• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

koru hastanesi dr melike özge hastaları

pembep

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Yer
Ankara
arkadaşlar koru hastanesine doktor hanıma takibe gid,iyorum şimdilik çok memnunum kendisine takip olan arkadaşlarla deneyimlerimizi paylaşalım istedim

merhaba bende 20 haftalık gebeyim takibimi melike özge hanım yapıyor kendisinden çok memnunum sorularıma herzaman cevap alabiliyorum ve herzaman ulaşabiliyorum kızlar bence ulaşılabiliyor olması bence çok önemli şimdi yeni binaya taşındılar ben gittim çok beğendim inanılmaz donanımlı ve çok temiz bi hastane zaten özge hanım için söylenicek bişey yok bilgisi,güler yüzü her anlamda rahatlatan bi hekim ben şanslıyım onunla karşılaştım ve şiddetle tavsiye ederim mutlaka bir tanışın.

Merhaba arkadaşlar,
Ben hatay'da yaşıyorum. Ancak Hatay'da takibimin yapıldığı hastaneye karşı güvensizlik yaşayınca
( ki Hatay-Antakya'daki imkanları en iyi olan hastanelerden biriydi) ailemin yaşadığı Ankara'da bir hastane ve
dr arayışına girdim.
Kadınlar klübündeki sevgili üylerin samimi yorumları ve doğum hikayeleri çok yol gösterici oldu,herbirisine gerçekten minnettarım. Koru hastanesine ve Dr Melike Özge Çiçek'ten randevu almaya bu şekilde karar verdim.
Çok tereddütlerim vardı. Çünkü vajinusmus tedavisi arayışında görüştüğüm kadın psikilog ve jinekologlardan hiç yardım
alamadığım gibi üstelik bir de rencide edilmiştim. Aynı sorunu yaşamayan kadın hekim hastası için empati yapamıyor
önyargısı oluşmuştu.
Temmuz 2014'de ilk randevumuza gittik eşimle birlikte. Özge hanım ( canımızın içi doktorumuz :) öyle güzel ilgilendi,
öyle tane tane açıklayıcı konuştu ki çıktığımızda, ailemin yanında kalarak doğum yapmamızı istemeyen eşim bile
şimdiye kadar hiç bir dr böyle ilgilenmedi bizimle dedi :) İlk defa bir doktorun yüzünde, sesinde, tavrında,
" sırada bekleyenler var, çabucacık bitirelim şu işi" telaşını gözlemlemedik. Eşim de ben de "evet bu hastane, bu doktor!" dedik..
Tüm bunlara rağmen vajinusmusumdan dolayı acaba çatı muayenesinde ne yaşayacağım diye kalbim pıtı pıtı çarptı.
Çatı muayenesi gelip çattığında beni rahatlatışı, konuşması, muayene sırasında kontrolü bana bırakıp ben izin verdikçe ilerlemesi bana okadar güven verdi ki, artık tam anlamıyla emindim. Kendimi ona emanet edebilir, normal doğuma kafayı takmış olan ben,doğum sırasında Özge Hanım "sezeryan" dese bile en doğru kararın bu olduğu konusunda güvenebilirdim. Hatay'daki hastanelere güvensizliğim biraz da bundandı. Gerekli gereksiz sezeryane yönlendirmelerindendi. Bu arada Koru hastanelerinin gebelik boyunca eğitimleri var kızlar.
Bunları kaçırmayın derim. Ne yazık ki ben Hatay'a gidip gelmem gerektiği için yalnızca bir tanesine katılabildim, onun bile çok faydasını gördüm.
Takibimiz boyunca Özge hanımın ilgisi ve güleryüzünde hiç eksilme olmadı..
Bu sırada hastane Balgat'taki yerinden Çukurambar'a taşındı.
Suyum gelip de hastaneye yattığım gün hastanenin temizliği, hemşirelerin ve sevgili Fatma Ebe'nin sevecen, şefkatli tavırları doktorumuz kadar hastanenin de ne kadar doğru bir seçim olduğunu bize gösterdi. Eşim ne kadar Özge hanıma güvense bile arada dır dır ediyordu, Hatay'ın 10 katı fiyatlar diye :) Doğumdan sonra "iyi ki burda yapmışsın" sözünü ondan duymak hoş oldu :)
Ben sancı çekip açıklığımın artmasını beklerken epiduralin etkisiyle sanırım ara ara canım geçiyordu..
Bir ara gözümü açtığımda Özge Hanım'ın elinde tarçınlı mumla odaya girdiğini gördüm.. Beni rahatlatacağını söyledi..
Gözlerime inanamadım..
Sanırım bundan sonra bir dosta ihtiyaç hissettiğimde burnum da tarçın kokusu arayacak :)
Doğumun her aşamasında rahatlatıcı ve doğru bilgilendirmesiyle, yönlendirmesiyle, kızımıza sağ salim hiç bir komplikasyon yaşamadan kavuştuk çok şükür..
Takipler sırasında foruma üye olup düşüncelerimi yazmadım çünkü doğumda neler yaşayacağımı görmek istedim.. Artık gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Rabbim ne kısmet eder bilinmez ama Zeynebimize kardeş geleceğinde yine Sevgili Özgemizi bulacağız..

