• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korku mu vajinismusmu :(

portakalca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2013
86
20
88
Kızlar merhaba yeni evliyim henüz 15 günlük. Ilk gece korkum hiç olmadı aslında çok aciyacak kanayacak diye hiç düşünmedim arada burda vajinismus denk gelince okuyordum olurmu acaba diye ama yinede o aklima gelmiyordu. Ilk gece eşimle ilişkiye giremedim çok canım yandı bıraktık. Ertesi günde denemedik uyuduk ve diğer gün balayina gittik. Çok üzülmüştüm çünkü eşim çok sabırlı of pof demedi şikayet hiç etmedi çok yavaş ve hassas davrandi bana ama ben kendimi şartlandirmistim olacak artik diye ve otelde ki ilk gecede oldu. Çok canım yandı ama oldu. Ertesi gun yine denedik yine çok canım yandı ama yine oldu. Oluyor zor oluyor ama esim dayanamıyor benim yüzüm değiştiği an çok etkileniyor bırakıyor kıyamıyorum diyor. Neyse o günden sonra regl oldum yeni bitti sayilir yine deniyoruz yine çok canım yaniyor o yüzden yapamiyoruz. Esim de artik normale dönmek istiyor olsun istiyor ama çok canım yaniyor. Can yanma derken ne olduğunu anlatayım bir bilen yardim edebilir belki. Içim yaniyor aciyo ve agriyor. Acidan ziyade birde yanma oluyor. Daha önceden idrar yollarimda iltihap vardi küçüklüğümden beri çok iğne yedim çok ilaç kullandim ama geçmedi bir ara geçiyor yine tekrarliyor acaba o etkiliyormu onu anlamiyorum. Kendimi rahat birakmaya çalışıyorum ve vazelin kullaniyoruz o biraz daha rahatlatiyor beni sdaha kolay olacak gibi hissediyorum ama içimdeki o yanma başladığı an otomatik olarak kasiyorum kendimi. Vajinismusmu bilmiyorum. Kendimi sartlandirmiyorum da aciyacak diye her seferinde baslarken birdahaki cok daha rahat olacak daha guzel olacak diyorum kendimi birakiyorum kasmiyorumda esimde farkinda kasmadigimin oda söylüyor ama bir yerde aci basliyor ve hemen yaniyor zaten. Doktorami gitmeliyim yoksa ilk iliskilerde bu normal olabilirmi vsjinismusmu onu anlamiyorum. Yada benim gibi bir sorun olan varmi çözüm buldumu yardimlarinizi bekliyorum

Vajinismus değilsiniz fakat enfekdiyonunuz var büyük ihtimal bi dönem bendede böyle oldu yeni evliyken 25 gün kadar sürdü fitil ve hap kullanarak çözmüştuk

Aynı şey benim de başıma geliyor. Evlendiğimizden beri yaşadıklarımız aynı. Artık kasmıyorum da ama çok yanıyor :((( ne zaman geçecek, insanlar neyinden zevk alıyor anlamış değilim :((

Vajinismus değilsiniz

Ya mantar ya idrar yolu enfeksiyonu bu jinekolog gidin

Bence vazelin yerine bakım yağlarından kullanabilirsiniz, ilişki öncesi zeytinyağı, badem yağı gibi yumuşatmak açısından, ikincisi kuruluk varsa yanma olur, normalde ilişkiye başlamadan önce biraz akıntı gelmesi gerekir, o ıslaklık olursa acı ve yanma hissi olmaz. Enfeksiyon olduğunda ilişki haricinde de yanma ve idrara çıkarken sızlama olur ama bunlar yoksa sadece kuruluktan dolayı acı hissediyorsunuz, bu çok normal. Kadının hazır olması gerekiyor, rahat olması gerekiyor, müzik açın, loş ışık olsun, veya mum ışığı da olabilir, eşinizle biraz sohbet edin.
Enfeksiyon varsa iğneden ilaçtan önce bol sarımsaklı yoğurt tüketin, veya koku yapmasın isterseniz bir dişi tüm olarak yutun, ağız kokusu olmaz bu şekilde. İlaçtan daha etkilidir, antibiyotiklerin pek çok zararı var ve daha şiddetli enfeksiyonlara zemin hazırlıyor.

Vajinismus olsan hic olmazdi iliski.. bence kayganlastirici kullanin ve bi doktora gidin

Kendinizi kasmadığınızı düşünüp aslında kasıyor olabilirsiniz. Ya da kuruluk yaşıyorsunuz. Yine de bir doktora görünmekte fayda var.

Vajinismus değilsiniz bence . Ama bu vazelin olayını bırakın bence çünkü oranın bir pH dengesi var vazelinde oranın pH dengesini bozuyor mantar oluyorsun. Islanma sorunu var ise o zaman kayganlaştırıcı kullanın eczanelerde satılıyor rahatlıkla bulursunuz. Bence enfeksiyon var . Bende regl bittikten sonra ilk ilişkide yanma oluyor arada. Gecikmeden bir doktora gidin geçmiş olsun

Vazelin kullanilir mi hic ya o bolgede:olamaz:
Eczanelerde kayganlastiricilar var. Ayrica doktora gitmelisiniz,vajinusmus boyle olmaz buyuk ihtimal enfeksiyonunuz var

önce ilişkiye girmeden bir rahatlatsın eşiniz sizi

yani bir tam ıslanın bir görün nasıl oluyor

sonraki günlerde daha rahat ilişkiye girersiniz

gerekirse de kayganlaştırıcı kullanın tabii

Sen rahatla ön sevişmeyle bir gevşe ve sonra zevk almaya basladigin an hafif kaygan olursun yani ıslanmaya başlarsın ve eşin ozaman harekete gececek.Bak gör artık yanma felan olmayacak

Aynı şey benim de başıma geliyor. Evlendiğimizden beri yaşadıklarımız aynı. Artık kasmıyorum da ama çok yanıyor :KK43:(( ne zaman geçecek, insanlar neyinden zevk alıyor anlamış değilim :KK43:(
ben 6 aylık evliyim. benimde hala çok aciyor. zevk bunun neresinde ben de anlamıyorum

ben de aynı şeyleri yaşadım canım.ama pes etmedim. benim de canım çok yanıyordu doktora gittim tahriş olmuş dedi ve 15 gün ilişkiye girme düzelir dedi. bir süre ara verdik sonra tekrar denedik ve başardım. yani sen de önce bir doktora görün. ama hiçbir zaman pes etme. çoğu insan geçiyor bu süreçten. Bir de son olarak kayganlaştırıcı dene arkadaşların dediği gibi vazelin kullanma.

Asla vazelin kullanma. Vajinusmus da değilsin. İlk iliskimden snra bende kafayı yemiştim acaba mi diye. Hiç kasmadigim halde hayatımın en büyük fiziksel acısını yaşamıştım ve yaklaşık bir ay boyunca her iliskimde devam etti. Ama sonra kendiliğinden gecti. Panikleme :)

Back