• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koruma Altında Tecavüz!!

nobody

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2013
3.140
132
0
Antalya
[FONT=pt_sansregular][h=2][FONT=pt_sansregular]Devlet koruması altında olan ve uğradığı cinsel saldırı sonucunda hamile kalan 15 yaşındaki kıza kürtaj izni verilmedi.[/FONT][/h]Vatan Gazetesi'nden Bülent Aydoğdu'nun haberine göre, İstanbul Bahçelievler 80. Yıl Çocuk Yuvası’nda koruma altında bulunan 15 yaşındaki K.D., iddialara göre cinsel istismara maruz kaldı.

K.D.’nin faili bilinmeyen cinsel istismar sonucu hamile kalması üzerine olay Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı’na ulaştı.

23 Aralık 2013’te genç kızın kaldığı çocuk yuvasının avukatının yaptığı başvuruda, K.D. adlı çocuğun sağlığına zarar verilmemesi koşuluyla gebeliğin sonlandırılması, ceninden alınacak kan örneğinin Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek DNA tespitinin yapılmasına karar verilmesi istendi. Savcılığa yapılan başvuruda 9 haftalık hamile olduğu tespit edilen kızın yaşının küçük olması, çocuğa bakabilecek durumda olmaması ve mağduru olduğu bir suç dolayısıyla hamile kalması nedeniyle kürtaj izni talep edildi.

KÜRTAJA İZİN VERİLMEDİ
Başvurunun ardından savcılık dosyayı Gaziosmanpaşa 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne göndererek karar vermesini istedi. Dosyayı inceleyen hakim Sevil Zincir, yasada mahkeme kararı ile hamileliğini sonlandırılmasına ilişkin herhangi bir düzenlemenin bulunmadığını belirterek talebin reddine karar verdi. 24 Ocak 2014 mahkeme kararını açıklarken genç kızın da hamileliğinde 14 haftaya geldiği öğrenildi. Kararın ardından yapılan itirazın da reddedildiği öğrenilirken, koruma altında olan kızın şimdilerde hamileliğin 17. haftasını bitirdiği ve dosyasının halen Gaziosmanpaşa Çocuk Mahkemesi’nde bulunduğu belirtildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25833483.asp
[/FONT]

Devlet Tecavüzcüden Hırsızdan Cinayetcilerden Yana Olduğu için Toplum ahlakı iyice Bozuldu...

Çocuk Esirgeme yurtları Vb. gibi yerler pislik kaynıyor Kimin Umrunda ?

Ama: Ayakkabı Kutusu Partili Olunca Benim Baş Örtülü Bacım oluyor...

Tecavüzcüsünden doğurduğu çocuğa devlet bakar canııım.Bir devlet büyüğümüz(!) öyle demişti ya bir vakitler.Diyecek laf bulamıyorum.

Son düzenleme:
başka bir deyişle 3bucuk ay oldugu gerekcesi ile kurtaj zaman aşımına mı ugramıs oluyor...
yargılamaların herseyin zamanaşımını duyduk da dogurmanınkini duymamıstım. hay masallah.
zaten o kızın butun hormonları degismistir, bu kadar sure gecmesi uzerine kurtaj olması da yıkım olurdu.
kadının bu kadar mı degeri yok ulkemizde ya.

yazık.. tecavüzcüyü bulunda onada para verin. bi bu kaldı

Dün aynı haberi bende okudum, bugünde yine aynı gazete de konuyla ilgili bu haberi okudum; 15 yaşında yaşadığı acılara bak :50:

Bakanlık: O çocuk düşük yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "devlet koruması altında olan ve uğradığı cinsel saldırı sonucunda hamile kaldığı iddia edilen 15 yaşındaki K.D" ile ilgili "Söz konusu olay mağdure koruma altına alınmadan önce gerçekleşmiştir. Bakanlığımız tarafından savcılık kararı ile kurumumuza teslim edilen mağdureye hukuki, tıbbi, psikolojik destek sağlanarak, tüm müdahaleler yapılmıştır" açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında "Devlet koruması altında olan ve uğradığı cinsel saldırı sonucunda hamile kalan 15 yaşındaki K.D" başlıklı haberlere yer verildiği anımsatıldı.

Haberde ismi geçen K.D'nin, 25 Aralık 2013 tarihinde Arnavutköy Çocuk Büro Amirliğine müracaat ederek, cinsel istismara uğradığını, 9 haftalık hamile olduğunu beyan ettiği ve savcılık kararı ile Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme birimine teslim edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"K.D'nin aynı gün kuruluşumuza kabulü yapılmıştır. Mağdure ve ailesi, 7 Ocak 2014 tarihinde gebeliğin sonlandırılmasını istediklerini sözlü ve yazılı olarak beyan etmişlerdir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına 14 Ocak 2014 tarihinde başvurarak mağdurenin halen 12 haftalık gebe olduğunu, başarılı bir öğrenci olarak öğrenimine devam ettiğini, tecavüz neticesinde hamile kaldığını, eğitim-öğretimine devam edecek olması nedeniyle gebelikten olumsuz etkilendiğini, gebeliğin sona erdirilmesini kendisinin istediğini ifade ederek sağlık tedbiri olarak gebeliğin sona erdirilmesi yolunda tedbir kararı verilmesi talebinde bulunmuştur."

