• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kortizon kullanıp kilo almayan var mı?

bitanemo

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
685
19
318
ankara
:59:merhaba arkadaşlar 24 yasındayım cenemde tüylenme şikayeti ile doktora gittim uzun tetkiklerden sonra geç başlangıçlı KAH tanısı konuldu böbrek sütü bezlerim bir kortizon salgılamıyormus tek çözüm olarak kortizon kulnmam önerildi 2 farklı ilde doktora gittim hepsi aynı seyi söledin KORTİZON....:43:1 yıllık evliyim dr. cocouk sabihibi olmak istediğimde seorun olabileceğini söledi sizden 2 ricam var izmirde güvenilir endkronoliji uzamnı ve kortizon kullnıp kilo amayan varmı. dr almayacağımı sölüyor vücudumda eksik olduğu için etkilenmezmişim anacak sıfır tuz ve seker tüketirsem tecrüeleri olanları bekliyorummm

ben ra hastasıyım ve kortizon 6 aydır kullanıyorum kortizon aşırı derece beni acıktırıyor o yüzden kendimi sıkmaya çalışıyorum eskiden böyle bir sorunum yoktu işte çok acıkınca meyve falan yemeye çalışıyorum. şeker ve tuz tüketmemeye çalışıyorum dikkat ediyorum tuzlu yediğim zaman şişlik oluyr yemezsem hiç bir sorun yok ama kortizonun mg da bağlı ben düşük doz kullanıyorum çok yüksek dozda alıpta birden şişen insanlarda var yani aslında o kilo değilde şişlik,:43: tuz ve su topluyor vücut allah hepimize şifa versin.mecburen kullanıyoruz.

amin allh hepimize şifa versin bende düşük dozda kullnacakmısım ama yinde korkuyorum tesekkür ederim paylasımlarınız için :66:

bende ilk başta çok üzülüyordum kortizon kullanıyorum diye ama günde 50-60 mg alanları duyunca şükür ediyorum. allah allah şifa versin inş

peki kilo aldınızmı hiç yani hiç kilo almadan bu işi üstesinden gelebilirmiyi dersiniz tuzsuz yemeği göze aldımda bakalım hayırlısı

Kortizonu kaç mg kullandığın çok önemli, benim hipofiz bezimdeki adenomlardan dolayı ACTH üretilemiyor bu yüzden de böbrek üstü bezim kortizol üretmiyor.. Ben deltacortril kullanıyorum, her sabah bir tane alıyorum. Yani 5 mg. Ama vücudum strese girdiğinde, yani grip üşütme vb durumlarda şikayetlerim çok arttığı için dozumu arttırıyorum. Bunlar geçince tekrar 5 mg'a düşüyorum. 1,5 senedir sürekli kullanıyorum ama kilo ya da şişlik sorunum olmadı(Doz arttırdığım zamanlarda biraz şişim olmuştu). Ayrıca yemekleri eskisi gibi tuzlu yiyorum yalnızca sofrada prensip olarak tuzluk kullanmamaya başladım. Doktorum bu idame dozu olduğu için yan etki görmezsin dedi, yani zaten vücutta eksik olanı tamamlıyoruz bundan dolayı için rahat olsun.

Hamilelik konusuna gelince, yine doktorumun söylediği şey şu, kontrol altında geçirildiği sürece bu ilaç bebeğe zarar vermezmiş fakat yapılan araştırmalara göre düşük riski sağlıklı bir kadına göre %7 daha fazlaymış. Yapacak bişey yok zaten, bu ilacı almadığımda üşüttüğüm zaman bile kötü oluyorum hamilelik gibi bi durumu zaten vücudumun desteksiz kaldırabileceğini sanmıyorum.

