Kortizonu kaç mg kullandığın çok önemli, benim hipofiz bezimdeki adenomlardan dolayı ACTH üretilemiyor bu yüzden de böbrek üstü bezim kortizol üretmiyor.. Ben deltacortril kullanıyorum, her sabah bir tane alıyorum. Yani 5 mg. Ama vücudum strese girdiğinde, yani grip üşütme vb durumlarda şikayetlerim çok arttığı için dozumu arttırıyorum. Bunlar geçince tekrar 5 mg'a düşüyorum. 1,5 senedir sürekli kullanıyorum ama kilo ya da şişlik sorunum olmadı(Doz arttırdığım zamanlarda biraz şişim olmuştu). Ayrıca yemekleri eskisi gibi tuzlu yiyorum yalnızca sofrada prensip olarak tuzluk kullanmamaya başladım. Doktorum bu idame dozu olduğu için yan etki görmezsin dedi, yani zaten vücutta eksik olanı tamamlıyoruz bundan dolayı için rahat olsun.
Hamilelik konusuna gelince, yine doktorumun söylediği şey şu, kontrol altında geçirildiği sürece bu ilaç bebeğe zarar vermezmiş fakat yapılan araştırmalara göre düşük riski sağlıklı bir kadına göre %7 daha fazlaymış. Yapacak bişey yok zaten, bu ilacı almadığımda üşüttüğüm zaman bile kötü oluyorum hamilelik gibi bi durumu zaten vücudumun desteksiz kaldırabileceğini sanmıyorum.