Korunma konusunda yardıma ihtiyacım var

bilge_nmbs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
682
248
Kızlar Ağustos 9 düğünüm var. Korunma yöntemlerini araştırıyorum. İğne olsun hap olsun çok fazla yan etkileri varmış ve hiç doğum yapmayan birinde yumurtalara zarar verebiliyorlarmış. Prezervatif e hiç güvenemiyorum yani daha doğrusu nişanlıma. Çocuk olması onun için sorun değil bu yüzden prezervatifi düzenli kullanacağını sanmıyorum. Sarhoşken falan kimse prezervatif aramaz yani. Başka bi yöntem yokmu yada iğne kullanan yan etki yaşayan yaşamayan kimler var banada fikir verirseniz çok sevinirim

Kızlar Ağustos 9 düğünüm var. Korunma yöntemlerini araştırıyorum. İğne olsun hap olsun çok fazla yan etkileri varmış ve hiç doğum yapmayan birinde yumurtalara zarar verebiliyorlarmış. Prezervatif e hiç güvenemiyorum yani daha doğrusu nişanlıma. Çocuk olması onun için sorun değil bu yüzden prezervatifi düzenli kullanacağını sanmıyorum. Sarhoşken falan kimse prezervatif aramaz yani. Başka bi yöntem yokmu yada iğne kullanan yan etki yaşayan yaşamayan kimler var banada fikir verirseniz çok sevinirim
Alkol kullanma aklın basında olur

Prezervatife guvenmee hele esin çocuk istiyosaa sonra bı bakiyon aaa çocuk olmuş 😂 bende haptan kacmistim ama iğne çok güvenilir değil gibi iğne olup çok fazla hamile kalan var benim eşim de içmeyi severdi aynen dediğiniz gibi oluyo en mantıklısı hap gibi

En güvenilir hap yada rahim içine takılan (ria) alet olabilir.aratirin sağlık ocağında bile yapıyorlar rahim içi olanı.

Kendi araştırmalarım neticesi en iyisinin hap olduğuna karar verdim. İğne ara kanamalar vs derken baya sıkıntılı dediler.
Prezervatif hem güvenilir gelmiyor hem de keyifli gelmiyor.
Hap daha ideal günü gününe ve sizin elinizde olan bir korunma yöntemi. Ona rağmen hamile kalınabiliyorsa nasip tabi.

Hap da hormonlara zarar verip adet günlerinde gecikme vs gibi hatta kilo alma gibi sorunlara yol açıyor diyorlar. Konu hakkında tecrübe ve bilgi sahiplerini bekliyoruzzz

Benim de yakında düğünüm olacak nikah işlemleri sırasında toplum sağlığı merkeziyle bir görüşme yapıyorsunuz o zaman korunmak istiyorsanız yöntemler anlatılıyor bana en iyisinin hap olduğu söylendi yaklaşık 4 aydır kullanıyorum henüz evlenmediğim için koruyuculuğu hakkında bir şey diyemem ama yan etkisini görmedim bir de araştırırsanız o kilo alma olayı falan ilk çıkan haplar için geçerliymiş şimdikiler daha hafif. Bence siz de doktor gözetiminde karar verip başlayın mesela hapa başlamadan kan tahlili yapılıyor bunlar önemli.

Benim de yakında düğünüm olacak nikah işlemleri sırasında toplum sağlığı merkeziyle bir görüşme yapıyorsunuz o zaman korunmak istiyorsanız yöntemler anlatılıyor bana en iyisinin hap olduğu söylendi yaklaşık 4 aydır kullanıyorum henüz evlenmediğim için koruyuculuğu hakkında bir şey diyemem ama yan etkisini görmedim bir de araştırırsanız o kilo alma olayı falan ilk çıkan haplar için geçerliymiş şimdikiler daha hafif. Bence siz de doktor gözetiminde karar verip başlayın mesela hapa başlamadan kan tahlili yapılıyor bunlar önemli.
İlerde bebek istenildiği zaman sorun olduğunu geçmişte bir yerden duymuştum ama şu an öyle değil ise hap mantıklı olabilir

Implant yontemi var kola ve avuc icine takilabiliyor onu da arastirabilirsin senin icin uygun mu diye , deri altina uygulaniyor. Hap ve spiralin bana zararlari oldu.

Bir süre cilt altı implantı kullandım herhangi bir sıkıntısı yoktu. Bir süre de aylık iğne kullandım o da iyiydi sadece vücut alışana kadar ilk bir iki ay ara kanama oluyor sonra normale dönüyor. Her şeyin yan etkisi kişiden kişiye değişiyor. Yani uygun olanı deneme yanılma yöntemiyle bulmak gerek biraz da.

Hap da hormonlara zarar verip adet günlerinde gecikme vs gibi hatta kilo alma gibi sorunlara yol açıyor diyorlar. Konu hakkında tecrübe ve bilgi sahiplerini bekliyoruzzz

Benim kilo sorunum yoktu aşırı zayıfım stres sebebi ile su anda 4-5 kilo aldım ama kendi isteğim ile.

Ancak selülit oluştu buna rağmen. Büyük bir ihtimalle de doğum kontrol ilacının etkisidir diye tahmin ediyorum. Vücuttaki ödem yağ dengesini sağlamak için çok su içmek, spor yapmak önemli.

Neyle korunursan korun nasipte varsa oluyo. Ama bunlarin icinde (bunyenlede alakali tabi bi cok seyin yan etkisi var) en guvenilir olan spiral. Bunu da dogum yapmamis kisilere pek takma taraftari degil doktorlar. Hap bi nebze kurtarici olabilir. Ama onu da almayi unutursan sorun. Aylik igne olabilirsin ama o da hormon sonucta duzensizlik killanma gibi yan etki edebilir. Kesin sonuc erkekten uzak olmak ama onunda kacari yok 😂 velhasil kelam hap+prezervatif cift koruma olarak belkii kurtarir

X