kortizon ilaç hakkında lütfen cevap esirgemeyin...

İki ay kullandım ben bu ilacı. Bu ilacı kullanırken doktorum, sıfır toleranslı bir diyet uygulattı bana. Şöyleki; SIFIR TUZ! Tüm yemekleri tam tuzsuz tükettim. Ekmeğimi bile tuzsuz aldım. Tüm paketli ürünler tuz ihtiva ettiği için hiç paketli, hazır gıda tüketmedim.
Ay yinemi tongaya düştüm 🤭
Aman neyse canım. Yazdıklarım kamu spotu niyetine geçsin o zaman 😃

Bazı rahatsızlıklar için kortizon kullanımı şarttır alerji, yüz felci vs..
Elbette vücudunuz ödem toplayacak bunun yanı sıra iştah açan ilaçlar da oluyor. Kortizon un yan etkisini azaltmak için tuzu azaltın bu süreçte, bir de muz yiyin. Muz barındırdığı potasyum sebebiyle vücutta oluşabilecek yan etkileri azaltmaya yardımcı olur.
Senelerdir rahatsızlığımdan dolayı dönem dönem kullanmak zorunda olduğum bir şey kortizon. Halk arasında hep kötülense bile inanın çare olduğunu bilince seviyorsunuz. Allah muhtaç etmesin hiç bir ilaca elbet. Doktorunuzun söylediği dozları uygulayın çekinmeden.
Nadiren adet gecikmesi yapabilir.

Yaklaşık 25 gün yüz felci için kullandım tuzu tamamen kestim bu sürede hiç ekmek yemedim belki 1 dilim kahvaltı da tatliyida kisitladim abartmadim yani asla hiç bir yerimde şişkinlik olmadı hatta 2 kilo verdim yediklerinize dikkat edin su için bol bol bişey olmaz o zaman geçmiş olsun

5 gundur gunde 3 adet olmak uzere kortizon kullanıyorum..
yarından itibaren 2,5a dusecek..
sonra 2 sonra 1 yarım ceyrek derken toplam 15 gun daha kullancam.
5 gun olmasına ragmen cok yan etkısını gordum..
1 ay kullanıpta asırı derece kılo alan gıdıgı cıkan sıvılcelenen varmı?
yoksa gıttıkce azalırmı etkısı ?
Kortizon kullanırken tuz ve şekeri hayatından cikarman lazım. Ekmek tam buğday ekmeği olcak. Yemekler sıfır Tuzla piscek. Yada cok çok az tuz. Hamur makarna yok. Bol su için birde. Bende hastanede kaldım onbeş gün. Kortizon tedavisi aldım. Bu şekilde beslediler beni. Dört kilo verdim iki haftada. Eve gelince tedavim devam ediyordu ama ben diyeti evde yapmadığım için çok kilo aldim. Sabret ve tuz şeker diyeti yap. Bol iç asla kilo almaz üstüne zayıflarsin. Geçmiş olsun

Kortizonlu ilaç ödem yapiyor. Oyüzden bol su iç ve tuzu çok aza indirirsen daha az şişersin.

Bir şey daha sormak istiyorum kortizonu bıraktığınızda normal yeme duzeninize ne zaman dönebiliyorsunuz yani bıraktığımın ertesi günü tuzlu tatlı yiyebilir miyim

Ödem yapma ihtimali var yani hapı bırakmış olsam da bir de kortizon asiri bi istah artisi yapiyor bu hapi birakinca geciyormu

Merhabalar, benim de mesajini goruo de bilgisi tecrubesi olanlar varsa destegini esirgemesse memnun olurum. 15 gun gunde 2kez olmak uzere prednol kullandim. azaltarak kestim. Kortizonun hastaligim icin faydalarini ne zaman gormeye baslarim. Ilac biteli 20gun oldu hala tam iyi olamadim cunku. Agir seviyede urtiker tum vucutta asiri kasintili dokuntu ve anjiodem icin kullanmistim

