol-hapi-yumurtalik-kanserine-karsi-koruyor

Annem bir ay almayı unutmuş hapı direk bana hamile kalmış. Hap doğurganlığı engellemez adeti de düzene sokar. Bu hapı bıraktıktan sonra hamile kalamama biraz çiftlerin altta yatan sorunlarına dayanıyor. Hemşireyim ve genel olarak hapı önermemizin sebebi her ilişkide tekrar kondom kullanmak her gün hap almaktan kısmen daha zor ve erkekler bu konuda kafalarına göre hareket edebiliyorlar, kaşla göz arasında çıkartıp annenin hazır olmadığı istemediği bir hamileliğe sebep olabiliyorlar. Ya da kullanmamak için çeşitli bahaneler öne sürebiliyorlar vs vs o yüzden benim gördüğüm çoğu yerde kadın üstünden koruyuculuk ilk tavsiye edilir. Elbette ki hormon hapı diye korkabilirsiniz ama araştırırsanız bir çok insanın kullanıp sorun yaşamadığını görebilirsiniz. Çevremizden hep kötü örnekleri duyarız :)
Peki dugunum eylulde 2 ay oncesinden baslamam gerekiyormus.? İgneyi neden onermiyorsunuz

Yok iste sonrasi icin diyorum spirali
3 sene spiralle korundum kanamayı biraz artırıyo.ilk takıldığında ara lekelenme yapıyo.başka bi yan etki yaşamamıştım.ikinci çocuktan sonra tekrar taktırdım.bu kez vücut kabul etmedi kanamam durması çıkarttırdım.sonra Doğum kontrol hapına başladım.ilk adetten sonra onda da kanamam durmadı. Onuda bıraktım.şimdi kondom kullanıyoruz bundanda eşim pek memnun değilde sesi çıkmıyo pek.ama en temizi yine de kondom sanırım.

Nişanlın kendi korunmayı önermiş, daha nesini soruyorsun. En güzeli en temizi işte.

He benim gibi kontrol manyağıysan bu konuda doktoruna danışmalısın, muhtemelen hap önerecektir.

Ben uzun dönem hapla korundum, hamilelik düşündüğüm dönem bıraktım, bir iki ay prezervatif ile korunduk, hapın etkisi olabilir belki diye, sonraki ay da hamile kaldım. Doğumdan sonra da uzun dönem prezervatif ile korundum. İkisinde de öyle sıkıntı yaşamadım, ama hap tabi sürekli dikkat gerektiriyor, her gün aynı saatte içicen, unutursan riskleri var falan.
Iste ben onu unutacagima eminim fazlasiyla dikkatsizim.neden soruyorum ben de hazirliksiz yakalanma korkusu tasiyorum

kullanın diye demiyorum ama 7 yıl hap kullandım bıraktığım ay hamile kaldım,
deri altı implantları, aylık/3 aylık iğneler ya da kondom kullanabilirsiniz.
kondom cinsel deneyimi olmayan bir çift için ilk gece biraz sıkıntılı olabilir sanki ama bilemiyorum, deneyen arkadaşlar vardır illa ki...

Hapların ne olursa olsun hormon ilacı olduğunu ve uzun süreli kullanımda vücuda zararlı olduğunu düşünüyorum.. Annem de yıllarca o haplardan kullandı sonuç : 3. evre yumurtalık kanseri.. Hapların, iğnelerin kimilerine ciddi yan etkileri de oluyor.. Erkekler korunsun bir zahmet.. Bir işi de bari onlar yapsın..

Igne daha mantikli degil mi tabii bunlari doktorla konusmaliyim da.. bir ay vuruluyosun hapla ugrasmiyosun en azindan

Benim igne ile bir tecrübem yok ancak ben her ay doktora gitmek istemezdim. Hem bakteri kapmanin sansi öylelikle daha yüksek gibime geliyor. Hap ve prezervatif en kolayi gibime geliyor.

Iste ben onu unutacagima eminim fazlasiyla dikkatsizim.neden soruyorum ben de hazirliksiz yakalanma korkusu tasiyorum

Ben 2 yılda bir kez unuttum, 12 saat geçmeden alaattığım dozu içtim, sanırım koruyuculuğu bozulmadı, tabi o ay ekstra eşim de korundu. Alarm kuruyorsun unutmuyorsun.

Benim doktorumun dediği, kısa dönem korunacaksan bir iki yıl mesela, hap ya da aylık iğne, 3 aylıkları asla önermiyor, daha uzun süreli korunma düşünüyorsan da spiral.

