başlığı görünce bi an güldüm neden diye sorarsan keşke koreli yapma güzeller diye bi başlık açsaydın yanlış anlama bi sene öncesine dair korelilerin hayranıydım hala daha beğendiklerim var ama doğal olan yok ne yazıkki hepsinde abartısız söylüyorum 1 kez estetik operasyon geçirmiştir özellikle sanatçıları baştan aşağı yapma
normal insanlarıda aynı mesela orda anneler kızlar için estetik parası felan biriktiriyomuş çeyiz için
park min young diye bi santçı var mesela eski haliyle görseniz şoka girersiniz
ve Korenin en gelişmiş tıp alanı estetik cerrahlardır en fazla olanda :))
aynen katiliyorum sana.Kore daha dogrusu Seoul dünyada en cok estetik yapilan yerlerden. Güzellige o kadar önem veriyorlar ki güzellik anlayislarina uymayanlari disliyorlar ve dalga geciyorlar. Ayrica kadinlar orada güzellik standartlarina uymak icin acayip baski altinda. Bir cogu daha büyük gözlere yada daha dik bir buruna sahip olmak icin estetik oluyorlar. Bunu da ameliyat olarak görmüyorlar,yani gayet normal karsiliyorlar. Resmen güzellikle kafayi yemisler. Hatta kimi anne babalar cocuklari uzun boylu olsun diye kücük yasta nedensiz ameliyat ettiriyorlar. Ve bu yüzden bana göre cok yapmacalar. Ayrica her ülkede oldugu gibi kore´de de sov dünyasinda güzellik ve boy anlaminda normal standartlarin kat kat üstünde insanlari aliyorlar.Fakat bunlarin bir cogu estetikli. Örnek vermek gerekirse Park min-young,lee da-hae,lim su-jeong, Lee si-young (boys over flowers da oynamisti),kim ah-young, ha ji-won,shin min-ah vs. Fakat sunu itiraf etmeliyim ki onlarin yaptirdiklari estetik bizim türk ünlülerden kat kat daha iyi, yani daha dogal. Fazla göze batmiyor. Bizimkilerde estetikler acayip belli oluyor.
Pürüsüz ciltlerine gelince: Bütün koreli kadinlarin cildi pürüsüz diye bir sey yok. Fakat koreli kadinlar icin cilt bakimi cok ama cok önemli. Bu yüzden gündelik nerdeyse 18-20(!) kozmetik ürün kullaniyorlar (cleanser,toner,serum,essence...). Bu kozmetik ürünlerine acayip para harciyorlar.Yani bir ürünün pahali olasi fark etmiyor. Ayrica dermatoglara gitmeyi ihmal etmiyorlar, yediklerine cok dikkat ediyorlar (sürekli diyet yapiyorlar).Ve evet bizim ünlülere bakarsaniz onlarin cildi daha pürüsüz.
Ve gerisi photoshop ve makyaj. Onlarda aslinda cok fazla makyaj yapmalarina ragmen,onlarda daha dogalduruyor.Hedefleride bu zaten. Sanki dogal güzellermis gibi görnmek.Ve makyaj yaptiklari zaman acayip degisebiliyorlar.Makyajda ustalasmislar
Örnek:Lee honey
http://4.bp.blogspot.com/_MYbY3jC7E...B0/ILXPlKR0iGk/s1600/Makeup+Honey+Lee+300.jpg http://4.bp.blogspot.com/_MYbY3jC7E...B0/ILXPlKR0iGk/s1600/Makeup+Honey+Lee+300.jpg Ayrica göz makyajina cok önem veriyorlar.Gözler daha büyük gözüksün diye(bu sadece koreliler icin degil genel olarak asyalilarda var).Bunun icin "circle lense"lerden tutun da göz kapagi icin tutkallar bile kullaniyorlar (bkz.ullzzang)
Ayrica bence cok fazla sevimli görünmek icin cabaliyorlar(bkz. aegyo). Yani hepsi sanki ayni fabrikadan cikmis gibi ayni haraketleri yapip ayni seyleri söylüyorlar.
Tabii ki bu yazdiklarim tüm koreliler icin gecerli degil. Fakat bence bir cok ünlü icin gecerli. Yani her koreli kizin o televziyondaki aktrisler gibi oldugunu düsünürseniz yanilirsiniz.
Ama sunu söylemeliyim genel olarak korelilerin giyim tarzlarini begeniyorum.Bence cok sik ve zevkli giyinen insanlar var. Ve gercekten pürüsüz ciltlere sahip olabiliyorlar.ve kozmetik ürünleride iyi. Ben sahsen bir kacürün kullandim ve memnunum.