arkadaşlar koru hastanesine doktor hanıma takibe gid,iyorum şimdilik çok memnunum kendisine takip olan arkadaşlarla deneyimlerimizi paylaşalım istedim
Merhaba ben 5 aylık hamıleyım
Meşıke ozge hanıma gidiyorum.siz memnun kaldınız ı doğumda ne gıbı tecrubeler yasadınız acaba?paylaşırsanız çok sevınırım.

kimse yok mu ya cevap yazacak? çok az yorum bulabildim doktor hanım hakkında. gidip de memnun kalanlar ya da kalmayanlar bizlerle tecrübelerini paylaşırlarsa çok makbule geçer valla

Özge hanımın hastaları tecrübelerini paylaşabilir mi?
Ankara'da kadın doğum denilince bir elin parmak sayısını geçmeyen isimlerden söz ediliyor ve ben hiçbirine gitmek istemiyorum.
Tek olduklarını bildikleri için burunlarından kıl aldırmıyorlar.
Ayrıca Özge hanımın hastaları hastane, doğum ücretleri gibi konularda da bilgi verirlerse çok iyi olur.

Merhabalar ben de 10 haftalık gebeyim koru hastanesinde özge hanıma gidiyorum. Şuan için memnunum kendisi muayenelerde gerekli tüm açıklamaları yapıyor çok soru sormama gerek kalmıyor. Doğum yapan arkadaşkar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Evet kızlar 2014 2015 hamileleri hadi bize ışık olun Özge hanımla doğumunuz nasıl geçti

Bende 09/08 de özge hanımla doğum yaptım. Gerek hamilelik takibimin gerek doğumumun bukadar kolay geçmesinin tek sebebidir kendisi. Onunla karşılaşmamızın bir mucize olduğunu düşünüyorum. 30. Haftaya kadar bulantı ve kusma nöbetleri geçirdim ve her seferinde soluğu koruda aldım. Hatta bir seferinde artık kendimden geçmiştim ve hastanede 2 gün yatmak zorunda kaldım. Tabi bunun dışında 2günde bir acilde 3-4 saat kaldım. Ama bunlara rağmen bebeğime zararı olacak en ufak bir müdahale, ilaca izin vermedi. Serumlarla süreci atlatmama yardımcı oldu. Acil i de bu konuda bilgilendirdi ve çok rahat ettim. Tabi güleryüzü, tecrübesi ve rahat davranması benim de rahat olmama sebep oldu. Bu arada ilk hamileliğimdi ve hiçbirşey bilmiyordum. Beni çok güzel yönlendirip, bilgilendirdi ve gereksiz şeylerle beynimi yormamı ve stres yapmamı engelledi. İyiki onu tanıdım. Doğumumu da kimseye bırakmayıp kendi yaptırdı. Annelerim ve eşim okadar kolay doğum yaptığımı düşünüyorlar ki, eşim "senin yaptığın gibi ben 10 kez doğururum"diyor. Özge hanımla beraber şunu öğrendim ki, bir doktor isterse hastasına her şekilde normal doğum yaptırabilir. Beni öyle güzel yönlendirdi ve psikolojik olarak hazırladı ki, 38+2 de normal doğum yaptım. Hiçbir şekilde sezaryen yanlısı bir doktor değil, bu yüzden ona özellikle çok teşekkür ediyorum. Oğluma kardeş geleceği zaman mutlaka yine beraber olacağız inş. Bu arada özge hanım korudan ayrılıp akropol e geçmiş. Kendisine yeni hastanesinde mutluluklar ve kolaylıklar diliyorum.

Yakin zamanda özge hanimda Sezeryan olan var mı aranızda arkadaşlar

Gebelik takibim geçtiğimiz yıl Akropol Hastanesi'nde Dr. Melike Özge Çiçek tarafından yapılıyordu. Kendisini daha önce araştırmış ve olumlu yorumları görünce ona gitmeye karar vermiştim. Gebeliğimin ilk beş ayında her şey yolundaydı. Her muayeneden eşimle birlikte memnun ayrılıyorduk. Doktor her konuyu detaylı şekilde açıklıyordu ve soru sormamıza gerek bile kalmıyordu. Doktor bebekte herhangi bir problem olmadığını söylüyordu. İkili üçlü testlerde risk oranı çok düşük çıkmıştı. Hatta öğrenmek gibi bir talebimiz olmadığı halde 10. haftada bebeğin cinsiyetini tahmin etti ve birkaç hafta sonra haklı çıktı.

