Kortizon.Bilgisi olanlar..Yardımınıza ihtiyacım var..

yasmnglce10

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2023
12
4
Alerji ve sırt ağrısı sebebiyle hayatımda ilk kez tek doz kortizon iğnesi oldum.5 gün oldu.Fibromiyalji tarzında ağrılar yaşıyorum. Acil doktoru kortizonla nasıl beslenmem konusunda en ufak bilgi vermedi.Benimde bilgisizliğim işte tuzlu birşeyler yedim.Gece tansiyonum çıktı.Değisik bir süreçten geçiyorum.Kortizonun etkisi ne zaman geçer?Yani bu kısıtlama ne zaman sonlanır?Kaç mg kullanıldı onu bile bilmiyorum.Doktor,sağlıkçi olanlar k.k ve bu süreçten geçenler beni aydınlatırsanız çok sevinirim.Hiç bir bilgi bulamıyorum.Bir derdim var bölümü daha aktif o yüzden buraya yazdım.
Bu arada tahlilde bir şey gorunmedi.Romatizma testlerimi bekliyorum.

Son düzenleme:
1hafta diye biliyorum çünkü annem onun serumlarini kullanıyor ms hastası...tatlı tuzlu yemiyor bol su icmen gerekiyor birde baya ağır bir ilaç Allah şifa versin

Arkadaşımdan bildim kadariyla, Uzun bir kortizon tedavisi almıştı.
Sıfır tuz tüketmişti ve oda ilk zaman bilmedigi icin bildiginiz balon gibi şişmisti
Bol su tuketin ve yemekleriniz sıfıra yakin tuzsuz olsun. Baharatla tadlandirin ama dikkat edin hazir karisim kullanmayin, onlarda da bir miktar tuz oluyor.
Herkeste olur mu bilmiyorum ama ciddi anlamda ödem problemi yaşarsınız.
Etkisinin ne kadar süre olduğu hakinda fikrim yok malesef.
Geçmiş olsun.

Acilde düşük doz decort iğne yapmışlardır. Benim romatizmam var sık sık ihtiyacım oluyor. Beslenmeme de ekstra dikkat etmiyorum o iğneden sonra. Kilolu da değilim.
Sürekli yüksek doz kortizon kullanımında dikkat etmek gerekir diye biliyorum.

Bir tanidigim kullaniyordu soylemisti ama aklimda kaldigi kadariyla tuzlu ve tatli demisti sanirim,hatta az tuzlu yemis odem yapmisti tamamen kesmesi gerekiyormus ama doktor dlsadece dikkat et dedigi icin bilememis, birde cok istahi acilmisti

Alerjisi olan bir insanım.
Ergenlik öncesi 3 haftada bir kortizon iğne oluyordum. Şimdilerde de senede bir iki kez atak yapan alerjim de kortizon iğne yada serum yapılıyor tek doz. (en az 20 yıldır kortizonla muhatabım yani)
Tuzu azaltmak, doğal beslenmek yeterli. Ki o da düzenli ağır tedavilerde önerilir.
Doktorum çocukken muz ye demişti :) içinde potasyum olduğu için absorbe edermiş yanetkisini.
Aslında öyle çok korkulacak bir durum yok. Belki kortizon deyince çekindiniz. Ben hala tığ gibi bir insanım :)
Kortizon tek başına tansiyon yükselten bir şey değil diye biliyorum. Sıcaklar, stres birleşince olmuş olabilir.

Dekort iğne hafif içerikli o zaman.Kilo takıntısı var da bende.Şuan zayıfım.Bu ilaca Allah'ım ihtiyaç göstermesin.Sağlıklı bir şekilde yaşamayı nasip etsin tüm hastalara.

Kilo aldırmıyorsa iyi.. Tabii dikkat etmek lazım.5 günde bir kilo verdim.Havalarda sıcak anksiyete tansiyonu tetikledi demek ki.Evde kedim var.O yanıma yaklaşınca burnum kaşınıyor.Gözlerim akıyor.Beni görenler hiç bir şeyin yok diyor.Daha önce kedi alerjim yoktu. 3 şeye alerjim olmuş oldu.Geçer inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…