• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korku

uykubebesi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2022
297
104
23
26
Arkadaslar merhaba... Benim kızım 1yasında istiyorumki başka bebeklerle oynasın yani bi ortamda bulunsun en azından ama benim kızım cok korkuyor. Daha dogrusu uzaktan cocuk bebek gördüğünde anlıyor ve cok seviniyor cok mutlu oluyor. Ama 3gün önce 1bucuk yasındaki bi bebek yanında bagırmıs bulundu ve kızımda resmen travma oldu. Bebege bakıp bakıp korkuyor krizlere giriyor ve 3gündür aşırı huysuzlastı. Bugunde bulundugumuz ortamda aynı bebek ve aynı yasta bi baska bebek daha vardı. Daha onları görünce krizlere girmeye basladı tüm gün agladı meme emmek istemedi uyumak istemedi eve gelince rahatladı. Yalnız büyüttüm bu yüzden mi yoksa karakteri mi ileride acılır mı? Aslında hemen her gün parka götürüyorum cocukları da görüyor neden böyle oldugunu çözemedim sanırım o gün travma olustu😐

Çok mu yüksek sesle ağladı bebek?
Travma oluşmamıştır içinizi rahat tutun anladığım kadarıyla kendi yaşıtlarıyla veya parkta bir sorun olmuyor. Muhtemelen ilk defa böyle bağırışlı bir ses duyduğu için korkmuştur. Mutlaka açılır. Siz uyurken kulağına güvende olduğunu vs söyleyin. Bebeklerde çok işe yarıyormuş bu yöntem. Uyurken kulağına fısıldamak.

Çok mu yüksek sesle ağladı bebek?
Travma oluşmamıştır içinizi rahat tutun anladığım kadarıyla kendi yaşıtlarıyla veya parkta bir sorun olmuyor. Muhtemelen ilk defa böyle bağırışlı bir ses duyduğu için korkmuştur. Mutlaka açılır. Siz uyurken kulağına güvende olduğunu vs söyleyin. Bebeklerde çok işe yarıyormuş bu yöntem. Uyurken kulağına fısıldamak.
Evet deneyebilirim. Normalde bebek cocukları uzaktam gördüğünde dikkatını ceker hatta yürümeyi bilmiyor yanlarına gitmek için parkta kucagımdan atlar onları izlerdi ama nedense o gün diğer büyük bebek bagırınca korktu bidaha da 3gündür aşırı huysuzlandı 😐

Back