• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korunma yöntemi ve ilaç kullanmak istemiyorum. Fakat hamile kalmakta istemiyorum??

albastar

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
1
0
16
İstanbul
Evet arkadaşlar, eşim ne kendisinin ne de benim(kadın prezervatifi) prezervatif kullanmamı istemiyor, bende ilaç kullanmak istemiyorum cerrahi bir yöntem ise kesinlikle istemiyorum. Fakat şimdilik kesinlikle çocuk da istemiyoruz...

Yeni evliyim ve cinsellik konusunda acemiyim. Acaba önerebileceğiniz güvenli bir yöntem var mı? Mesela adetten sonra 5 gün hamile kalmazsın yada adetine 3 gün kala hamile kalmazsın tarzında tarihe göre uygulayabileceğim bir korunma yöntemi var mı. Yok ise siz bana nasıl bir yöntem önerirsiniz....

Sizin için en iyisi geri çekilme yöntemi gibi duruyor bu durumda. Eşin içine boşalmayacak yani:))
Çünkü yumurtlama günü takibi yapmakta kesin çözüm olmaz.

canım ilişkiden sonra hemen idrara çıkarsan veya peçeteyi parmağına dolayıp içindeki spermi peçeteyle alırsan bişey olmuyo yani ben öyle korundum bu zamana kadar 1 aydır onu yapmıyorum hamileyim sanırımm birazdan öğrencemm :)dediğim gibi ben ilşkiden hemen sonra tuvaletimi yapınca hemen akıp gidiyodu idrarla..

prezarvatif neden istemiyorlar anlamıyorum.onu isteme bunu isteme napacakmışsınız?
geri çekilme yöntemi riskli ama bunca zaman o şekilde korunan var tabi.....

hap kullanmak niye ıstemıyorsunuz onu anlamadım madem cocuk ıstemıyorsanız essegınızı saglam kazıga baglıcaksınız ben geri cekılme yontemınde esıme guvenemem şahsen o yuzdende 2 sene korundum hapla bıraktım hamıle kaldım ılk ay dogumdan sonra gene 5 sene kullandım bıraktım gene sımdı hamıleyım hapında bır zararı yok ayrıca prezervatıf hıssetmıyor ee gerı cekme başarız hap kullanmakta ıstemıyor o zman cocuk ıstıyor bu adam kusura bakma ama bunun başka cozumu yok ayrıca bırı yazmıs yok parmagınızı sokun spermı gecı cekın falan fılan sakın boyle seyler yapmayın hangı cagda yasıyorsunuz doktorlar fazla yıkamak bıle yasak mıkrop kaparsınız dıyor bazıları hala parmak sokup almaktan bahsedıyor

hap kullanmak niye ıstemıyorsunuz onu anlamadım madem cocuk ıstemıyorsanız essegınızı saglam kazıga baglıcaksınız ben geri cekılme yontemınde esıme guvenemem şahsen o yuzdende 2 sene korundum hapla bıraktım hamıle kaldım ılk ay dogumdan sonra gene 5 sene kullandım bıraktım gene sımdı hamıleyım hapında bır zararı yok ayrıca prezervatıf hıssetmıyor ee gerı cekme başarız hap kullanmakta ıstemıyor o zman cocuk ıstıyor bu adam kusura bakma ama bunun başka cozumu yok ayrıca bırı yazmıs yok parmagınızı sokun spermı gecı cekın falan fılan sakın boyle seyler yapmayın hangı cagda yasıyorsunuz doktorlar fazla yıkamak bıle yasak mıkrop kaparsınız dıyor bazıları hala parmak sokup almaktan bahsedıyor

doğum kontrol hapları her bünyede sendeki olduğu gibi etki göstermeyebilir o haplardan dolayı çocuğu olmayanlarıda biliyorum ben herkesin bünyesi senin gibi hap sonrasına olumlu tepki vermeyebilir.

Geri çekilme veya takvim yöntemi riskli yöntemler. Hamile kalabilirsin. Çünkü bazen yumurtlama dönemimiz bizim tahmin ettigimiz tarihler arasında olmayabilir.

Ben yeni dogum yaptım , prezervatif ya da spiral istemedim. Hap kullanamıyorum emzirdigim icin.

Dr um implanonu önerdi. İmplanan deri altına takılan hormon salgılardan bir çubuk. 3 yıl koruma özelliği var. 3 yıldan önce cocuk düşünürseniz cikartabiliyorsunuz. Ve Dr umun dediğine gore çıkartır çıkartmaz hamile kalinabikiyormus. Cerrahi bir islem de degil , 5 dk kadar sürüyor cok kolay bir sekilde takılıyor . Şimdilik memnunum ama henüz cok yeni bende :)

Clearblunun fertilitiy monitor adinda bi kucuk monitoru var...test kitleri ile calisan bir alet genellikle bebekisteyen hanimlar kullanir ama korunmak icinde etkilidir test cubugunu idrarini yaptigin kaba batiriyorsun sonrada makinaya sokuyorsun lh ve progestron hormonlarini olcup yumurtlama tarihlerini yani hamilelik icin riskli donemleri gosteriyor dedigim gibi iyi bir korunma yontemidir...ayrica ileride planli bir gebelik dusunursen bu aleti yine kullanabilirsin

Ben illada hap kullanın demiyorum ama daha garantici yöntemlere gidin derim genede siz bilirsiniz tabi sonra kendıniz üzülmeyin diye yazdim

Back