korkuyorummmm

betul010712

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2012
66
2
46
Hatay
merhaba arkadaslar ben 6 aylık ewlıyım ve hamıle kalmayı dusunuyorum artık ama dogumdan cok korkuyorum helede normal dogumda atılan dıkısler uysturulupta mı atılıyo yoksa canlı canlı mı kafayı yıyecem ya sezeryanı cok ıyı soylemıyolar lutfen bana yardımcı olun... yoksa cok ıstedıgım bebek fikrinden vazgeçecem(((((

Canlı canlı dikiş atılır mı hiç Uyuşturuyorlar önce ondan sonra kesik atılıyor.Sezeryan da bünyeden bünyeye değişir.Kimi erkenden atar üstünden,kimi daha geç.
Şimdiden bilemezsin nasıl bir sonuçla karşılaşacağını.Zaten doğum anı geldiğinde hiçbirşey aklında olmaz,sancıdan ve bebeğinden başka.
Ben de korkuyorum ama klasik bir laf vardır;korkunun ecele faydası yok.Şu anda hamileyim ve eninde sonunda bu çocuk doğacak.
Korkuyorsun diye hiç çocuk yapmayacak mısın?

çoçuksuz hayat olurmu hiç? Bende hamileyim ve emin ol uçan sinekten korkarım o kadar ödleyimki asansöre binemem kediye pist bile diyemem iğne olmak benım için hep zulum olmuştur. Ama hamile kaldıktan sonra düşündüğüm tek şey onun nasıl sağlıklı doğması ve ben normal doğum düşünüyorum bide çünkü benim içinde onun içinde en sağlıklısı buymuş tabi herşey yolunda giderse bol bol dua et rabbım bir avazda çıkartmayı nasip etsin bütün hamişlere :)

Canım doğum, hamilelik bir insanın yaşayabileceği en güzel duygular... çok klişe gelebilir ama öyle ben hamileyken eşime ve diğer erkeklere hep üzülerek bakardım bunları hiç bir zaman yaşayamayacaklar diye. Hamileliğinin de doğumunun da kolay ve güzel geçmesi senin elinde. her şey gibi bu olayda da pozitif olmak gerekiyor.

Ben hep normal doğum hayal etmiştim doğal olanın en iyisi olduğunu düşündüm hep ama kısmet olmadı sezeryan oldum. Ama doktorum 4 saatte ayağa kalkabileceğimi ertesi gün de evde istediğimi yapabileceğimi söylemişti. aynen de öyle oldu 3. gün ben araba kullanıyordum düşün artık :))

hamilelik ve doğum aşılması gereken bir sorun değil aksine bir yıllık bir şölen. Bence tadını çıkar her anın. Ben doğum yapalı 2 ay oldu inan ki fotoğraflara bakınca yıllar geçmiş gibi geliyor...

Bebek geldikten sonrası çok daha meşakkatli ve zor. Gerçekten bebek istiyorsan bunları kafandan at. Allah zorluk yaşatmadan hamile kalmayı ve doğurmayı nasip eder umarım.

