Merhaba arkadaşlar,
Ben hatay'da yaşıyorum. Ancak Hatay'da takibimin yapıldığı hastaneye karşı güvensizlik yaşayınca
( ki Hatay-Antakya'daki imkanları en iyi olan hastanelerden biriydi) ailemin yaşadığı Ankara'da bir hastane ve
dr arayışına girdim.
Kadınlar klübündeki sevgili üylerin samimi yorumları ve doğum hikayeleri çok yol gösterici oldu,herbirisine gerçekten minnettarım. Koru hastanesine ve Dr Melike Özge Çiçek'ten randevu almaya bu şekilde karar verdim.
Çok tereddütlerim vardı. Çünkü vajinusmus tedavisi arayışında görüştüğüm kadın psikilog ve jinekologlardan hiç yardım
alamadığım gibi üstelik bir de rencide edilmiştim. Aynı sorunu yaşamayan kadın hekim hastası için empati yapamıyor
önyargısı oluşmuştu.
Temmuz 2014'de ilk randevumuza gittik eşimle birlikte. Özge hanım ( canımızın içi doktorumuz :) öyle güzel ilgilendi,
öyle tane tane açıklayıcı konuştu ki çıktığımızda, ailemin yanında kalarak doğum yapmamızı istemeyen eşim bile
şimdiye kadar hiç bir dr böyle ilgilenmedi bizimle dedi :) İlk defa bir doktorun yüzünde, sesinde, tavrında,
" sırada bekleyenler var, çabucacık bitirelim şu işi" telaşını gözlemlemedik. Eşim de ben de "evet bu hastane, bu doktor!" dedik..
Tüm bunlara rağmen vajinusmusumdan dolayı acaba çatı muayenesinde ne yaşayacağım diye kalbim pıtı pıtı çarptı.
Çatı muayenesi gelip çattığında beni rahatlatışı, konuşması, muayene sırasında kontrolü bana bırakıp ben izin verdikçe ilerlemesi bana okadar güven verdi ki, artık tam anlamıyla emindim. Kendimi ona emanet edebilir, normal doğuma kafayı takmış olan ben,doğum sırasında Özge Hanım "sezeryan" dese bile en doğru kararın bu olduğu konusunda güvenebilirdim. Hatay'daki hastanelere güvensizliğim biraz da bundandı. Gerekli gereksiz sezeryane yönlendirmelerindendi. Bu arada Koru hastanelerinin gebelik boyunca eğitimleri var kızlar.
Bunları kaçırmayın derim. Ne yazık ki ben Hatay'a gidip gelmem gerektiği için yalnızca bir tanesine katılabildim, onun bile çok faydasını gördüm.
Takibimiz boyunca Özge hanımın ilgisi ve güleryüzünde hiç eksilme olmadı..
Bu sırada hastane Balgat'taki yerinden Çukurambar'a taşındı.
Suyum gelip de hastaneye yattığım gün hastanenin temizliği, hemşirelerin ve sevgili Fatma Ebe'nin sevecen, şefkatli tavırları doktorumuz kadar hastanenin de ne kadar doğru bir seçim olduğunu bize gösterdi. Eşim ne kadar Özge hanıma güvense bile arada dır dır ediyordu, Hatay'ın 10 katı fiyatlar diye :) Doğumdan sonra "iyi ki burda yapmışsın" sözünü ondan duymak hoş oldu :)
Ben sancı çekip açıklığımın artmasını beklerken epiduralin etkisiyle sanırım ara ara canım geçiyordu..
Bir ara gözümü açtığımda Özge Hanım'ın elinde tarçınlı mumla odaya girdiğini gördüm.. Beni rahatlatacağını söyledi..
Gözlerime inanamadım..
Sanırım bundan sonra bir dosta ihtiyaç hissettiğimde burnum da tarçın kokusu arayacak :)
Doğumun her aşamasında rahatlatıcı ve doğru bilgilendirmesiyle, yönlendirmesiyle, kızımıza sağ salim hiç bir komplikasyon yaşamadan kavuştuk çok şükür..
Takipler sırasında foruma üye olup düşüncelerimi yazmadım çünkü doğumda neler yaşayacağımı görmek istedim.. Artık gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Rabbim ne kısmet eder bilinmez ama Zeynebimize kardeş geleceğinde yine Sevgili Özgemizi bulacağız..