Kortizon iğnesi ve saç dökülmesi

tuba88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2009
977
0
96
35
Elazığ
arkadaşlar bugün doktora gittim..saçlarım çok dökülüyodu,erkek tipi saç dökülmesi varmış.ve bana kortizon iğnesi verdi..20 günde bir vurdurcakmışım..bende biraz araştırmak istedim...bu iğneyi vurduran var mı?
açıkcası korkuyorum yan etkisi olan bi ilaçmış...iğneyi vurdurmazsam napıcam...dökülüyo yaaa:çok üzgünüm:
bilgilendirirseniz sevinirim.....

cnm kortızon iğnesının saç dökülmesini önledğini bilmiyorum ama inanılmaz kilo aldırdığından emınım..üstelık kortızonun yan etkılerıde çok..kemık erımesi böbrek rahatslzıkları gbı önemlı ve ciddi rahatsızlıklara yol açabılıyor..az araştırırsan nette anlarsın zaten..kullanacaksan sana tavsıyem 1 veya 2 iğneden başka kullanma derim..benım gittiğim cılt doktorum bana 1 tane kullanımın bıle yan etkılerı oldugunu sölemştı.yanı tavsıye etmemıştı..yınede sen bılırsın tabıkı

benimde saçlarım dökülüor o kortizon denen illet benim kimyamı bozdu fiziğimi pörtletti:)) saç dökülmesinde ne kadar üzülürsün seni en çok ben anlarım günlerdir netten araştırıp yapmadığım kalmadı çare yokkk... ben lupus hastasıyım kortizon kullanıorum kortizon engel olsa benimki dökülmesdi.. sakın ani karar werme bi dr daha git birde çare bulursan banada sööle aynı durumdayız(önemli olan nedeni ne ciddi bi hastalıkmı benimki gibi ,yoksa sıkıntı stresmi önce bunu öğren..rabbim yardımcın yardımcım olsun..

arkadaşlar iğne 3 tane vermişti doktor..ve ben kapıdan döndüm vurdurmadım..ya ama böyle nolcak hiç bilmiyorum ((

arkadaşlar iğne 3 tane vermişti doktor..ve ben kapıdan döndüm vurdurmadım..ya ama böyle nolcak hiç bilmiyorum ((

Yeni okudum yorumunuzu geç bir cevap oldu umarım işinize yarar. Bu süreçte neler yaptığınızı bizimle paylaşın.
Yaklaşık 6-7 senedir saçla ilgili her çeşit tedaviyi denedim. Fakat her biri geçici çözümler. Saç dökülmesinide kabullenmek buna göre yasamak gerek.
Bir bayan olarak çok zor. Fakat bugunun teknolojisi ile yaptıracagınız en iyi şey saç ekimi.
Bu da biraz cesaret istiyor. Ve sonrasıda mechul.
Fakat ben son adım olarak kortizon iğnesini denemek istedim. Bundan sonrada başka bir tedaviyle uğraşmayacağım.
İğneden çok korkan biri olarak bu iğneyi 25gün aralıklarda 4 defa oldum. İğne vurulduğunuz yerin bir kısmı dökülüyor.
Fakat yavas yavas yerine yerine saçlar çıkıyor. Birazda besin desteği şart. Birazda saçların çıkması için zaman gerekiyor.
Şimdi ben o zamanı bekliyorum. Ve doktoruma güveniyorum. Yanılıcağımı da sanmıyorum.
Doktora gelen çoğu hastalar genç, yaşlı, kadın, erkek farketmiyor. Çoğunun saçı dökülmüş. Sebep çeşitli hastalıklar stres vs.
Memnun ayrılanları duydum. Ama bire bir görüşmedim. İnşallah bir dahaki gittiğimde görüşeceğim. Bu arada tedavinin maliyeti yüksek değil. Çok makul bir fiyat.
Bence denemeye değer.

selam sen hangi dr a gidiyorsun acaba kortizon ignesini saç derine mi enjekte etti dr?

ben vuruldum o iğneden 2tane saç dökülmesi için vurdu doktor zaten ama 3ay olcak hala daha geçmedi dökülmem genel olarak heryerdn dökülyo seyreldı baya iğneden fyda göremedim ben kilo almadım şahsen zaten öle cok kilo problemim olmadı hç 56 yı geçmedim hiç

Yazıyı yazan arkadaş ve sana sormak istiyorum. Bu kortizon iğnesini hangi aşamada veriyorlar allahasen? 20 yaşımdayım ve 4 yıldır bu problemi çekiyorum. Saçımın geneline bakınca ön kısmının sağ tarafında açılma var artık rahatsız edici olmaya başladı. arkadaşlarım da bildiği halde konuşurken oraya bakınca irite oluyorum, bir şey de denmiyor. Neyse ben kaç farklı doktora gittim bilmiyorum. Önerdikleri max şey minoxil. Ve o da kullanımı ne iğrenç bir şey anlatamam, bir işe yaradığından da emin değilim ya neyse. Kortizon işe yarıyor mu ? tedaviyi bitirdiniz mi? bir de başka hangi tedavileri denediniz? Buarada saç ekimi hakkında da ben bir şey diyim. No touch diye bir yöntem var, sanırım şuan İstanbul'da sadece. Normal saç ekiminde yaşanan hiç bir sıkıntıyı yaşatmıyor. Diğer gün gayet rahat oluyorsunuz, ben de en son çare onu düşünüyorum. ( buarada doktorlar bana da erkek tipi dedi)

Canim benim, kortizon ignesini vurdurmani kesinlikle tavsiye etmem. Saclarin cok dokuluyorsa sarimsak suyu ile masaj yap, duzenli yaparsan saclarin tekrar cikiyor. Ayda bir de badem yagina bir yumurta satisi ekle ve bir gece beklet, inan cok faydasini goreceksin. İgneyi asla kullanmani tavsiye etmiyorum....

Canım benim iğneyi vurdurmama konusunda bir bildiğin varsa yazarsan daha memnun oluruz. Bu yazdığın bu konuda fikri olmayan birinin önyargıı gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Özür dilerim uzunnsüredir foruma giremedim.Evet arkadaşlar faydasını gördüm. Saçlar çoğaldı. Ancak başka bir durum sebebiyle tedaviye devam edemedim. Bu konuyla ilgili detaylı bilgi için buradan yazmayacağım. Çünkü toplumumuzda böyle birşey yaşamamış insanların bir sürü önerileri vardır. Detaylı bilgi için lütfen bana mesaj bırakın.

Bir ampulü samouaniniza ekleyebilirsiniz. Hekim arkadaşım (erkek) bu şekilde durdurmus

Selamlar,

Saçlarınız şu an ne durumda ? Kortizon iğnesini araştırıyorum da sizin yazdıklarınıza denk geldim.
Benim durumum oldukça kötü saçlarımın 3te 2 sini kaybettim çoktan

Merhaba bende bu dökülme için birçok doktora gittim en son gittiğim araştırma hastanesinde propecia, minoxil verdi ama etkili olmazsa kortizole başlayabileceğini söyledi. Açıkcası bu iğneden çok korkuyorum ve sizinde yaptırdığını görünce sormak istedim. Süreç sizin için nasıl ilerledi? Detaylı anlatabilirmisiniz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…