- 1 Temmuz 2020
- 26
- 43
- 3
- Konu Sahibi mandalinalastik
konuyu açıp, açmamak arasında çok kararsız kaldım. belki benim durumumda olan hanımlar vardır diyerek bir umut konuyu açıyorum. fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
inşaat mühendisliği okuyorum. kendi isteğimle kazandım, babamın bu sektörde olması da bir etken tabii ki ama kendim de istiyordum. güzel bir üniversitede okuyorum, kazandığımda çok mutlu olmuştum hâlâ daha seviyorum aslında bölümümü içten içe. peki sorun ne diyecek olursanız.. hep derler ya çok erkek olan bir sektör diye, gerçekten öyle. sınıfta %10 gibi komik bir kız öğrenci sayımız var. hocalarımız hep kız öğrencileri motive ediyor iş yerinde çekinmeyelim diye gel gelelim sahada böyle olmuyor, olmuyormuş. bir süredir staj yapma imkanı ve ortamı görme imkanım oldu. ofiste tek kadın benim, şantiyede tek kadın benim. herkes yardımcı olmaya çalışıyor ama çok çekiniyorum bir şey sorarken bile. konuşmaları desem erkek ortamı işte çok kaba. şantiyede ordan oraya seke seke, korka korka götürüyorlar her yere. bölümü bırakmayı birçok kez düşündüm ancak başarısız bir öğrenci de değilim ne kadar zorlansam da ortalamam normal bir seviyede. kıyamıyorum. ama hiç mutlu da değilim o ortamda. mezun olunca akademisyenlik çok uzak gözümde. şantiye, ofis ortamı erkek egemen.. tek bir yerde görmedim açıkçası, birçok yer gezdim bu böyle. bu durumda olan, başka bir meslek olsa da erkek çoğunluğu olan bir ortamda yıllarca bulunan hemcinslerim motivenize çok ihtiyacım var. bir gün bu kadın yapamaz algısını kırmak için kalkıyorsam ertesi gün burası bana göre değil diye hayıflanıyorum. yıllarca böyle bir ortamda bulunmak beni nasıl biri yapar bilmiyorum. ne olacak böyle?![Kizgin :kızgın: :kızgın:](/images/smiley/kizgin.gif)
inşaat mühendisliği okuyorum. kendi isteğimle kazandım, babamın bu sektörde olması da bir etken tabii ki ama kendim de istiyordum. güzel bir üniversitede okuyorum, kazandığımda çok mutlu olmuştum hâlâ daha seviyorum aslında bölümümü içten içe. peki sorun ne diyecek olursanız.. hep derler ya çok erkek olan bir sektör diye, gerçekten öyle. sınıfta %10 gibi komik bir kız öğrenci sayımız var. hocalarımız hep kız öğrencileri motive ediyor iş yerinde çekinmeyelim diye gel gelelim sahada böyle olmuyor, olmuyormuş. bir süredir staj yapma imkanı ve ortamı görme imkanım oldu. ofiste tek kadın benim, şantiyede tek kadın benim. herkes yardımcı olmaya çalışıyor ama çok çekiniyorum bir şey sorarken bile. konuşmaları desem erkek ortamı işte çok kaba. şantiyede ordan oraya seke seke, korka korka götürüyorlar her yere. bölümü bırakmayı birçok kez düşündüm ancak başarısız bir öğrenci de değilim ne kadar zorlansam da ortalamam normal bir seviyede. kıyamıyorum. ama hiç mutlu da değilim o ortamda. mezun olunca akademisyenlik çok uzak gözümde. şantiye, ofis ortamı erkek egemen.. tek bir yerde görmedim açıkçası, birçok yer gezdim bu böyle. bu durumda olan, başka bir meslek olsa da erkek çoğunluğu olan bir ortamda yıllarca bulunan hemcinslerim motivenize çok ihtiyacım var. bir gün bu kadın yapamaz algısını kırmak için kalkıyorsam ertesi gün burası bana göre değil diye hayıflanıyorum. yıllarca böyle bir ortamda bulunmak beni nasıl biri yapar bilmiyorum. ne olacak böyle?
![Kizgin :kızgın: :kızgın:](/images/smiley/kizgin.gif)