• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkuyorum artik.. tek cozum ameliyat galiba..

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.367
333
Merhaba arkadaslar, yillardir sinuzit hastasiyim, gitmedigim kbb uzmani kalmadi desem yeridir.. alerjim var, kulaklarim feci sekilde kasinir bazen, tozada alerjim vardir, geniz akintimda mevcut, burnumda hafif deviasyon benimde derdim bu sekilde.. fakat cok nadir oksusurum.. neyse bundan yillar once ufak bir kist olusmustu bogazimda, doktorum gecer demisti.. son dort yildir, sinuzitim kroniklesti, bazen geniz akintim gecmek bilmiyor, nefes alamiyorum, burnum tikaniyor.. buda beni daha cok strese sokuyor gerildikce geriliyorum.. aile hekimimiz ameliyat olacaksin dedi baska caren yok dedi, alerji ilaci verdi o rahatlatiyor beni simdilik.. bir kac tane kbb uzmanida ameliyat dedi.. kimileri ise gerek yok simdilik dedi.. bugunde cidden sanki bogazimin icinde birsey var.. hissediyorum yutkunurken.. O yillar onceden meydana cikmis kist olabilirmi diye dusunuyorum ? yada psikolojikmi ? korkuyorum artik.. doktora tekrar basvurucam.. aranizda benim gibi ayni dertten muzdarip arkadaslar beni rahatlatin biraz lutfen.. kronik sinuzit hastasiyim, bunun beraberinde geniz akintisi, burunda ufak deviasyon vsvs anlattigim gibi :( hava degisikligi olur olmaz, hemen hapsuruyorum, geniz akintim cogaliyor.. offfffff :(

Canim faranjit olabilir misin?Bogazda hissettigin sislik ve geniz akintisi ozellikle faranjitte de oluyor.Gecmis olsun kotu dusunme.

Kesinlikle üniversite veya araştırma hastanesinde de muayene olun

Canim faranjit olabilir misin?Bogazda hissettigin sislik ve geniz akintisi ozellikle faranjitte de oluyor.Gecmis olsun kotu dusunme.
Kronik sinuzitten tut, farenjit, alerjik rinit hepsi mevcut bende.. alerji ilacini ictikten sonra rahatliyorum.. ki o kadar alerji testinden gectim bisey bulamadilar, halbuki toza maruz kaldigim anda kulaklarim feci kasiniyor, hapsuruyorum, geniz akintim olusuyor.. en son bi kbb uzmani alerjik testlerde butun alerjiler gozukmez demisti.. sizinki gizli olabilir demisti.. en azindan ilaclar rahatlatiyor beni.. ya bazi forumlar okudum bu kronik sinuzitle ilgili, onlar korkuttu beni.. bu arada tesekkurler yorumun icin.. :)

Kesinlikle üniversite veya araştırma hastanesinde de muayene olun
Evet randevu alip gidecegim zaten.. babam zamaninda bogazindan rahatsizlik gecirmisti kimse bulamadi, adam 15 kilo vermisti, en sonunda arastirma hastanesi buldu, sukur kurtuldu rahatsizligindan.. tesekkurler cnm

ne yazık ki bu saydığın sorunlar yıllar süren ve geçirilemeyen baş ağrılarına da sebep oluyor. Seni korkutmak istemem. Babam seninle aynı dertlerden muzdarip , kenini yarım adam diye tanimlıyor. O derede hayatını zorlaştırdı.

Ben bu dediklerini cocukluktan 20 yasima kadar yasadim. Inanilmaz kotu bir sey. Bir de surekli burnum akardi insan icine cikamazdim. Hangi doktora gidersem de gideyim antibiyotik verip yollardi ama o agir ilaclara ragmen hic duzelme olmazdi. Sonra bir doktor bu donguyu kirdi ve ameliyat olmak zorundasin dedi. Ameliyatta geniz eti ve geniz kemigi de alindi. Su an 34 yasindayim ve hala neden daha once ameliyat olmadigima uzuluyorum. Onca seyi senelerce bosuna cekmisim. Kesinlikle bir tekrarlama veya yan etki olmadi. Bas agrisi nedir unuttum. Burunda deviasyon da varmis zaten o sinuzite ve alerjiye meyilli hale getiriyor sizi.