Merhabalar, benim de mesajini goruo de bilgisi tecrubesi olanlar varsa destegini esirgemesse memnun olurum. 15 gun gunde 2kez olmak uzere prednol kullandim. azaltarak kestim. Kortizonun hastaligim icin faydalarini ne zaman gormeye baslarim. Ilac biteli 20gun oldu hala tam iyi olamadim cunku. Agir seviyede urtiker tum vucutta asiri kasintili dokuntu ve anjiodem icin kullanmistim
Anlık fayda saglar ürtiker için genelde cildiye doktorları pek önermiyor bende kronik ürtiker hastasıyım ilaçla durdurmaktan yanalar 20 gün çok geçmiş cildiyeye gidin antihistaminik kullanman lazım kortizonla olmuyor uzun vadede

Anlık fayda saglar ürtiker için genelde cildiye doktorları pek önermiyor bende kronik ürtiker hastasıyım ilaçla durdurmaktan yanalar 20 gün çok geçmiş cildiyeye gidin antihistaminik kullanman lazım kortizonla olmuyor uzun vadede
Yanit icin cok tesekkur ederim. Devlet hastanesinde cildiyede yer yok surekli takip ettim detayli arastirilsin diye. Mecbur imkanlarimi zorlayip ozel hastaneye gittim her cildiye doktoru da maalesef anlamiyor doktorlar elde Sigil yuzde ben gormekten hastaya izdirap verici kasinti gibi hastaliklari anlamaz olmus. Kortizon hapini bana acilde vermislerdi zaten. O da 20gunde iyi etmeliydi diye anladim. Vucuttaki dokuntuleri nasil atabiliriz o konuda bir oneriniz varmi acaba

Yanit icin cok tesekkur ederim. Devlet hastanesinde cildiyede yer yok surekli takip ettim detayli arastirilsin diye. Mecbur imkanlarimi zorlayip ozel hastaneye gittim her cildiye doktoru da maalesef anlamiyor doktorlar elde Sigil yuzde ben gormekten hastaya izdirap verici kasinti gibi hastaliklari anlamaz olmus. Kortizon hapini bana acilde vermislerdi zaten. O da 20gunde iyi etmeliydi diye anladim. Vucuttaki dokuntuleri nasil atabiliriz o konuda bir oneriniz varmi acaba
Valla ben yaklaşık 6 senedir kronik ürtikerliyim cildiye doktorlarının en sevmedikleri hastalığınız çünkü tedavisi maalesef yok ilaçla duruyorsa ne ala bana ömür boyu kullanacaksın dediler acı baharatlı gıdalar ve daha önce yemedigim baharat yemek meyve bunlar yasak hangi cildiye doktoruna giderseniz gidin tek çözüm ilaç maalesef hepsi aynı şeyi söyleyecek ben gezdim bir kaç doktor sonuç aynı artık gitmiyorum

Valla ben yaklaşık 6 senedir kronik ürtikerliyim cildiye doktorlarının en sevmedikleri hastalığınız çünkü tedavisi maalesef yok ilaçla duruyorsa ne ala bana ömür boyu kullanacaksın dediler acı baharatlı gıdalar ve daha önce yemedigim baharat yemek meyve bunlar yasak hangi cildiye doktoruna giderseniz gidin tek çözüm ilaç maalesef hepsi aynı şeyi söyleyecek ben gezdim bir kaç doktor sonuç aynı artık gitmiyorum
Anliyorum. 😞 Peki kullanilan antihistaminik ilaclarin yan etkileri nedir? Ilaci surekli nasil temin ediyorsunuz aile hekimi yaziyormu her seferinde cildiye doktoruna gitmek cok masrafli olur eger baska tedavi de uygulamiyorsa. Siz birden fazla doktora gitmissiniz hadi biri bana denk geldigi gibi anlamadi diyelim digerleri de mi anlamadi olsun. Ilac ve yemek icmeye dikkat disinda bir cozumu yok sanirim. Onereceginiz bir krem olurmu?

