Korktugum basima geldi

Gncby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2017
42
19
36
Arkadaşlar merhaba
Canım çok sıkkın oglum 1 ay erken olarak 46 cm ve 2750 gr doğdu hem özelde hem devlette düzenli kontrollere gittik 30 aylik kontrolde özel doktorumuz en alt sınırda dedi zaten en altın bir üstünde büyüdü hep boyu 85 kilosu 11,300 gr olmuş endoktrin görsün dedi bulunduğum şehirde özel endoktrin yok bizde devlete sıra almak için devletteki cocuk doktoruna sıra aldık malum direk endoktrine sıra alınamıyor devletteki doktorda sağlık ocagindaki değerleri istedi bakti endoktrinlik bisi yok bir ay sonra gelin tekrar bakalim dedi 1 ayda uzaması nekadar mümkün çok üzülüyorum anne babada çok uzun değiliz ben 158 baba 169 ama oglum 150 mi olacak yani

boy kısalığını buna bağlamak doğru olmaz bence. benim kuzenim de çok erken doğdu. minicikti. şimdi yaşıtları boyunda. sadece biraz zayıf.

boy uzunluğunun %85 i genetik,geriye kalanı da beslenme ve sporla geliştirebilinir.başka bir sağlık sorunu yoksa ortalama sizin boylarınızda olacaktır.ama bunun erken doğmakla ilgisis yok,benim oğlumda 35 haftalık doğdu ama yaşıtlarından uzun şimdi.kontrollerinizi ihmal etmeyin derim ben,beslenme faktörünü de unutmayın lütfen

boy uzunluğunun %85 i genetik,geriye kalanı da beslenme ve sporla geliştirebilinir.başka bir sağlık sorunu yoksa ortalama sizin boylarınızda olacaktır.ama bunun erken doğmakla ilgisis yok,benim oğlumda 35 haftalık doğdu ama yaşıtlarından uzun şimdi.kontrollerinizi ihmal etmeyin derim ben,beslenme faktörünü de unutmayın lütfen
Beslenmesine oldukça dikkat ederim 6 ay sadece anne sütü aldı 23 ay emdi hergun yumurta peynir pekmez yer çorbaları kemik sulu yaparım günde 2 kase kendi mayalarıyım yoğurdu yer sütle pek arasi yoktu artık günde 1 bardak süt de içiyor meyveyle de arasi iyi herseyini köyden getiririz uykuda sorunumuz vardı son 6 aydır onuda düzene koyduk çok bisi beklemiyorum babası kadar olsun yeter

Merhaba. Benim oğlum şuan 21 aylık 11 kg 83 cm. 38 haftada 45 cm 2570 gr doğdu. 2.5 aylıkkrn Reflü başladı.7. Ayda reflü tedavisine başlandı.şuan da reflü çok güldüğündeve çok ağladığında oluyor ve kusuyor. Haricinde yok.aşırı iştahsız.adeta yaşamak için yiyiyor. Fakat kakasını düzenli yapıyor. Bütün testleri yapıldı tüm değerleri normal. Çocuk gastro takipteyiz. Yaşıtlarındansa çok geride. Hem kilo hem boy. Ama zeka olarakta yaşıtlarından ileride. Yemediği için üzülüyorum. Herşeyi denedik yemiyor. Bend e eşimde böleymişiz bize çekmiş diyoruz artık çare kalmadı

Bu arada boya takılmayın şuan için.Benim anne baba iri ben babaanneye çekmişim sülalede tek minyon babaanmem. 155 boyundayım. Eşimin ailesi minyon ama kendisi 178 cm. Yani bu işler hiç belli olmuyor. Boy kişiliğini araştırmıştım. 3 evreden oluşuyormuş.ve büyüme hormonu eksikliğinden kaynaklıymış. Hormon tedavisi uygulanıyor.ama siz iyice araştırın bilinçli olun.çocuk doktorlarına kalsa biz pipirikliyiz ama işin aslı o değil insan çocuğu için herşeyi göze alıyor elinden geleni yapıyor ama anlamıyorlar bizi.

Bu arada boya takılmayın şuan için.Benim anne baba iri ben babaanneye çekmişim sülalede tek minyon babaanmem. 155 boyundayım. Eşimin ailesi minyon ama kendisi 178 cm. Yani bu işler hiç belli olmuyor. Boy kişiliğini araştırmıştım. 3 evreden oluşuyormuş.ve büyüme hormonu eksikliğinden kaynaklıymış. Hormon tedavisi uygulanıyor.ama siz iyice araştırın bilinçli olun.çocuk doktorlarına kalsa biz pipirikliyiz ama işin aslı o değil insan çocuğu için herşeyi göze alıyor elinden geleni yapıyor ama anlamıyorlar bizi.
Şimdi geldik doktordan yaklaşık 1 kiloya yakın almış 1 ayda 12.200 gr olmuş boyuda 1 ayda 1 cm uzamış 86 cm olmuş yine şimdilik endoktrinlik birşey yok dedi 1 ay sonra tekrar gidicez valla en sonunda sıkıntıdan bende bir hastalık çıkacak ¹¹

