• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

korku ve kist..

kuzuu21

oraleet ♡
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2019
367
778
18
30
Hanımlar hayırlı akşamlar. Bir süredir göğüs ve kol ağrısı çekiyordumm. Korkuyla beraber doktora gittim ve göğsümde 3 tane kist olduğunu söyledi 2.5 cm altını ameliyat etmeyi doğru bulmuyorum tarzı cümleler kullandı. Ama isterseniz alalım dedi. Annemin bir arkadaşı da iyi değil aldırmak herkeste var yayılır tarzı cümleler kullandı. Ağrıdan dolayı aldırmak istiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mi

Meme kistleri fibrokistik yapıdaysa alınmayıp takip yapılıyor.yapısında değişim olursa mamaografi ve sonrasında ultrason ile bakılıp ameliyat kararı veriliyor.
Bir de süt kanalları veya iltihapla ilgili kistler veya değişimler oluyor ben yaşadım.travmaya bağlı iltihaplı kist yullar önce çok basit bir operasyon ile(lokal anestezi) aldı cerrah aldığı gibi anlıyor zaten çok şükür patalojisi de temiz gelmişti.ondan yıllar sonra mamagrofi çektirdim sorun yoktu.şimdi bir kaç ay içinde tekrar çektireceğim ama ben yaşım nedeniyle yılda bir çektiriyorum.buna doktorunuz karar veriyor zaten

Meme kistleri fibrokistik yapıdaysa alınmayıp takip yapılıyor.yapısında değişim olursa mamaografi ve sonrasında ultrason ile bakılıp ameliyat kararı veriliyor.
Bir de süt kanalları veya iltihapla ilgili kistler veya değişimler oluyor ben yaşadım.travmaya bağlı iltihaplı kist yullar önce çok basit bir operasyon ile(lokal anestezi) aldı cerrah aldığı gibi anlıyor zaten çok şükür patalojisi de temiz gelmişti.ondan yıllar sonra mamagrofi çektirdim sorun yoktu.şimdi bir kaç ay içinde tekrar çektireceğim ama ben yaşım nedeniyle yılda bir çektiriyorum.buna doktorunuz karar veriyor zaten
Bana hiç bu tarz bilgiler vermedi sadece kist var 2.5 altını almayi doğru bulmuyorum falan dedi. Ama isterseniz alalım dedi. Bide 3 ayda bir kontrole gelin dedi. Güvenmedim açıkçası ilaç falan verilmez mi bilmiyorum tabi ama tatmin olmadım gibi

Hanımlar hayırlı akşamlar. Bir süredir göğüs ve kol ağrısı çekiyordumm. Korkuyla beraber doktora gittim ve göğsümde 3 tane kist olduğunu söyledi 2.5 cm altını ameliyat etmeyi doğru bulmuyorum tarzı cümleler kullandı. Ama isterseniz alalım dedi. Annemin bir arkadaşı da iyi değil aldırmak herkeste var yayılır tarzı cümleler kullandı. Ağrıdan dolayı aldırmak istiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mi
Kistinizin bilimsel durumunu bilmiyorum ama bitkisel bir hap var Agnucaston meme kistlerinde de oldukça etkili bunun yanında hormon düzenleme etkisi var tabiki doktorunuza da danışın ben gebelik için kullanmıştım

Doktor değilim tabi ki ama genç kızlığımda da mememde fibrokistler vardı regl dönemlerinde özellikle çok ağrı yapar ve şişerdi.sonra geçer rahatlardı.ben de ürkmüştüm o dönem sormuştum doktoruma alın diye alınmaz demişti.
Yani onlar anlıyor aslında ama içiniz rahat etmiyorsa başka bir doktora görünün.jinekoloğa mı meme cerrahına mı gittiniz?

benim senelerdir var, almıyolar, bi taneydi şimdi her ikisinde bi sürü oldu, stres sıkıntıdan uzak durman gerek demişlerdi, kahve çay yasaktı, ama hala yaşıyorum :) senede 1 kontrol şart, strese sıkıntıya bağlı ağrılar yaşarsın bazen regl dönemlerine doğru olur ağrılar.. sonra geçiyor.. hiç bi ilaç tedavisi falan da yok.

