korona şüpesi

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.924
1.695
63
arkadaşlar dünden beri inanılmaz bir ishal ve miğde agrisi var , sancı seklinde 10 DKK da bir geliyor ..dün ateşim 38.1 e çıktı çok da halsizrim kemiklerim agriyordu sanki...sonra geceye doğru duş falan aldım ince giyindim ateş düştü tamamen bugün de halsiz değilim iyi hissediyorum ateş yok ama ishal ve mide ağrısı devam ediyor ...elbette semptomlar gecmesse bir iki güne gidecem hastaneye ..şuan bebeğim var oralara gidip bişey yoksa da kapmak istemiyorum inanılmaz kalabalık insan korkuyor ister istemez ...
şuan rahatlamaya çok ihtiyacım var ....bana biseyler deyin bebeğim var onu bile öpmek istemiyorum şuan ...morale ihtiyacım var...covid olsaydım dün çıkan ateşim daha dusmezmiydi ...halsizligim geçmezmiydi ...bugün niye yok bende....mantıklı şeyler duymak istiyorum

Herkeste farklı seyrediyor. Ben hamileyim 20 haftalık iki hafta önce sadece 1 gün ateşim 37.5 oldu. Heryerim agrıyordu ayaga kalkamadım ertesi gün gecti şikayetlerim öksürük başladı busegerde 1 hafta sonra da tat koku gitti ben hastalanmamın 12.günü test verdim negatif cıktı Dr a gidip şikayetlerim anlattığımda sen kesinlikle covid gecirmişsin hafif atlatmıs sın iyileşme asamasında oldugun için negatif cıkmıs dedi bugun 15.gğn kas agrılarım tat koku kaybım hala var mümkünse iki kat malse eldivenle dikkatli Bi şekilde gidip test ver ne olur ne olmaz

Önlem alarak hastaneye gidebilirsiniz,korkutmayın kendinizi.Çift maske takın,hiçbir yere dokunmayın ve yanınızda dezenfektan bulundurun.Bu şekilde önlem alarak Temmuzdan bu yana 5-6 kere hastaneye gitmişizdir,bişi olmadı şükür.

Belirtileriniz covid olabilir gibi geldi bana.Bence hastaneye gitmelisiniz.Başında yakalarsanız ilaç vs. de veriyorlar önlem almış olursunuz.Çok ilerlediği taktirde ciğere inmesini beklemek gibi olabilir bence. Kendinize 1-2 gün verin daha iyiye gitmezse ihmal etmeyin derim.Umarım covid değilsinizdir ama öyleyseniz de korkmayın lütfen.İş yerinde arkadaşımın annesi kalp,böbrek hastası;böbrekleri %40 çalışıyor vs ama 10 günde atlattı şükür.

Bence çoğumuz geçirdik ama farkında değiliz.Geçen haftalarda bende aynı durumu yaşadım tat ve koku kaybı haricinde ancak cataflam alınca 2-3 gün rahatladım.Covid olsa cataflamla geçermiydi bilmiyorum.Nişanlım ve erkek kardeşimle görüşmüştüm onlarda herhangi birşey yok şimdilik.

1-2 gün daha bekleesem bişey kaybetmem degilmi

Dr bana tat koku kaybının 2 3 günden uzun sürdüğü durumlar kesin covid dir dedi benim 1 haftayı gecti hala tat koku yok kol agrılarım var ve hafif öksürük ama normal Bi öksürük degil cigerden gelen bir öksürük

Ben hiç tat ve koku kaybı yaşamadım.Hatta kontrol ettim ara ara birşeyler kokladım burnumdan uzaklaştırıp falan.Artık öyle bir hale geldik ki başımız ağrısa telaşlanıyoruz.

Herkeste farkli şikayetler var.Biri sirtim belim agriyor der.Digeri karin agrisi ishal.Öburu bas agrisi,ateş,halsizlik.Tat,koku kaybi.Şikayette artma varsa mesela oksuruk arttiysa ihmal etmemeli.Yeme içme protein ,sebze meyve bol C vitamini,sulara sirke veya tursu,bal,zencefil zerdecal alinmali.Iyi beslenenin iyi atlattigina sahit oldum.Önceki beslenmeden bahsetmiyorum covite yakalaninca da icimiz istemese de yemeliyiz.
Hastaneye giderken sabah erken vakitleri seçmeli ve cift maske ,dezenfektan ,yiyecek-icecek almayi ihmal etmemeli Çunkü covit şikayetiyle başvuranlar çok oldugu icin bazen hasta uzun bekliyor muayene olmayi.Küçuklerde ve kendine bakamayacaklar dışında refakatci ambulansta ve hastanede alinmiyor refakatci mikroba daha fazla maruz kalmasin diye.Allah korusun bir evden kimin yaşayacagi belli olmuyor.
Allah hastalara şifa versin.Hasta olmamışlari da korusun.

şimdide sırt bel ağrısı başladı Allah'ım yaa insalah psikolojiktir ...en çok çocuklarım için endişeleniyorum ..üç aylık emen bebeğim var napariz (

şimdide sırt bel ağrısı başladı Allah'ım yaa insalah psikolojiktir ...en çok çocuklarım için endişeleniyorum ..üç aylık emen bebeğim var napariz (
Ihmal etmeyin o zaman sutunuzu sagip biberona koyun. Bebege esiniz versin.Kovit suphe durumu olsa bile anneye bebegini sık sık emzirmeyi tavsiye ediyorlar diye biliyorum.Ev halkindan biraz izole edin kendinizi.Bebegi emzirirken maske ve eldiven kullanin.

10güne kadar geçiyor genelde. Aynı grip gibi geçiriyor çoğu kişi şu aralar. İshak, Hafif ateş, tat kaybı, halsizlik yorgunluk. Genelde şikayetler bunlar. Durumunuz kritik değilse Hastaneye gitseniz de sizi eve gönderiyorlar . Çıkmayın daha iyi. C vitamini alın dinlenin. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…