hamilelik ve doğumdan korkmamızın sebebi bence çevremizde ki insanlar. öyle abartarak anlatıyorlar ki bir takım şeyleri, aklında bir sürü soru işaretiyle ve korkularınla kalıyorsun ortada. öyle doğum hikayeleri dinledim ki kesinlikle doğuramam dediğim anlar çok oldu. oysa tam aksine korkulacak hiç bir şey yok. 28 yaşındayım ve hayatımın en keyifli dönemi hamileliğimden sonra başladı diyebilirim. böyle bir mucizeden korkmak olur mu hiç. çekilmeyecek dayanılmayacak bir şey olsa millet nasıl peş peşe doğurur. eskilerimiz tarlada bağda bahçede bi başına doğururmuş, yanında ebe olanlar şanslı olurmuş. oysa şimdi her şey elimizin altında. doğumlarda çok kolay artık yeter ki Allah bunu yaşamayı nasip etsin. ben normal doğumu çok istedim, o sancıyı istedim, bebeğim doğarken onu hissetmek o ilk anını görmek istedim ama kısmet değilmiş sezeryan oldum. olsun sancı çekmedim ama tamamen uyumadığım epidural olduğum için her şeyi gördüm. bebeğimi ilk gördüğüm andaki mutluluğu bir daha anca 2. doğumumda yaşarım heralde. çünkü eşi benzeri yok, tarifi imkansız. gece 10 da sezeryan oldum sabah 9 da taburcu oldum. bebeğim kucağımda çıktım kimseden destek almadan. inan korkulacak hiç bir şeyi yok. son aylarda belki sancıdan korkanlar olabiliyor, ama getirdiği mutluluğun annelik duygusunun evlat sahibi olmanın önüne hiç bir korku geçemez bence geçmemeli. Allah tüm isteyenlere nasip etsin bu mucizeyi inşallah. sende korkmak yerine keyfini çıkar canım, bu endişelerinin ne kadar yersiz olduğunu, sadece bebeğin için endişeleneceğini, korkman gereken bir şey varsa sadece bebeğine bir şey olur korkusu olduğunu yaşayınca göreceksin.

arkadaslar hepinize cok tesekkur ederım ıcımı rahatlattınız walla.. ewet cevremde cok fena dogum hıkayelerı dınlıyorum we gercekten cok korkuyordum esıme de hep dıyorum eger boyleyse ben dogum yapamam dıye ama bır yandan da bebegımız olsun cok ıstıyorum karmasık duygular ıcındeyım hayırlısı yaa... tekrar cok tesekkur ederım allah razı olsun

hiçç korkma Allah herşeyin dayanma gücünü veriyor o öyle birşeyki o bebiş evin neşesi hayatı tadı herşeyi onun için çekilen her acı mübah ve zevkli.

Ayrıca uyuşturuyorlar doğumdan sonra dikiş felan hissetmiyorsun eğer doğum çok öcü olaydı 2.3. vs yapamazlardı.

Benimde ikinci ve normal olucak Allah izin verirse hiç korkma canım.

hamilelik zor ama çok güzel ve özel bir süreç mutlaka her kadına nasip etsin rabbim inşallah
doğum anı ve şekli değişiklik göstersede sonrasında tekrar tekrar yaşamayı isteyeceğimiz bir mucizedir kendileri
allahım herkese hayırlı doğumlar hayırlı evlatlar nasiip etsin inşallah

sen nediyorsun sırf korku ıcın bu güzellikler yaşanmazmı hıc.. ben deli gibi korkuyordum normal doğumdan geceleri hep ruyalarıma giriyordu uyanıyordum acaıp korkuyordum benım kadar korkuyormusun acaba merak edıyorum ama cok guzelmiş normal doğum. dogum hikayemi oku bak ben ömrümde böyle birşey yaşamadım muhteşemdi... zor evet ama harika... http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...m-muhtesem-tecrubeymis-bebegim-hosgeldin.html

Son düzenleme:
bebeğini hissettiğinde bence bu korkudan eser kalmıcak hayırlı olsun şimdiden düşünmemeye çalış

herhalde doğumdan en çok korkan bendim.kontrol için gittiğim gün doktorum suyumun kalmadığını doğumun gerçekleşeceğini söylediğinde korkudan panikten ne yapacağımı şaşırdım. sezeryanla doğum yaptım ve Rabbim o kadar güç ve cesaret veriyorki o korkan benın yerine cesur bir kadın geldi belden uyuşturulmayı istedim bebeğimin ilk benimle buluştuğu anı görmek istedim .diyeceğim o ki hiç korkma Rabbim yardım ediyor 15 dk toplamı onu gördüğünde kucağına aldığında emzirdiğinde ne acı kalıyor ne sıkıntı herşey onun üstüne anneliği inşallah en kısa sürede tadarsın.şu şunu dedi,bu bunu dedi laflarından dolayı korkuyoruz hep.afedersin ilk geceden korkutuluyorduk öldükmü,hayattayız.doğumdanda korkma 10 tane olsa bakıcak durumda olsam yine doğrurum :)