Fibrokistlerim benimde var birinde 5 tane birinde 6 tane, 6 ayda bir takip ediyoruz büyümedikçe mesele Yok ki bu her 3 kadından birinde vardır zaten gayet yaygın bişey

Canım yasayan birisi olarak aldır diyorum banada dr önemli değil basit kist dedi ve sonuç tümör ve şimdi ondan ameliyat olcam. Ameliyatta temizleniyor eğer cogalirsada zaten kaçınılmazdır ama sen yinede önlemini al. Şuanda ağrıdan çocuğumu kucagima alamıyorum,yüz üstü yatamıyorum ağrıyor ve sanki taş koymuşlar goguslerime. Onun için erkenden önlemini al. Doktor tümör içinde takibe alalım dedi ben kabul etmedim garanti veremiyor kanser olma diye kanser olursa tamamen kaybedecem göğsümü. Onun için korkma ve erken önlem al. Anladığım kadarıyla bekarsın ilk başta onun için önlem al.

Fibrokistik mi ?
Ben de 7 tane var . Ama baya kucukler 1mm ve 7mm arasında degisiyor ;) estetik yaptirmadan once baktirdim en son. Zaten artik elime de gelmiyor;)
Şimdi konuyu okuyumca aklima geldi. Bir ara baktirayim.
Dr ne derse onu yapin bence

Fibrokistlerin kansere dönme oranı hiç fibrokisti olmayan birinde kanser olmasıyla aynı diye bilimsel bir makale okumuştum.fibrokistlerin takip edilmesi daha doğru der çoğu doktor ama yine de kendinize bir doktor bulup sadece onu dinleyin

Fibrokistik mi ?
Ben de 7 tane var . Ama baya kucukler 1mm ve 7mm arasında degisiyor :KK66: estetik yaptirmadan once baktirdim en son. Zaten artik elime de gelmiyor:KK66:
Şimdi konuyu okuyumca aklima geldi. Bir ara baktirayim.
Dr ne derse onu yapin bence
Canım silikon yaptirmana engel olmadi dmi benimde mart sonu operasyonum

Fibrokistlerin kansere dönme oranı hiç fibrokisti olmayan birinde kanser olmasıyla aynı diye bilimsel bir makale okumuştum.fibrokistlerin takip edilmesi daha doğru der çoğu doktor ama yine de kendinize bir doktor bulup sadece onu dinleyin
Ben genel cerraha gittim yanlış tercih mi acaba

Fibrokistlerim benimde var birinde 5 tane birinde 6 tane, 6 ayda bir takip ediyoruz büyümedikçe mesele Yok ki bu her 3 kadından birinde vardır zaten gayet yaygın bişey
Rahatladım yaa ben niyeyse Allah korusun kanser olmuşum gibi üzüldümm ya bide doktor hiç bir açıklama yapmadı gibi hissettim. İyice panik oldum

Yok değil ama jinekolog inceleyip meme cerrahına yönlendirir genelde o nedenle sordum
Bir de arkadaş söylemiş ama kadınların çoğunda vardır bu kistlerden rahat olun tabi de herkeste var diye takip ettirmeyi de ihmal etmeyin.

Kistinizin bilimsel durumunu bilmiyorum ama bitkisel bir hap var Agnucaston meme kistlerinde de oldukça etkili bunun yanında hormon düzenleme etkisi var tabiki doktorunuza da danışın ben gebelik için kullanmıştım
Çok teşekkür ederimm en yakın zamanda sorup alacam

Canım bnmde ufak bitane var çok küçük emzirdikten sonra kaybolma ihtimali var dedi doktor. Teyzemdede 3 tanr vardı bitanesina bakıldı kötü huylumu diye iyi huylu çıktı dierlerini aldormadı. Senn çocuk varmı yoksa 6 aya bi kontrol ettir çocuk olduktan sonra bak birde

Back