Hapların ne olursa olsun hormon ilacı olduğunu ve uzun süreli kullanımda vücuda zararlı olduğunu düşünüyorum.. Annem de yıllarca o haplardan kullandı sonuç : 3. evre yumurtalık kanseri.. Hapların, iğnelerin kimilerine ciddi yan etkileri de oluyor.. Erkekler korunsun bir zahmet.. Bir işi de bari onlar yapsın..
Siz kullanmiyor musunuz? Offf ne zor islermis kizlar ya ne guzel boyle dertlerim yoktu :mad:

Peki dugunum eylulde 2 ay oncesinden baslamam gerekiyormus.? İgneyi neden onermiyorsunuz
Hastaneye değil Aile sağlık merkezi aile planlama danışmanlığına giderseniz hepsi hakkında bilgi alabilirsiniz seçimi size bırakırlar. Hap kullanımı kadının elinde bugün bıraksa yarın doğurgan, iğnelerin süreleri farklı 6 ay koruyucu olan da var bıraksa bile son iğneden sonra 6 ay beklemek gerekiyor ve giderken tarihleri aksatmamak gerekiyor. Kondomu tercih ederseniz de Aile sağlık merkezlerinden ücretsiz alabilirsiniz. Iğneyi tercih edenlerin sayısı daha az olunca daha yaygın olanlar öneriliyor çünkü insanlar giderken kafalarında bir fikir oluşmuş oluyor o yüzden yeni evliye direk kondom hap, çocuk yapana uzun süre düşünmeyene spiral direk öneriliyor. Her hafta ordalar 30 kadına spiral takıp 5ine kondom verirken ayda 3-4 kadına aşılama yapıyoruz

Unutmazsin, ki unuttugunda direk sorun olmuyor. Sanirim o 1 ayda 1 hapi unuttugunda fazla sorun olmuyordu. Bunun bilimsel arastirmasi vardi. Ben hatta bir kac defa öyle iki hapi birden almistim ve o sekilde hic hamile kalmamistim.

Bence en iyisi hap ile basla. Biraz evlilige ve cinsellige alistiktan sonra farkli yöntemleri yine istegide göre deneyebilirsin.

Siz kullanmiyor musunuz? Offf ne zor islermis kizlar ya ne guzel boyle dertlerim yoktu :mad:

Ben kendim için hiçbir korunma yöntemi kullanmıyorum.. Eşim korunuyor.. İkimiz de çok dikkat ediyoruz, nedeni de iki çoçuğumuz var artık, başka da düşünmüyoruz.. Erkeklerin işi savsaklaması diye bir ihtimal var ama kadın da dikkat edecek..

Ben kendim için hiçbir korunma yöntemi kullanmıyorum.. Eşim korunuyor.. İkimiz de çok dikkat ediyoruz, nedeni de iki çoçuğumuz var artık, başka da düşünmüyoruz.. Erkeklerin işi savsaklaması diye bir ihtimal var ama kadın da dikkat edecek..
Yumurtlama gunlerinizimi takip ediyorsunuz ?

Yumurtlama gunlerinizimi takip ediyorsunuz ?

Yaptığımız tek şey eşimin kondom kullanması..Yumurtlama günü takip etmek aklıma gelmedi inan ki.. Bence kendine iyi bir jinekolog bulup onunla da konuşmalısın, daha bilgilendirici olacaklardır..

Kizlar,ablalarim bu konuda kafam hayli karisik..bu zamana kadarda hic merak etmemisim ama eylulde dugunum var.hemen cocuk dusunmuyoruz.dogum kontrol haplari hakkinda cok soylenti var.Ablam falan yok danisacagim ve doktor sordugunda nikah islemleri sirasinda nisanlimin yaninda cok utandim bilgi sahibiyim dedim ama bilgim yok.
Jinekologa giden bir cok arkadasa doktor direk hap onermis.bir cok konuda okudum.nisanlimda hap kullanmamamdan yana.etkilerinden bahsederek bana birak diyo :olamaz: sizce ilk gece ve daha sonrasi icin nasil korunmali ?:KK23:
Canım bence ilk 3 4 ay hap kullan sonra prezervatif e geçersin. Hapın hiç bir zarar yok korkma. Doktora gitsen bile sana seçenekleri sunar tercihi sana bırakır. 3 4 ay hap içmekle de kısır olunmaz. Hatta ben normalde zor hamile kalan bir insanım kistlerim vardı 4 ay doğum kontrol hapı kullandım. Adetlerim düzenlendi kistlerim temizlendi. Çok geçmeden de kazayla hamile kaldım. Olacağı varsa oluyor yani.

Ben seviyorum doğum kontrol hapını.. Yalnız yan etkisi en en az olanlarından kullanmak gerek. Aksi halde depresyona bile sokuyor insanı.. Kondomu güvenilir bulmuyorum.

Cevremde de kullanip 2 yil cocuk sahibi olamayan birini taniyorum.o mu sebep bilmem ama tedirgin etti
Ondan olmustur diyemem herkesin bunyesi farkli ama hormon illaki etkiliyor vucudu dogum kontrol hapi adetin duzenini bile degistiriyor

Back