• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona mı Üniversite mi?

Ciela

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2020
1.046
3.043
83
Istanbul
Aslında konu açmayacaktım ama ne yapayım hiç bilmiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var. :110:

Ben lise mezunuyum, üniversite sınavına tekrar hazırlanıyorum. Haziran sonunda sınavım var. Bu sene şubat ayında özel bir diş polikliniğiyle anlaştım. Mart ayında da dişlerime kaplama&köprü yapıldı, geçici yapıştırıldı deneme süreci için.

Sonra biliyorsunuz ki korona salgını ülkemize sıçradı, sokağa çıkma yasağı da geldi. Tekrar gidemedim. Zaten vakaların aşırı yaygın olduğu merkezi bir yerde yaşıyorum, babam riskli bi' işte çalışıyor. Her türlü gidemeyecektim yani.

Ee 2 ay geçti, geçici yapıştırıcılar eridi, kaplamada oynama ve köprü bölgesinde ağrı başladı. Şimdi gitsem çekiniyorum 1 ay sonra üniversite sınavım var, hastalanırsam toparlanmam mümkün değil. Öbür türlü de sınavda kaç kişiyle iç içe olacağım, sınav sonrası temmuz ortasına kadar dişçiye gitmemem gerekecek. 2 ay böyle kalacak. Ne yapmalıyım bilmiyorum :110:

Kimse durduk yere dışarı çıkmak istemiyor şu dönemde anlıyorum ama sizin çok seçeneğiniz olmayan konular bunlar. Bana göre çıkmak zorundasınız. Yani önce dişçiye gitmek zorundasınız. Diş ertelenebilecek bir şey değil, erteledikçe daha beter oluyor çünkü. İlla ki virüs kapacaksınız diye bir şey yok ama düşünün kaptınız, neden 1 ayda toparlanmam mümkün değil diyorsunuz? Kronik bir rahatsızlığınız mı var? Bazıları hafif atlatıyor biliyorsunuz. Sınav için nasıl bir sınav ortam hazırlıyorlar bilmiyorum, o konuda bir şey diyemem. Aslında şu dönemde hepimizin ne yapacağını bilmediği mevzular var. Küçük kızımın özel aşılarını erteledik mesela ama bir ay sonra rutin aşıları var. Sağlık ocağına gitmemiz gerekiyor. Bir yanım götürme, diğer yanım aşılar önemli diyor. Sanırım hiçbirimiz bir diğerimize çok mantıklı tavsiyelerde bulunamayacağız söz konusu coronayken.

Kimse durduk yere dışarı çıkmak istemiyor şu dönemde anlıyorum ama sizin çok seçeneğiniz olmayan konular bunlar. Bana göre çıkmak zorundasınız. Yani önce dişçiye gitmek zorundasınız. Diş ertelenebilecek bir şey değil, erteledikçe daha beter oluyor çünkü. İlla ki virüs kapacaksınız diye bir şey yok ama düşünün kaptınız, neden 1 ayda toparlanmam mümkün değil diyorsunuz? Kronik bir rahatsızlığınız mı var? Bazıları hafif atlatıyor biliyorsunuz. Sınav için nasıl bir sınav ortam hazırlıyorlar bilmiyorum, o konuda bir şey diyemem. Aslında şu dönemde hepimizin ne yapacağını bilmediği mevzular var. Küçük kızımın özel aşılarını erteledik mesela ama bir ay sonra rutin aşıları var. Sağlık ocağına gitmemiz gerekiyor. Bir yanım götürme, diğer yanım aşılar önemli diyor. Sanırım hiçbirimiz bir diğerimize çok mantıklı tavsiyelerde bulunamayacağız söz konusu coronayken.

Bağışıklık sistemim çok güçlü değil. Ailemde kronik rahatsızlıklar var, kardeşim de astım hastası. En iyi ihtimalle 10-14 gün süren bi' hastalık olunca çekindim. 4 hafta kaldı sınava sadece ben hastalanıp 2 haftada atlatsam çok az zamanım kalacak, aileme bulaşırsa nolur hiç bilmiyorum.

İkisi arasında bağ kuramadım ben.
Sınavda zaten maske zorunlu olacak, bir sıra boşluklu oturulacak... Fırından marketten daha guvenli olsa gerek.
Virüs endişesiyle sınava girmeyecek bir durum yok ki .
Tedaviyi de aksatma, daha beter olursun.
Ben de tam dislerime Aparey taktırmak istiyordum, araştırmam bitti,paramı biriktirdim korona başladı :) bilmiyorum ne zaman gidilebilir yeniden...

İkisi arasında bağ kuramadım ben.
Sınavda zaten maske zorunlu olacak, bir sıra boşluklu oturulacak... Fırından marketten daha guvenli olsa gerek.
Virüs endişesiyle sınava girmeyecek bir durum yok ki .
Tedaviyi de aksatma, daha beter olursun.
Ben de tam dislerime Aparey taktırmak istiyordum, araştırmam bitti,paramı biriktirdim korona başladı :) bilmiyorum ne zaman gidilebilir yeniden...

Sınava girmemek değil ya, dişçide korona kapmaktan korkuyorum :KK6: Çok emek verdim, ya 4 hafta kalmışken hasta olursam çekincesi...

Dislerin 4 hafta dayanabilir mi? Ağrısıyla sizisiyla seni mahvedecekse, tedavi surecini uzatacaksa risk al ve git derim ben. Zaten discilerin de kendince onlemleri vardir. Sonuçta risk grubundalar. Ozen gosterdiklerini umuyorum .
Zaten vakalar da azaldi...ha ama "bunca zaman durdu, agri sizi yok. 4 haftadan birsey olmaz " dersen gitme...
Onun disinda her sey kader yaa . Benim kuzenime hic tanimadigi bir adamdan bulasmis mesela is yeri servisinde. Kaderde varsa kaçamazsın ki.
Ben cocukken dunya kupasina katilmaya hak kazanan turk bir atlet vardi . Yaris gunu regl olunca katilamamisti mesela. Ki (onca zamandan hatirladigim) boyle seyler olmasin diye cok dikkat ederlermis, hormon ilaci kullanirmis sporcular . Ama olacagi varsa oluyor iste.
Kaderden kaçılmaz, o sınava girecegin -kazanacagin varsa cok halsizken de kazanirsin. Ama kaderde girememek varsa giderayak ayagini burkarsin yine giremezsin.
Hatta yazarken aklima geldi. Bir arkadasim meslek sinavi icin sehir dışına gitti. Cok da akilli-oturakli bir kiz. Akli havada falan degil . Kiz kimligini unutmus, gecici kimlik vs icin de yetisememis. Kacti mesela sinavi. Ki düşün,katilmak icin sehir dışına gittiği sinav...
Yani kader kismet, olacagi varsa olur . Cok da kasmamak lazım :)

Dişçiye de gidin sağlık sonuçta ,sınava da girin mutlaka. Tedbirlerinizi alıp gerisini Aĺlaha bırakın.

Back