bende korkudan uyuyamıyorum artık, çok korkuyorum her gören başlıyor felaket doğum hikayeleri anlatmaya yok şu normal doğurmus çocuk gerizekalı olmuş yok şu normal doğurmuş rahmi sarkmış vıdvıdıvıdı.... kimse demiyor karnı burnunda böyle şeyler anlatılırmı diye. artık uyuyamıyorum son 1 ayım nasıl geçicek inanın bilmiyorum((

herkes gibi bende çok korkuyordum ve hep erteliyordum çocugu bi gün tamam dedim ve çok şükür geldi oğlum hiç ama hiç doğumu aklıma getirmedim hamileliğimde hep anı yaşadım ama içim hep sezaryen istiyordu drumda çok normalciydi acıya hiç dayanamayan ben 4.250 kiloluk çocuğu normal olarak doğurdum hemde suni sancıyla.....
çatala çıktıgında iki tane uyuşturucu iğne yapıyorlar bana öyle yaptılar kesinin acısını anlamadım bile hiç dikilirkende anlamadım bunları kafanıza takmayın eninde sonunda o çocuk ordan bi şekilde çıkacak hamileliğinizi zehir etmeyin kendinize ve çevrenizde ki o asalak insanlarında anlattıklarına kulak asmayın herkesin herşeyi farklıdır.....allahım kolay doğumlar nasip etsin inş....

sen daha hamile degilsin bukadar engiselerin var ben 7aylık hamıleyım hala anlayamadım bitürlü duyqularım karmamarışık cookta korkuyorum .sorular bitirecek beni sezeryanmı normal dogummu hangisini yapsamki

uzun uzun şeyler de yazardım ama kısa yazmayı tercih ediyorum.
insan bilmediğinden korkar.canım onun için arastır ve öğren.
bende hamile olmadan önce korkuyordum tabi ki cok değil ama bilmediğim için ister istemez bi korku vardı ama hamile kaldıktan sonra cok okudum arastırdım.şimdi hiç korkum yok.
elbetteki bi acısı sancısı olacak ama her güzel seyin bu hayatta bir bedeli var ve biz dünyaya en güzel en degerli şeyi getirirken o cekilen acı hafif bile kalır.onun için kafana cok takma ve arastır öğren inanki korktugun gibi kötü olsaydı kimse dogum yapmazdı yada 2. bebeği kimse dogurmazdı.
bu mucizeden ne kendini ne eşini mahrum bırakma sakın

sen daha hamile degilsin bukadar engiselerin var ben 7aylık hamıleyım hala anlayamadım bitürlü duyqularım karmamarışık cookta korkuyorum .sorular bitirecek beni sezeryanmı normal dogummu hangisini yapsamki

canım birincisi hamile olmasan yada yeni hamile kalmıs olsan normaldir korkusu diycem ama 7 aylıksın ve hala bazı seyleri fark edemedin mi ?hiç mi arastırmıyor okumuyorsun allah aşkına.dogum bir kadın için muhtesem bir duygu ve Allahın en güzel hediyesi.içindeki yawrunun hareketlerini hissediyorsundur artık hala nasıl korkuyorsun şaşırdım dogrusu neyse aşagıdaki linkten videoyuyu izlemenizi öneririm
Normal Dogum Korkusu - Op. Dr. Yasemin Yildiz - Dailymotion video

canım hiç korkma hem nereye kadar hiç mi nane olmayacaksın bu korku yüzünden milyonlarca insan nasıl dıurduysa sende oyle olcaksın bnce bi an önce al meleğini kucaınaa emin ol pişman olursun boyle düşünüdğün içinnn

cnm sen çocuğu yapta mecbur çıkacak bir şekilde ayrıca sezeryandan niye bu kadar kokuyorsunuz anlamıyorum.çok korkuyorsan genel anestezili yaparsın uyandığında herşey bitmiş olur.e tabi her doğumun acısı olacak biraz ama gözünde büyütme allahtan hayırlısını dile artık normal doğumlardada ağrısız yapılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…