verdiğiniz bilgiler için çok tesekkür ederim. içim rahatladı birazda olsa bana da doktor decard isimli bir ilaç vermişti 5 mg ama ben korktuğum iin hiç baslamadım ve ölece kaldı tedavi . banada aynısını sölemişti.kortizon üretmediği için dışarıdan vericez bunu diye seker hastalrı gibi düşün kendini dedi onarda insülini dısardan alıyorlar demişti ama bir tecrübeden öğrenmek yüreğime su serpti cok tesekkür ederim yorumlarınız için allh hepimizi daha büyü dertleden korusun ve tez zamnda şifa versin:nazar:

bence durumunuza sewınmelısınız arkadslar daha kötüsüde war cunku ben gunluk 48mg alıyorum 2aydır ve ister istemez şişlık oluştu yüz kısmında vucut ister istemez su topluyor:(:(

bence durumunuza sewınmelısınız arkadslar daha kötüsüde war cunku ben gunluk 48mg alıyorum 2aydır ve ister istemez şişlık oluştu yüz kısmında vucut ister istemez su topluyor:(:(

geçmiş olsun allah şifa versin inşallah

kızlar benimde teşhisim geç başlangıçlı kah
ergenlik döneminde çıktı herşey adetlerim falan düzenli böbreküstü bezimde enzim eksikliği var 17 oh progesteronum 19.00 doktorum düşük dozlu kortizon vereceğini söylemişti ben bayramdan sonra allahın izniyle ara verdiğim tedavime başlıcam ben kortizon kullanırım problem değil daha öncedende kullanmıştım kilo falan yapmamıştı ama bebek için kaç ay kullanırım sizce hamile kalamıyorum bunun için tedavi oluyorum birde kızlar daha önceden kullandım ama hatırlamıyorum bu kortizon androjen hormonları düşürüyor dimi.

csnım çok geçmiş olsun öncelikle...
benim eşim 2007 den bu yana ms hastası... hastalığında bu ilerleme olursa doktor direk kortizon başlatıyor genelde hap 36 mg a kadar aldığı haplar oldu bazende 1000 lik kortizon iğnesini bir seruma boşaltıp damardan verildiği oldu bunu uzun süre kullandı eşim tuzu kesmişti tedavi süresince ama kortizon dozu gitgide düşmeye başlayınca doktor aspirin tanesi kadar tuz alabilirsin demişti ama bir gün içerisinde yani:) birde sodadan falan uzak durmalısın çok tuz içeriyor...
bu arada eşimde zerre kadar ne kilo nede su toplama oldu

canım eşinede çok geçmiş olsun allah dermansız dert göstermesin kimseye..
zaten hayatımda boyunca tuzu sevmemişimdir tuzsuz yemeği daha çok seviyorum ordan yırttım
aslında derdim kilo aldırması değil yüzümü şişirmesin yeter.

Arkadaşlar kortizon kullanımından bu kadar korkmayın ama hafife de almayın derim. ben ITP hastasıyım. Üstelik 25 haftalık hamileyim. şu anda 60 mg alıyorum, hani şu eyvah dediğiniz miktardan:) hamileliğe rağmen fazla kilo almadım. 25 haftada 4,5 kilo aldım. Hafif tüylenme ve yüzümde biraz şişkinlikle götürüyorum şimdilik. göğsümde çıkmakta olan sivilceleri de belirtmeliyim tabii. bence en can sıkıcı etki psikolojimie yaptıkları. hamilelik zaten hormonların zıpladığı bir dönem. Bir de kortizon eklenince ağlama krizleri yaratabiliyor. kilo almak bence en küçük sorun. yanlız şeker ve tuz yok hayatımda. Kortizon kullanmak bunu göze almak demek. tuzu sofradan değil hayatınızdan kaldırın. besinlerin lezzetini öğreniyor insan en baştan. enteresan bir deneyim aslında. Ben 60 mg ile kilo almıyorum diyete bağlılığım sayesinde. 5-10 mglardan korkmayın.

ben 20 yıldır hidrokortizon kullanıyorum KAH tan dolayı (vucudumda kortizon hormonu yok dışardan tamamlamak için kullanıyorum) kortizon dozu yeterli seviyede tutulduğunda kilo ile ilgili problem yaşamazsınız zaten bu ilacın etkisi uzun vadede kendini gösteriyor yani kısa süreli kullanımlarda kilo alsanız bile bu fazla olmayacaktır zaten doktorunuz bu ilacı verdiyse önemli oldugu için vermiştirki kilo alımı bunun yanında daha hafif kalır. Doktorun verdiği şekilde kullanmaktan çekinmeyin derim ben. Bana gelince diğer hormonlarımı baskılamaya normal doz yetmediğinden dolayı normalden bir miktar daha fazla kullandım hep hidrokortizonu çokta hareketli bir tipde olmadığımdan kiloluyum ancak ilacı kullanmadığımda olabilecek şeylerin yanında kilo basit kalıyor tabiki bu nedenle ilacı doktor devam et dediği mütdetçe kullanmaktan çekinmeyin çok gereksiz verdiğini düşünüyorsanız içinizi rahatlatma açısından ikinci bir doktora görünün derim. Kilo almaktan korkuyorsanız kortizol kullandığınız dönemde yediklerinize biraz daha dikkat edip spora da önem verin kilo sıkıntınız olmayacaktır.