Size tavsiyem ameliyat olun kurtulun. Cektiginize degmez.

ne yazık ki bu saydığın sorunlar yıllar süren ve geçirilemeyen baş ağrılarına da sebep oluyor. Seni korkutmak istemem. Babam seninle aynı dertlerden muzdarip , kenini yarım adam diye tanimlıyor. O derede hayatını zorlaştırdı.
Evet zaten migren baslangicida hafiften var bende.. baban cok hakli.. insanin hayatini etkileyen bir rahatsizlik.. gecmis olsun bu arada.. dedigim gibi ben alerji ilaclariyla, kendi kendime yapmis oldugum tuzlu sularla, ve spray'le rahatliyorum.. bundan aylar once denize girmistim, o kadar rahatlamistimki.. deniz suyu en buyuk tedavisi aslinda..

Ben bu dediklerini cocukluktan 20 yasima kadar yasadim. Inanilmaz kotu bir sey. Bir de surekli burnum akardi insan icine cikamazdim. Hangi doktora gidersem de gideyim antibiyotik verip yollardi ama o agir ilaclara ragmen hic duzelme olmazdi. Sonra bir doktor bu donguyu kirdi ve ameliyat olmak zorundasin dedi. Ameliyatta geniz eti ve geniz kemigi de alindi. Su an 34 yasindayim ve hala neden daha once ameliyat olmadigima uzuluyorum. Onca seyi senelerce bosuna cekmisim. Kesinlikle bir tekrarlama veya yan etki olmadi. Bas agrisi nedir unuttum. Burunda deviasyon da varmis zaten o sinuzite ve alerjiye meyilli hale getiriyor sizi.

Size tavsiyem ameliyat olun kurtulun. Cektiginize degmez.
Evet gecen gun doktor antibiotik yazdi banada, en nefret ettigim ilac turu, antibiotik tedavisinde sinuzitlerim enflamasyon kapti tekrardan, demekki tek cozum ameliyat.. bence benimde geniz eti sorunum var.. Insallah tez zamanda olup kurtulurum.. zor bir rahatsizlik.. gecmis olsun bu arada, iyikide yillar oncesinden olmussun ameliyatini..

Merhaba arkadaslar, yillardir sinuzit hastasiyim, gitmedigim kbb uzmani kalmadi desem yeridir.. alerjim var, kulaklarim feci sekilde kasinir bazen, tozada alerjim vardir, geniz akintimda mevcut, burnumda hafif deviasyon benimde derdim bu sekilde.. fakat cok nadir oksusurum.. neyse bundan yillar once ufak bir kist olusmustu bogazimda, doktorum gecer demisti.. son dort yildir, sinuzitim kroniklesti, bazen geniz akintim gecmek bilmiyor, nefes alamiyorum, burnum tikaniyor.. buda beni daha cok strese sokuyor gerildikce geriliyorum.. aile hekimimiz ameliyat olacaksin dedi baska caren yok dedi, alerji ilaci verdi o rahatlatiyor beni simdilik.. bir kac tane kbb uzmanida ameliyat dedi.. kimileri ise gerek yok simdilik dedi.. bugunde cidden sanki bogazimin icinde birsey var.. hissediyorum yutkunurken.. O yillar onceden meydana cikmis kist olabilirmi diye dusunuyorum ? yada psikolojikmi ? korkuyorum artik.. doktora tekrar basvurucam.. aranizda benim gibi ayni dertten muzdarip arkadaslar beni rahatlatin biraz lutfen.. kronik sinuzit hastasiyim, bunun beraberinde geniz akintisi, burunda ufak deviasyon vsvs anlattigim gibi :KK43: hava degisikligi olur olmaz, hemen hapsuruyorum, geniz akintim cogaliyor.. offfffff :KK43:
Sinüzit sıkıntısı bendede var:( genız akıntısı yuzunden yutkunamıyorum nefes alamıyorum daraldım iyice . Her banyodan sonra gozum kulagım boğaZım cok kotu oluyo .
Genız akıntısı ıcın ne kullanıyosunuz

Benimde sinuzitim ve alerjik rinitim var yillarca antibiyotik verdiler ,ameliyat dediler vs ,
Bir doktor ,degisik bir metot denedi ,
Sabah aksam once deniz suyu uzerine bir damla sikarak 1 ayda temizlendi ,simdi doluluk hissettikce kullaniyorum ,
Alerji ilacimi duzenli kullaniyorum hergun .

Evet gecen gun doktor antibiotik yazdi banada, en nefret ettigim ilac turu, antibiotik tedavisinde sinuzitlerim enflamasyon kapti tekrardan, demekki tek cozum ameliyat.. bence benimde geniz eti sorunum var.. Insallah tez zamanda olup kurtulurum.. zor bir rahatsizlik.. gecmis olsun bu arada, iyikide yillar oncesinden olmussun ameliyatini..

