Jinekoloji Korkulu rüyam.. rahim kalınlaşması...

efeckt

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
119
57
623
49
Arkadaşlar bir sorum olacak..aranızda rahim kalınlaşması oluşan var mı acaba?

yumurtlama zamanı da oluyor. ben gebelik düşündüğümde kontrole gitmiştim. kalınlaşma var şu an hamile olma ihtimalin bile var demişti. ama regl olmuştum. hamile kalmaya müsait zamanda oluyor galiba. ama sizin dediğiniz farklı bir şey mi acaba?

Takip edilmesi gereken önemli bir süreç. Annemin kalınlaşması vardı yıllarca takip edildi. Nihayet sonuç kötü huylu çıkınca rahim alındı. Ama tabi dediğim gibi uzun bir süreci oldu. İnşallah sizde herşey tertemiz ilerler. Ama sonuçta hiçbir şey olmasa da mutlaka her yıl rutin kontrollerinizi yaptırın

Benim bildiğim hamile kalınca ilk etapta kalınlaşıyor bana doktor öyle demişti rahim duvarı kalın bebek olacak galiba diye birde menopoz dönemi yakınlarında oluyor galiba ama annemin erken dönemde oldu birde kist vardı rahim aldırdı ileride kansere dönüşmesin diye geçmiş zaman ne kadar doğru oldu bilmiyorum

Bana iki kez farklı doktorlar rahim kalınlaşması var dediler daha sonrasında hemen adet sonrası çağırdı herhangi bir sorun olmadığını söyledi doktor. Smear testi de verdim bir sıkıntı yoktu. İçini ferah tut öncelikle

Yengemde vardı kalınlaşma çok fazla kanaması oluyordu öyle teşhis konuldu.
Küretaj işlemi yapıldı.
Şu anda bir problemi yok.

Teyzemde vardı rahmi alındı sonucu tehlikeli bulunmuştu. Annemde de vardı, küretaj yapıldı yoğun kanaması oluyordu ve 1 ay durmuyordu. Küretaj sonunda hormon ilacıyla toparladı sonra da menapoza girince sorun kalmadı.

Fazla kilonuz var mı? Benim arkadaşıma rahim kalınlaşması sebebiyle çocuğu olmayacağını söylemişti doktoru, kilo fazlası vardı. 18 kilo verdi, rahmi normal kalınlığa geldi, hamile kaldı. Şu an 33. haftada.

Back
X