Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Korkunç yaratık Bit hakkında yardım:(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

EN-FUR-TU

furkan'ın annesi
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2008
521
1
96
41
Diyarbakır
merhabalar.12 yaşında bi kız kardeşim var.şu anda 7. sınıfa gidiyor.ve maalesef saçında bit var.ve biz bu bitlerden 2 aydır krtulamadık.lütfen sakın yanlış anlaşılmasın.kardeşim saçlarına çok düşkün,sürekli tarar,haftada 3-4 kezde yıkanır.buna rağmen geçmiyor.ve tekrar tekrar çıkıyor.anlamadık gitti bu durumu.doktorada utandığı için gitmek istemiyor.kullanmadığımız ilaç kalmadı inanın.
sizlerden istediğim,belki aranızda bi cilt doktoru yada tanıdığı olan olabilir.yada başına böyle bişey gelen var mı acaba?lütfen önerilerinizi bekliyorum.kardeşim bunalıma girmek üzere.annem onun yüzünden temizlik manyağı olmak üzere.süreklide kızcağızı üzüyor.öff ne yapacağız bilen var mı?senağlama

merhaba. Bit malesef temiz insan pis insan ayırmaz. ( Okuldan, havuzlardan geçer).hafif ılık Sirkeli su denedinizmi. Sacınıza sirkeli su yapın azıcık bekletin sonra ince telli tarakla küvete tarayın bitler dökülür.fakat yavruları temizlemek için saçınızdan tek tek ayıklamanız lazım tırnak yardımıyla öldürün.( Çıt diye ses gelecek.Yavrular kepek gibi değildir saça yapışık olur) Başka türlü geçmez. Bit ilaçları var yararı olmadımı? hala geçmezse mutlaka doktora görünün. Tam sarmasın kafayı.. Geçmiş olsun

normalde bit şampuanları öldürür aslında

sizde nasıl oldu da işe yaramamış acaba

Allah yardımcınız olsun, temizlendikçe ürüyor o yaratıklar malesef :)

sorun yapsa da kardeşiniz bi doktora gitseniz iyi olur

yazdığınız cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.tavsiyelerinizi deneyeceğim.saçını kesirdik ama hala geçmediler.ilk defa böyle bişey gördüm valla.bit şampuanıyla ölüyorlar ama sanırım sirkelere fayda etmiyor

canım sirkeleri 2 baş parmağınızın tırnağıyla saç telinde çıtlatıp öldürmeniz lazım.
şampuanada devam.saçını çok sık yıkasın kardeşin.
ama tabi sınıftaki hangi arkadaşında bu problem varsa onunda ailesinin ilgilenmesi lazım.

benim kardeşimde orta 1 e gidiyor.bayramda oradaydık bi baktıkki kız bitlenmiş.okuldan geçmiş
annem önce gitti dişleri sıkı olan bi tarak aldı.çok ince uçlu ve sıkı bi tarak.sonra böcek ilacı aldı.sprey şeklinde olandan.önüne beyaz bi çarşaf serdi annem.kardeşimide önüne aldı ve ilacı sıktı iyice sıktı.sonra başını bağladı 20 dak.sonra o ince tarakla taradı.çarşafın üstüne pat pat düşmeye başladılar.ııığğğ çok kötüydü.sonra gene bağladı 1 saat sonra tekrar taradı ve yıkandı.ertesi gün tekrar aynı işlami yaptı.son kez bitler olü olü düşmeye başladı.gerekirse tekrar yapın.ama ilk önce ilacı sıkınca taramaya başlayınca bazı bitler canlı düşüyor.onları hemen öldürün.2 günde temizlendi.tavsiye ederim çok faydalı.sakın korkma ilaç saça bişi yapar diye.hiç bişi yapmıyor.kardeşim okuldan sık sık bitlenir.annem herzaman aynı işlemi yapar.tarakla işiniz bittimi onu yaa atın.yada çok iyi dezenfekte edin.geçmiş olsun.haa birde eczanede satılan bit ilaçlarının,şampuanların hiç bir faydası yok.dediğim gibi yapın 2 günde kurtulun.ama dediğim gibi sıkı bir tarak temin edin.çok sıkı

sampuan felan hıkaye..siz gazlayın.. gaz lambaları oluyor ya onun gazlarından kullanın. saça ıyıce bı guzel gazı yedirin sonra da kapatınn tulbentle bekleyın. yıkayın daha sonra bol bol mutlaka gecer.sirke mirke bit kalmaz. ıkı uç kez tekrarlayın merak etmeyın hıc bı yan etkısı yok.kesin çözüm..