Arkadaşlar merhaba
Canım çok sıkkın oglum 1 ay erken olarak 46 cm ve 2750 gr doğdu hem özelde hem devlette düzenli kontrollere gittik 30 aylik kontrolde özel doktorumuz en alt sınırda dedi zaten en altın bir üstünde büyüdü hep boyu 85 kilosu 11,300 gr olmuş endoktrin görsün dedi bulunduğum şehirde özel endoktrin yok bizde devlete sıra almak için devletteki cocuk doktoruna sıra aldık malum direk endoktrine sıra alınamıyor devletteki doktorda sağlık ocagindaki değerleri istedi bakti endoktrinlik bisi yok bir ay sonra gelin tekrar bakalim dedi 1 ayda uzaması nekadar mümkün çok üzülüyorum anne babada çok uzun değiliz ben 158 baba 169 ama oglum 150 mi olacak yani
Eşlik eden başka bir rahatsızlığı var mı bebeğinizin? Özellikle sindirimle alakalı?

saçmalamayın benim eşim de 2700 doğmuş
solucan gibi bişeydi diyo kv
192 şu an ama genetik tabi anne de baba da uzun

%3lük istikrarlı büyümeyi normal kabul ediyor doktorlar. Bunun altına düşünce sorun var diyorlar.
Elinizden gelen her şeyi yapıyormuşsunuz. Bundan daha fazla yapabileceğiniz bir şey yok. Bir yere kadar müdahale ediyor beslenme.. Sağlıklı olsunlar her şeyden önce

Boyu çokta kısa değil gibi aslında. Doktorum bana arjinin içeren gıdalar işe yarayabilir demişti tabi kalsiyum ve d vitamini de önemli. mercimek, nohut, dana eti, balık gibi şeylerde arjinin var. Bol bol güneşe çıkarın doktorum bebekler güneşin etkisinden dolayı yazları daha çok uzarlar demişti. (tabi güneş çarpmasın çocuğu dikkat)

Çocukluğunda ya da ergenliğinde inanılmaz boy atmalar olabiliyor. Endişe edilecek birşey yok bence.

Oğlunuz 1,50'den daha fazla uzar diye düşünüyorum ama 1,50 olsa ne olur ki? Gönül ister ki uzun olsun ama %80 genetik, % 20 de cevreseldir. Çok şükür endokrinden de bir sey çıkmamış. Besin takviyesi ve büyüyünce sporla beraber uzamasını desteklersiniz.

Oğlunuz 1,50'den daha fazla uzar diye düşünüyorum ama 1,50 olsa ne olur ki? Gönül ister ki uzun olsun ama %80 genetik, % 20 de cevreseldir. Çok şükür endokrinden de bir sey çıkmamış. Besin takviyesi ve büyüyünce sporla beraber uzamasını desteklersiniz.
Argivit diye bir şuruba başladık 3 ay sonra tekrar görmek istedi ama işte anne olunca herşeye takiliniyormus beslenmemiz gayet iyi yemek yemeyi seviyor yaza girdigimizden beri güneş enerjisini almasına özen gösteriyoruz günde 2 kase yoğurt yer bakalım bir yerde atak yapacak diye düşünüyorum rabbim evlatlarimizla sınamasın kimseyi ufak yada büyük hiç farketmiyor sıkıntı evlatla ilgili olunca insan mahfoluyor

Argivit diye bir şuruba başladık 3 ay sonra tekrar görmek istedi ama işte anne olunca herşeye takiliniyormus beslenmemiz gayet iyi yemek yemeyi seviyor yaza girdigimizden beri güneş enerjisini almasına özen gösteriyoruz günde 2 kase yoğurt yer bakalım bir yerde atak yapacak diye düşünüyorum rabbim evlatlarimizla sınamasın kimseyi ufak yada büyük hiç farketmiyor sıkıntı evlatla ilgili olunca insan mahfoluyor
Aminnnn. Halledilmeyecek bir mesele değil. Kendinizi ve oğlumuzu üzmenize değmez. Müsterih olun. Boyu 1,50 de kalırsa bacak uzatma ameliyatı var. Allah dert vermesin, verirse de dermansız dert vermesin. 😊😊😊

Benim 23 aylik kizimda 18 aydan beri 11 civariydi. Bu ay 10.80e kadar geriledi. Bende uzuluyorum. Ama elimden birsey gelmiyor. İstahida cok cok iyi degil herseyi yemiyor malesef :KK43:

Benim 23 aylik kizimda 18 aydan beri 11 civariydi. Bu ay 10.80e kadar geriledi. Bende uzuluyorum. Ama elimden birsey gelmiyor. İstahida cok cok iyi degil herseyi yemiyor malesef :KK43:
Boyu üzüyorsa kiloya takılmayın derim inanın 11 i göremeyiz diyordum 1 ayda 1 kilo aldı sanırım atak geçiriyorlar bi anda kilo aliyorlar

1 ay erken gelmesine rağmen kilosuve boyu çokta kötü değil... Arkadaşımin oğlu 7 aylik dunyaya geldiginde herkes ölecek gözü ile bakti bebeklik ve çocukluğu ufak gecti simdi 17 yasinda maşallah 1.80 den fazla boyu... Bunu kendinize sorun edip çocuğuda etkilemeyin... Yedirip icirdiklerinize dikkat edin bol bol kalsiyum tukettirin... :KK69:

Boyu üzüyorsa kiloya takılmayın derim inanın 11 i göremeyiz diyordum 1 ayda 1 kilo aldı sanırım atak geçiriyorlar bi anda kilo aliyorlar
7 aydir ayni ya :KK43: hele yaz döneminde terliyo surekli parklarda kosturuyor. Evde desen yine yerinde durmuyor birazda ondan kg alamiyor. Ama boyu uzuyor genel olarak

X