Merhaba arkadaşlar! Hepinize geçmiş olsun öncelikle.
Ben geçmişte yüz felci geçirmiş ve kortizonlu tedavi yüzünden bir ayda 10 kg. almıştım. Bayağı şşmiştim.Sürekli acıkıyordum. Sonra tedavim bitti, tamamen iyileştim kilolarımı da karate sporuna giderek vermiştim.

Yıllar sonra anneciğimde yüz felci geçirdi. Benim dr.um generaldi ama anneminki albaydı.

Anneme de kortizonlu ilaç verdi dr.u. Ama annemi uyardı.Tuzsuz bu süreçte besleneceksin. Ekmeğin bile tuzsuz olsun kilo almazsın demişti. Bizde uyduk.Ekmeğini o süreçte tuzsuz ekmek aldık. Yemeklerine tuz koymadık.

Ve gerçekten annem hiç kilo almadı. Yüzü de düzeldi.

Merhaba arkadaslar..5 gün boyunca serumla birlikte 1000mg kortizon aldim yüzümde sismeler oldu tuzsuz yemem gerektiği soylendi.. bugun son dozu aldim tedawim bitti bu odemler ne zaman iner we bundan sonra da mi tuzsuz sekersiz yemeliyim? Simdiden teşekkür ederim..

merhaba;

Bende 37 haftalık hamileyken yüz felci geçirdim.şu an 39 haftalık gebeyim.
3 kadın doğum ,1 nörolog 1 de kbb onayıyla kortizon başladım 5mg 20 günlük olaraak.her gün 15 adet aldım azaltarak devam ediyorum
hala tedavim bitmedi
2 aydan çnce düzzelme olmaz dedi dr lar.
kortizonuun bebeğe hiç bir zararı olmadığını 3 kadın doğumcu bana benimsetti.hepsi farklı hastanedeler.tabi gebeliğinizin süresi çok önemli.
ayrıca katıldığım bir eğitimde de doç. kadın doğum dr undan da onay aldım.kesinlikle öneriyoruz bebeğe zararı yok dedi.öncelikle bu konuda bilgilendirme yapmak istedim

esas konuya gelince.ben tuzu azaltarak(keserek değil)ve bol su içerek hem gebelik sürecinde olmama rağmen haftada 1,5 -2 kilo verdim hem de vucudumdaki ödemler şişlikler indi.çok rahatladım...

bırakın kşlo almayı kilo verdim.kaldı ki gebeyim ve devamlı kilo alıyorum=)
tuza dikkat ederseniz asla almazsınız kilo...tabi iğne için durum nedir bilemeyeceğim

İki ay uzun bir zaman. Benim ki bir ayda tamamen geçmişti, anneminkisi ise 3 haftada geçmişti.
Ben kilo almıştım 8-10 kilo gibi. Annem hiç almadı tuzsuz beslendiği için. Benim tuzsuz yememi söylememişlerdi.
Benim şişkinliğim ne kadar zamanda indi dersek; bir kaç ay sürdü tabi. Spora da gitmiştim. Vücut aslında su topluyor.
Berbat zamanlarımdı. Yaşım da 18 idi. Burnumdan su akıyordu durmadan. Boğazımın sağ tarafı bile yutkunma hissetmiyordu.
Gözümden yaş akıyor çatalın sağ tarafından yiyecekler geri çıkıyordu ağzımdan. Dilin bile yarısı çalışmadığı için..
Çok şaşırdığım çok sıkıntı veren birşeydi. ALLAHtan hasar kalmadı.
Hepinize geçmiş olsun..

Merhaba arkadaslar bende menuskus ameliati sonrasi kortizonlu serum bir seferliginine ve 1 aylik deltacotril 5 mg kullanimim oldu kilo.almadim ama sonradan bir sikinti yasarmiyim bilginiz varmj

Back