Derken ayrıntılı ultrasonda bebekte bazı olumsuzluklar görüldü. Ayrıntılı ultrasonu aynı hastanenin radyoloğu yapmıştı. Melike Hanım da bulguları doğruladı. Bunun üzerine bebeğimin Down Sendromu veya Trizomi 18 hastası olabileceğini söyleyerek bir üniversite hastanesinden benim için amniyosentez randevusu aldı ve elime başka bir doktorun telefonunu tutuşturdu.

Amniyosentez için gittiğimiz üniversite hastanesinde Melike Hanım'ın yönlendirdiği doktor benimle ilgilenmedi bile ve o da başka bir doktora yönlendirdi. Daha da önemlisi, üniversite hastanesinin genetik bölümüyle yaptığımız görüşme neticesinde, bebeğin ayrıntılı ultrasondaki bulgularının Down Sendromu veya Trizomi 18 değil başka bir hastalığın göstergesi olduğu, bunun da tespit edilebilmesi için Türkiye'deki üniversite hastanelerinde yapılan standart kromozom taramasının yeterli olmayabileceğini öğrendik. Nitekim üniversite hastanesinde yapılan amniyosentez sonucunda bebekte olumsuz bir duruma rastlanmadı. Oysa bu esnada birkaç kadın doğum uzmanı ve radyoloğa daha görünmüştüm ve hepsi de bebeğin sorunlu olduğunu ve gebeliğin sonlandırılması gerektiğini söylüyordu.

Neyse ki kendi araştırmamız neticesinde özel bir hastanede başka bir perinatoloji uzmanına daha muayene olmaya başlamıştım. Onun yönlendirmesiyle, bu sefer daha detaylı genetik tarama için ikinci defa amniyosentez oldum. Bebekten, eşimden ve benden alınan numuneler yurtdışındaki özel bir laboratuvarda incelendi. Sonuç bu sefer olumsuzdu ve bebeğimi kaybettim.

Yaklaşık bir aylık tüm bu süreç esnasında ve sonrasında Melike Hanım bir kez bile arayarak bebeğin akıbetini sormadı. Kendi önerdiği doktora gitmediğim için ondan haberlerimi alma imkanı da yoktu üstelik. Yalnızca bir kereliğine özel muayenehanesine gittiğimiz radyologlar dahi sonradan arayarak bebeğin akıbetini sordular ama beni aylarca takip eden doktorum aramadı.

Üniversite hastanesindeki asistanlar da dahil olmak üzere, ondan sonra muayene olduğum her doktor, doktorunuz bu anomalileri daha önce nasıl görmemiş diye sorduğunda Melike Hanım'ın yanlış bir tercih olduğunu anladık. Dahası, basit bir internet araştırmasında dahi bebeğimde görülen bulguların hangi sendromlara işaret ettiği belli olduğu halde, Melike Hanım'ın bizi yönlendirdiği imkanları yetersiz üniversite hastanesinde standart kromozom taramasıyla vakit kaybettik.

Benim başıma gelen şeyde doktorun bir kusuru yok belki ama anomalileri daha önce göremediği ve ayrıntılı ultrasonu bu kadar geç yaptırdığı için tıbbi bilgisine asla güvenmeyeceğim bir doktor. Anomalileri daha önce kendisi fark etmiş olsaydı, veya en azından ayrıntılı ultrasonu birkaç hafta önce yaptırmış olsaydı, bebeğim karnımda bu kadar büyümemiş olacaktı ve daha az travmatik olacaktı bu süreç. Üstelik çözüm olarak önümüze koyduğu yöntem bebeğimizin sorununa asla çözüm olmadı, aksine teşhis sürecini uzatarak vakit kaybetmemize ve daha çok üzülmemize neden oldu.

Özetle, bebeğiniz sağlıklıysa ve iyiyse sorun yok. 10. haftada cinsiyet tahmini vb. gebeliğin magazin boyutları ilginizi çekiyorsa Melike Hanım bir tercih nedeni olabilir. Fakat bebekte bazı sorunlar çıkarsa Melike Hanım'ın tıbbi bilgisi sizi başka bir doktora yönlendirmek için dahi yeterli olmayabiliyor. Ne güleryüzlü ve ilgili oluşu ne de ilk haftalarda daha siz sormadan her şeyi güzel güzel açıklamış olmasının bir önemi kalmıyor o zaman.

Daha da kötüsü, sizin bebeğinizin, doktorun sosyal medya hesaplarındaki yeni doğmuş bebek fotoğrafları arasında yeri olmayacağı anlaşıldığında doktor hanımın ilgi alanından bir anda çıkıveriyorsunuz.

Back