Merhaba Ürtiker anjiyoödemin tedavisi var. Ben alerji sebebiyle devlet hastanesinde bir profesöre gittim orada bir Ürtiker anjiyoödemli hastayla tanıştım epey ağırdı çok çekmiş antihistaminik ve çok kortizon almış ama daha beter bozulmuş sağlığı. Şimdi xolair diye bir aşı tedavisi oluyormuş 6 aydır hiçbir semptom yok dedi. İlaçları da kesmiş. Lütfen araştırın bunu doktorlara gidin. Sevgiler

Merhaba ürtikerin tedavisi var xolair aşısı. Ama doktorlar pahalı olduğu ve devlet ödediği için yapmak istemiyor anladığım kadarıyla. Israrla isteyiniz pek çok doktora gidiniz. Tedaviyi araştırın lütfen. Bir önceki yorumda yazdım. Sevgiler

Kortizon ile ilgili bir şey danışmak istiyorum ben de. 6 ay kullandım yüksek doz. Kilo yapmadı ama inanılmaz kıllanma yaptı tüm vücudumda ve yüzümde… ayrıca sapasağlam saçlarım öbek öbek döküle döküle bir avuç kaldı. Bir aydır kullanmıyorum bıraktım. Bu etkiler zamanla kaybolur mu yoksa kalıcı mı ? Bu durumu yaşayan varsa yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba Ürtiker anjiyoödemin tedavisi var. Ben alerji sebebiyle devlet hastanesinde bir profesöre gittim orada bir Ürtiker anjiyoödemli hastayla tanıştım epey ağırdı çok çekmiş antihistaminik ve çok kortizon almış ama daha beter bozulmuş sağlığı. Şimdi xolair diye bir aşı tedavisi oluyormuş 6 aydır hiçbir semptom yok dedi. İlaçları da kesmiş. Lütfen araştırın bunu doktorlara gidin. Sevgiler
Cok Tesekkurederim yanit icin. Devlet hastanelerinden randevu almaya calisiyorum ama birturlu yer bulamiyorum mhrs uzerinden deneme yapmadigim zaman dilimi yok farkli gunlerde. Ben kortizon hem hap hem de koldan serumla ustuste kullandim, toplamda baya kortizon alimim oldu. sikayetlerim sonlanmadi ve buna ragmen belirttiginiz tuylenme durumu tum vucut bende de oldu. Daha iyi olamadigim icin bu konuya egilim gosteremedim yoksa ben de size yardimci olmak isterdim.

Merhaba ürtikerin tedavisi var xolair aşısı. Ama doktorlar pahalı olduğu ve devlet ödediği için yapmak istemiyor anladığım kadarıyla. Israrla isteyiniz pek çok doktora gidiniz. Tedaviyi araştırın lütfen. Bir önceki yorumda yazdım. Sevgiler
O aşıyı biliyorum hatta şehir Hastanesi'nde gittiğim doktor alerji kliniginin başkanıydı aynı zamanda ama aşının başarısı da yüzde seksenmis ilaçla durdurulmadiginda deneniyor dedi hatta bir arkadasim şu anda o asi tedavisini görüyor ama hala ilaç içiyor altı ay sürüyormuş galiba bitirsin onda ise yararsa bende gitcem

Ben 3-4 yılda bir 6 ay kadar kullanıyorum dediklerinizin hepsi bendede oldu hele o yüzde burun kenarlarında ve burun dudak arasındaki sivilcelenme beni okadar bunalttı ki anlatamam ama hepsi ilacı bırakınca geçti vücudum normale döndü 6 ay hiç regl olmadım sonrasında 2 -3ayda bir derken 1 yıl da tamamen normale döndü ilacı bıraktıktan 1 ay kadar sonra gözle görülür düzelmeler oldu kesinlikle tuz kullanmayın sıfır tuz yemekler, ekmeği dahi tuzsuz aldım Hazır hiç birşey yemedim yinede yüzde yuvarlaklaşma (ay görünümü)ve gıdı bölgesi genişledi ama merak etmeyin hepsi geçiyor
Ne kadar sürede gecti acaba yüzünüzün şişliği

X