Antibiyotigi asla kullanma. Cunku sorunun temeli farkli. Benim doktorum antibiyotikler yuzunden kemiklerin bile zayiflar dedi.

Eminim ki ameliyattan sonra alerjileriniz de duzelecek. Benim bahar alerjim vardi duzeldi.

Sinüzit sıkıntısı bendede var:KK43: genız akıntısı yuzunden yutkunamıyorum nefes alamıyorum daraldım iyice . Her banyodan sonra gozum kulagım boğaZım cok kotu oluyo .
Genız akıntısı ıcın ne kullanıyosunuz[/QUOTE seni cok iyi anliyorum.. ayni sorunlar tipki ben.. geniz akintisi icin kortizon iceren sprayim var, aylardir bunu kullaniyorum, ama evde suyun icine tuz koyup burnumada cekiyorum bu karisimi.. burun sprayinden daha etkili, hem burnumu komple aciyor, hemde geniz akintimi durduruyor.. deniz suyu mucize ztn + anti alerjik ilaclar, bazen arka arkaya 5 -6 kez hapsuruyorum.. benim kronik oldugu icin ameliyat lazim.. is hayatimi, aile hayatimi etkiliyor bu durum.. sanada gecmis olsun cnm.. daraltiyor insani cidden :(

Benimde sinuzitim ve alerjik rinitim var yillarca antibiyotik verdiler ,ameliyat dediler vs ,
Bir doktor ,degisik bir metot denedi ,
Sabah aksam once deniz suyu uzerine bir damla sikarak 1 ayda temizlendi ,simdi doluluk hissettikce kullaniyorum ,
Alerji ilacimi duzenli kullaniyorum hergun .
Hangi damlaydi acaba? Burada yazmak yasak ise özel mesajla yazabilir misiniz rica etsem ? Benim de böyle bir şeye çok ihtiyacım var da.
Konu sahibi geçmiş olsun. Bende de migren ve sinüzit var. Ayrıca burnumda et ve burun kemiğinde eğrilik varmış. Ancak doktor bana ameliyat yapmayalim, sesin bozulur ,mesleğini yapamazsın dedi. Ben de korktum açıkçası. Özellikle geceleri nefes alamayacak gibi hissediyorum. Yeterli nefes alamadigimin farkındayım, bu nedenle hayat kalitem bile düşüyor hissediyorum. Alerjim de var, o da yeni çıktı. Bu soğuklarda biraz dışarda gezeyim basım catliyor. Konunuzu takipteyim, umarım kurtuluruz bu sorunlardan.

Hangi damlaydi acaba? Burada yazmak yasak ise özel mesajla yazabilir misiniz rica etsem ? Benim de böyle bir şeye çok ihtiyacım var da.
Konu sahibi geçmiş olsun. Bende de migren ve sinüzit var. Ayrıca burnumda et ve burun kemiğinde eğrilik varmış. Ancak doktor bana ameliyat yapmayalim, sesin bozulur ,mesleğini yapamazsın dedi. Ben de korktum açıkçası. Özellikle geceleri nefes alamayacak gibi hissediyorum. Yeterli nefes alamadigimin farkındayım, bu nedenle hayat kalitem bile düşüyor hissediyorum. Alerjim de var, o da yeni çıktı. Bu soğuklarda biraz dışarda gezeyim basım catliyor. Konunuzu takipteyim, umarım kurtuluruz bu sorunlardan.
Gecmisler olsun ,
Et ve kemik egriligini cok iyi bir doktora duzelttirin sorununuzu bu buyuk olcude cozecektir zaten ,rinoclenil damla ,deniz suyu ile temizlik sonra damla

Cok haklısın bende bı kbb gıdeyım dıyorum:( bunaldım hayattan sogudum

Sinüzit sıkıntısı bendede var:KK43: genız akıntısı yuzunden yutkunamıyorum nefes alamıyorum daraldım iyice . Her banyodan sonra gozum kulagım boğaZım cok kotu oluyo .
Genız akıntısı ıcın ne kullanıyosunuz
Cnm yorumunu cevapladim.. dogru duzgun alinti bile yapamadim.. :)

Sanada gecmis olsun cnm... Insallah kurtuluruz.. hayat kalitesini cok etkiliyor evet :( mesela evdeyim biseyim yok, arabada geniz akintim basliyor.. degisik havalar cok etkiliyor beni.. ucak yolculuklari dahada kotu oluyorum.. klimalar maf ediyor beni..

Back
X