• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum...

Canım öncelikle zor bir durum Allah yardımcın olsun.
O bebek haberleri ve sana sormalarının ne kadar üzücü olduğunu çok iyi bilirim..
Sizin iki taraflıda taşıyıcı olması açıkcası sıkıntılı bir durum..
Eğer sperm ve yumurta kalitenizde sorun yoksa doğal yolla hamile kalmanı engellemez Talasemi.
Fakat doğacak olan bebek %20 %30 talasemi hastalığı olabilir..
Yanlışım varsa düzeltin bildiğim kadarı ile bu olayı tüp bebek ile çözmeye çalışıyorlar kaliteli yumurta kaliteli sperm şeklinde dölleniyor.
Ama şuda varki doğal yolla olan gebelikler de %60 %70 taşıyıcı doğma ihtimali var buda zaten sorun teşkil etmiyor bebek için..
Kul kurar kader güler canım bol bol araştır bir prof bul öncelikle önünüze bir yol çizin ve yolları gözetimli bi şekilde devam et hemen umutsuzluğa kapılma sadece peşini bırakıp doktorsuz kendi kafana göre hareket etme işin ehlini bul imkansız denen bir şey yok üzülüp yıpratma kendini 🤗🤗
Teşekkür ederim evet şu olaylar bvir bitsin iyi bir doktor bulup görüşeceğim en iyisi.

Tüp bebek yaptırın. Embriyolar PGT denilen işlemden geçiyor ve sağlıklı Olanlar transfer ediliyor .Böyle bir durumu riske atmayın lütfen .

Siz direkt hamile kalmamalisiniz,ayiklama yontemiyle hamile kalursaniz saglikli bir bebeginiz olur ,talesemi hastasi arkadasimin 1.5 yasindaki bebegi bu gunlerde bile tedaviye gitmek zorunda kaliyor,
Heves ve istekler lutfen iyi anne olmanin onune gecmesin ,insan ister mi h8c coxugu hasta olsun ve sizde bu risk cok fazla

Eşimle ikimiz de talesemi taşıcısıyız o ihtimalle olur mu olmaz mı diye korkuyorum.
İki taraf taşıyıcı ise normal yoldan değil tüp bebekle hamile kalmanız lazım. Normal yoldan hamile kalmak çok mantıksız. %50 riski var. Korkmakta haklısınız ama tüp bebekle genetik bakıldığı için riski kalmıyor.

Test sonuclaeinizdan emin misiniz onu sorayim oncelikle...
Ben babam tarafindan tasiyiciyim, annem temiz.
Esim de temiz, biz gecen sene evlendik, devlet hastanesinde test yapildi ve talasemi tasiyicisi olmadigim soylendi ki zamaninda kan degerlerimden dolayi ciddi tedaviler gormuslugum var.
Velhasil evlendik, ben tekrar test yaprirdim sirf meraktan, bu sefer tasiyici ciktim :)
Ben ayni ben, kan ayni kan...Bu da boyle bir tuhaflik iste...

İşte o riski göze alamam bende anne karnında belli oluyor ama aldırmaktan başka çözüm yolu sunmuyor doktorlar.
risk olduğunu bile bile hamile kalıp aldırmak çok acımasız olur, kumar oynayıp beğenmedim istemiyorum demek gibi.
bir bebek evlat edinmeyi düşünmez misiniz? merhametli biriyseniz kendi canınız gibi sahiplenirsiniz

Biz birlikte asker yolu beklemiştik hemen hemen aynı zamanlarda evlendik o zamandan konuyu biliyordum. Bu riski göze alıp evlendin ama doğal yolla olmak zorunda değil ki tüp bebek yapılabilir eğer imkanınız varsa.. Ben olsam doğal yolla olmasını istemezdim çünkü bu büyük bir risk ve eğer olursa aldırmak zorunda kalabilirsin o da psikolojini baya etkiler

Talasemi taşıyıcısı olduğunuzdan dolayı çocuğunuzun olmaması gibi bir durumdan çok çocuğunuz sağlıklı olmayıp düşükle sonuçlanabilir.Fakat bunu doktorunuzla görüşüp tüp bebek tarzı yöntemler deneyebilirsiniz.Ama lütfen doktora gitmeden çocuk yapmayı denemeyin.Çünkü çocuğunuz sağlıksız olduğu halde dünyaya gelirse bütün ömrü hastanede kan almakla geçebilir

Test sonuclaeinizdan emin misiniz onu sorayim oncelikle...
Ben babam tarafindan tasiyiciyim, annem temiz.
Esim de temiz, biz gecen sene evlendik, devlet hastanesinde test yapildi ve talasemi tasiyicisi olmadigim soylendi ki zamaninda kan degerlerimden dolayi ciddi tedaviler gormuslugum var.
Velhasil evlendik, ben tekrar test yaprirdim sirf meraktan, bu sefer tasiyici ciktim :)
Ben ayni ben, kan ayni kan...Bu da boyle bir tuhaflik iste...
evlenmeden kan hastalıkları hastanesinde yaptırdık bize öyle dediler ama benim kan sonucum da soru işareti var ama bana da taşıyıcısın dedi doktor. birde benim ki alfa eşimin ki beta olanındanmış

Biz birlikte asker yolu beklemiştik hemen hemen aynı zamanlarda evlendik o zamandan konuyu biliyordum. Bu riski göze alıp evlendin ama doğal yolla olmak zorunda değil ki tüp bebek yapılabilir eğer imkanınız varsa.. Ben olsam doğal yolla olmasını istemezdim çünkü bu büyük bir risk ve eğer olursa aldırmak zorunda kalabilirsin o da psikolojini baya etkiler
Evet o süreci atlattık .bende iyice araştırıp bakacağım şu olaylar geçsinde bir
Talasemi taşıyıcısı olduğunuzdan dolayı çocuğunuzun olmaması gibi bir durumdan çok çocuğunuz sağlıklı olmayıp düşükle sonuçlanabilir.Fakat bunu doktorunuzla görüşüp tüp bebek tarzı yöntemler deneyebilirsiniz.Ama lütfen doktora gitmeden çocuk yapmayı denemeyin.Çünkü çocuğunuz sağlıksız olduğu halde dünyaya gelirse bütün ömrü hastanede kan almakla geçebilir
Evet aslında bende onu demek istedim sağlıklı bir çocuğum olacak mı diye endişeliyim. Ama doktor kontrolsüz asla böyle bir şeyi deneyip daha doğmamış çocuğumu riske atamam tabi

Back