Son düzenleme:

Geçen bi arkadaşta bu konuyu açmıştı,linki bulabilirsem kopyalarım....
Gazyağı birebir....Bit şampuanları yumurtaları öldürmediği ve çok çabuk üredikleri için fayda sağlamıyor.....
Benzinlikten gaz yağı alıp,ince dişli tarakla gazyağını iyice saça yedirip tarayın,bitlerde yumurtalarda ölüyor....
Saç boyasıda kimyasal olduğu için bitlere birebir....
Geçmiş olsun tez zamanda kurtulursunuz İnşallah...

gazyağı kesin çözüm denenmiştir

Antibit şampuanı benim kuzene iyi gelmişti ama o hergün yıkıyordu ve şampuanı başında epey bekletiyordu. Gaz yağıda iyi bir çözüm, ananem kuzenime yapardı.

Hayretle okudum bazı yazıları. Ne kadar cesurca hareketler. Başına böcek ilacı sıkmak ya da ona benzer şeyler...Saça birşey yapmayabilir ama çocuğa yapmaması ancak takdir-i ilahi olsa gerek.
Bit ilacının prospektüsünde belirtildiği gibi belli bir periyotla ve uygulma biçimiyle uygulanması işe yaramalı.Yaramıyorsa bir tek açıklaması olabilir.Bit kaynağıyla ilişkilerine devam etmesi ve ziyaretçi akını. Biz henüz yaşamadık ama okullarda salgın var denince geçen yıl ne eczane bıraktım ne aktar sormadık. Eczanelere önleyici olarak işe yarayabilecek ilaçlar sordum. Antibit aldım. Aktarlarda tabletler varmış bitkisel. Kare kare. Bunları kolye, toka gibi, muska gibi bir parça kamufle edip (örneğin renki bir tüle sarıp boncuklarsanız toka olabilir...) yaka, boyun,saç gibi yerlerde koruyucu olarak kullanmak gerekiyormuş. Geçenlerde aktarın verdiği bitkileri anlatan bir kitapta da tesadüfen lavantayı okurken saça uygulanırsa sirke tutmaz gibi bir ibare dikkatimi çekmişti. Ama söz konusu insan olduğuna göre bunları da uzmanına sormadan kullanmak doğru olmaz. Rahat ettirmeyi amaçlarken sağlığını tehlikeye sokmayalım. Kolay gelsin.

biz küçükken biştlendiğimizde kullandığımız bit ilacı vardı.valla tam yazılışı doğrumu bilemedim şimdi ama kıvel diye eczaneden isterseniz verirler.o çok etkili .....

bende saç boyasının iyi geldiğini duymuştum.yaşı küçük ama açının renginde bir boya kullanabilirsiniz.geçmiş olsun

ayy cok kotu bır durumm benım kızım devlet okulundaykenn sınıfta boyle bı sey yasadıkk.. sınıftan bır velıı sac koklerıne temas ettırmedenn omomatıkle yıkayınn demısttı:dilcikar:arkadas denemısttı ve sonuctan memnun kaldııgını soyledıı ama bır surre sacların kece gıbı oldugunu soyledıı ama bıtlerdende kurtulmusttu .. sızde deneyın bakalımm ama asla derıye temas ettırmeden bekletınn a.s.

Kızlar adını hatırlamıorum ama yeni bi losyon çıkmış geçen gazete de görmüştüm şampuna deil çocuunuza geceden sürüosunuz sabaha kadar kalıo ve hiç bi yan etkisi yokmuş yeni bi ürün yurtdışından ithal mutlaka eczaneye sorun ben aslında lazım olur die yazmıştım ama nerde hatırlamıorum (((

İçerik nedeniyle konunuz “ Güzellik ve Sağlıklı Bakım Önerileri Saç “bölümüne taşınmıştır. Bilginize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…