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Haberde iddia edildiğinin aksine, söz konusu olay mağdure koruma altına alınmadan önce gerçekleşmiştir. Bakanlığımız tarafından savcılık kararı ile kurumumuza teslim edilen mağdureye hukuki, tıbbi, psikolojik destek sağlanarak, tüm müdahaleler yapılmıştır. K.D ailesinin yanında izinli olarak bulunduğu 27 Ocak 2014 tarihinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, düşük yaptığı belirlenerek uzman doktor kararı ile gebeliği sonlandırılmıştır."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25836865.asp

Son düzenleme:
Bu kız tinerci tarafından tecavüze uğramamış mıydı? Yoksa farklı olaylar mı bunlar?

Niye bu olayı haberlerde görmüyoruz? Tvye çıktı benim mi gözümden kaçtı acaba.
Yani bu basit bir olay değil, hem de devlet kurumunda yaşanmış bir şey. Güya koruma altındaymış, anlamıyorum hiç mi denetlemiyorlar, hiç mi takip etmiyorlar bu kurumları. Bizim bilmediğimiz kim bilir daha neler oluyor, bir şekilde örtülüyor üstü ya da hiç duyulmuyor.

Kürtaj konusunaysa girmek istemiyorum hiç.. Bir ceninin, bir kadının hatta bir çocuğun hayatından daha değerli olduğu bir ülkede yaşıyoruz malesef. Düşük yaptığını duyunca buruk bir sevinç yaşadım. Çok zor ama umarım bir nebze de olsa atlatır bu yaşadıklarını..

Dün aynı haberi bende okudum, bugünde yine aynı gazete de konuyla ilgili bu haberi okudum; 15 yaşında yaşadığı acılara bak :50:

Bakanlık: O çocuk düşük yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "devlet koruması altında olan ve uğradığı cinsel saldırı sonucunda hamile kaldığı iddia edilen 15 yaşındaki K.D" ile ilgili "Söz konusu olay mağdure koruma altına alınmadan önce gerçekleşmiştir. Bakanlığımız tarafından savcılık kararı ile kurumumuza teslim edilen mağdureye hukuki, tıbbi, psikolojik destek sağlanarak, tüm müdahaleler yapılmıştır" açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında "Devlet koruması altında olan ve uğradığı cinsel saldırı sonucunda hamile kalan 15 yaşındaki K.D" başlıklı haberlere yer verildiği anımsatıldı.

Haberde ismi geçen K.D'nin, 25 Aralık 2013 tarihinde Arnavutköy Çocuk Büro Amirliğine müracaat ederek, cinsel istismara uğradığını, 9 haftalık hamile olduğunu beyan ettiği ve savcılık kararı ile Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme birimine teslim edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"K.D'nin aynı gün kuruluşumuza kabulü yapılmıştır. Mağdure ve ailesi, 7 Ocak 2014 tarihinde gebeliğin sonlandırılmasını istediklerini sözlü ve yazılı olarak beyan etmişlerdir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına 14 Ocak 2014 tarihinde başvurarak mağdurenin halen 12 haftalık gebe olduğunu, başarılı bir öğrenci olarak öğrenimine devam ettiğini, tecavüz neticesinde hamile kaldığını, eğitim-öğretimine devam edecek olması nedeniyle gebelikten olumsuz etkilendiğini, gebeliğin sona erdirilmesini kendisinin istediğini ifade ederek sağlık tedbiri olarak gebeliğin sona erdirilmesi yolunda tedbir kararı verilmesi talebinde bulunmuştur."

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Haberde iddia edildiğinin aksine, söz konusu olay mağdure koruma altına alınmadan önce gerçekleşmiştir. Bakanlığımız tarafından savcılık kararı ile kurumumuza teslim edilen mağdureye hukuki, tıbbi, psikolojik destek sağlanarak, tüm müdahaleler yapılmıştır. K.D ailesinin yanında izinli olarak bulunduğu 27 Ocak 2014 tarihinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, düşük yaptığı belirlenerek uzman doktor kararı ile gebeliği sonlandırılmıştır."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25836865.asp

Sanırım benim bahsettiğim olay bu. Kız yolda yürürken tinercinin saldırısına uğrayıp bayıltılıyor, tecavüze uğruyor ve hamile kalıyor.

Ne yani bu durumda kızın doğurmasını mı istiyorlar? :53: Oldu olacak bir de dna testiyle babayı bulup evlendirsinler, mutlu mesut yuvaları olsun üçünün de. :27: Ben artık tiksiniyorum bunların zihniyetinden gerçekten.
İyi ki düşmüş o çocuk. Zavallım doğursaydı kimbilir neler yaşayacaktı.

Sanırım benim bahsettiğim olay bu. Kız yolda yürürken tinercinin saldırısına uğrayıp bayıltılıyor, tecavüze uğruyor ve hamile kalıyor.

Ne yani bu durumda kızın doğurmasını mı istiyorlar? :53: Oldu olacak bir de dna testiyle babayı bulup evlendirsinler, mutlu mesut yuvaları olsun üçünün de. :27: Ben artık tiksiniyorum bunların zihniyetinden gerçekten.
İyi ki düşmüş o çocuk. Zavallım doğursaydı kimbilir neler yaşayacaktı.

Bilmiyorum önce devlet korumasındayken oldu diye haber çıktı, sonra da daha önce olmuş, bu olay üzerine devlet korumasına alınmış...

Bence de iyi ki doğmamış, hem o bebeğe yazık olacaktı hem de kızcağıza...

Back