kordon kanı

ebru_82

Guru
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2008
209
105
303
42
Merhaba kızlar, böyle bir konu açılmamış hiç bilgisi olan varmı? Ben bebeğimin doğuduğunda kordon kanını aldırmak istiyorum. Biraz araştırdım. Bunu sadece özel yerler mi yapıyor yoksa devlette yardımcı oluyor mu? Konu ile bilgisi olan varmı?

Bunu bende istiyorum ama çok pahalı bir işlem olduğunu duydum ve muhtemelen her ilde olmayan bir hizmet çok yerinde bir konu olmuş inşallah bizi aydınlatacak yorumlar gelecektir

Valla bunu bende istiyorum bilgisi olan varsa paylaşır inşallah

Evet ben de yaklaşık 2 aydır araştırıyorum. Ücret olarak ne bekliyorsunuz bilmiyorum ama ben çok daha pahalı olduğunu düşünüyordum.

Devletin böyle bir girişimi var mı bilemiyorum ama olduğunu sanmıyorum. Daha çok özel kan bankaları bu işi sektör haline getirmiş durumda. İki firma ile görüştüm. FomiCord Yaşam Bankası ve babylife kordon kanı bankası.

Genel bilgi olarak zaten araştırmışsınızdır ama benim bildiğim şekliyle bahsedeyim:

Doğumdan önce size bir şey veriliyor adı kit. Bu kite ister doğumu yapan kişi, ister firma bebeğin kesilen kordon kanından ilgili kök hücrelerin bulunduğu kanı alıyorlar ve gerekli zamanda bebeğinizin kanını saklıyorlar. Bu ne işe yarıyor? Bilmem zilyon tane kalıtsal hastalık var ve bunların tedavisinde ister anne babada ister çocuğun kendinde ister kardeşinde isterseniz de bir başkasında kullanılıyor. Yıllık da her yıl saklamak için sizden kasa bedeli alınıyor.

Burada şöyle şüphelerim var kızlar. İlgili yazı ve makalelerde doktorlar gelecek vadettiğini fakat henüz o kadar da geliştirilen bir teknoloji olmadığını söylüyorlar. Acıbadem hastanesi 10 hastasını bu şekilde iyileştirmiş ama kime göre neye göre bilemiyorum. Türk Hematoloji Derneği'nden yapılan açıklamaya göre ise saklanması tamamen saçmalık ve bir işe yaramıyor. Ben bu konuda henüz şüphelerimi gidermiş değilim. Gerisi sizlere kalmış.

Gelelim firmalara. Her firmada farklı özellikler var. Kimisi Türkiye'de ilk koruma özelliğine sahip, kimisi Dünya'da ilk falan, her firmanın kendine has ilk'leri var ve hepsi de birbirinden farklı, kafam karışık

FomiCord Yaşam Bankası.. Sevil diye çok tatlış bir ablamız konuşuyor da konuşuyor, artık ikna etmeye mi çalışıyor yoksa gerçekten samimi mi bilemiyorum. Neyse doğumdan önce 400 TL alıyorlar, sonra doğumdan 1 ay sonra sizden diğer ücreti talep ediyorlar. Bana 2300 TL dediler. Taksit yapıyorlarmış. Aylık banka ücreti alıyorlar mı bilmiyorum. Ama diğer firma aldığını söyledi bunlar söylemedi.

babylife Kordon Kanı Bankası... Burada şöyle bir güzellik var... Kadın ablamız Müjde diyor ki... Kardeşim kanı aldım ama belki işe yaramicak? İşe yaramicak şey için neden 400 TL kapora gibi bişey alayım? Ben bakacam diyor, baktım işe yarıyor sakladık diye geri dönücem ve sizden 2750-3000 TL gibi bir tutarı alıcam amaaaa diyor aylık 100 euro kasa bedeliniz olacak saklandığı süre boyunca diyor.

Gelelim sonuca :

Kesin çözüm değil. Gelişmekte olan bir tedavi yöntemi ve sanırım ticarete dönüşmüş durumda.. Kime nasıl güveneceğiz bilemiyorum..

aylık değil yıllık 100 euro sanırım ya, yalan olmasın..

Bunu bende istiyorum ama çok pahalı bir işlem olduğunu duydum ve muhtemelen her ilde olmayan bir hizmet çok yerinde bir konu olmuş inşallah bizi aydınlatacak yorumlar gelecektir
bu arada FomiCord her ilde yetkililerinin olduğunu ve doğumda yanınızda olacaklarını söylüyorlar..

Basta ben de cok düşündüm saklama isini ama kanin 15 yil gibi kisitli bir sure boyunca saklanabildigini duyunca vazgeçtim.

Basta ben de cok düşündüm saklama isini ama kanin 15 yil gibi kisitli bir sure boyunca saklanabildigini duyunca vazgeçtim.
kan kanseri tedavisi için yalnızca 12-15 yıl söylüyorlar.. ama diğer kalıtsal hastalıklar için ömür boyu garanti veriyorlar.. ama neyin garantisini veriyorlar? yani birebir kan saklansa bile çocuğa uymayabilir.. bunu da söylüyorlar.. ama vadedilen şey yine de bence bir umut? ve güzel bir umut?

Bunu bilmiyordum bilgilenmis oldum tesekkurler. Haklisiniz ama keske daha yaygin bir uygulama olsaydi ve emsallerini gorup okuyabilseydik. Simdi firmalarin hicbiri benim yogurdum eksi demez, evet olasi uyumsuzluklardan bahsedip kendisini koruma altina alacaktır ama ne kadar güvenilirler?

Evet aynen öyle.. Hatta resmen ticarete dökmüşler olayı bence.. Bilemiyorum yahu, sanırım ben de yaptırmayacağım...

Evet aynen öyle.. Hatta resmen ticarete dökmüşler olayı bence.. Bilemiyorum yahu, sanırım ben de yaptırmayacağım...
Ben de yaptirmayi dusunmuyorum. Birkac yerde karsilastigim bir durum var onu isteyecegim doktorumdan: bebek dogar dogmaz kordonun kesilmesine izin vermeyin son kalan kan da bebege gecsin sonra kestirin diyorlar.

Ben de yaptirmayi dusunmuyorum. Birkac yerde karsilastigim bir durum var onu isteyecegim doktorumdan: bebek dogar dogmaz kordonun kesilmesine izin vermeyin son kalan kan da bebege gecsin sonra kestirin diyorlar.
hiç duymamıştım teşekkürler ben de doktoruma bir danışayım

Valla istiyordum ama şuan vageçtim sanki. Sağlıktan çok ticarete dökülmüş resmen :/

Biz de geçen eşimle doğum seminerine katılmıştık ankarada bir otelde. Kordon kanını ilk orada duydum.Yaşam bankası standı vardı orada. Görüştük konuştuk bize anlattılar. Keşke daha önce haberimiz olsaydı. Biz de eşimle karar verdik. Böyle bir şeyden haberimiz yoktu ilk çocuğumuzun kordon kanını saklayamadık ama İkinci çocuğumuzun kordon kanını bankaya koyacağız.
Allah korusun ilerde lösemi ihtimalinde direk hayat kurtarıyormuş. Hem abi kardeş çok büyük oranda uyumlu oluyorlarmış birbirlerine de kullanılabiliyormuş. Allah inşallah göstermez ama tedbirli olmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…