• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kordon Kanı Saklatma

naydin5

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2014
4
0
6
35
İstanbul
Kızlar merhaba,

Anne Bebek fuarında kordon kanı saklayan firmalar ile görüştüm. Verdikleri bilgiler çok çarpıcıydı. Aramızda bebişinin kordon kanını saklatanlar varsa bu konu hakkındaki düşüncelerini alabilir miyim?

Canım merhaba,

Biz eşimle birlikte zamanında bu konu hakkında çok araştırma yapmış ve sonunda Onkim Kordon kanı bankasında saklatmıştık. Çalışanlarının ilgisi ve yaklaşımı, Sabancı ismi ve İstanbul teknik üniversitesinde saklanıyor olması bize güven verdi. Google'dan aratırsan bulabilirsin. Biz son derece memnun kaldık.

Teşekkür ederim. Peki nasıl saklanıyor? Bizim yapmamız gereken bir şey var mı? Bir de kimileri gereksiz olduğunu söylüyor. Kimileri tavsiye ediyor. Açıkçası biraz kafam karıştı.

Canım senin pek bir şey yapmana gerek kalmıyor bebişini doğurman dışında :)) Doğum esnasında kordon kanını saklamak için bir kit yollanıyor adresine, doğumda da yanında oluyorlar. DAha sonra saklanan kan alınıp laboratuara götürülüyor orada çeşitli testler yapılıyor. Sonrasında kan saklanmaya uygunsa seni arayıp bilgilendiriyorlar. Hatta dediklerine göre 4-5 ailenin bebekleri orada saklattıkları kök hücreler ile tedavi olmuş. Son derece sıcak bir ekip, benim de senin gibi kafam karışıktı ve çok heyecanlaydım. Arayıp bir bilgi almanda fayda var. Ben konuşma ve görüşme sonrasında kararımı vermiştim. İnternette kök hücre ile ilgili haberleri okuyunca da saklatmanın önemini anladım. Allah korusun. Rabbim inşallah kimseyi kullandırtmak zorunda bırakmaz. Ama öyle bir durum için de önlem almakta fayda var diye düşünüyorum...

bizde kordon kanı saklatmaya karar verdik ama hangi banka olacağı vs daha araştırmadık,
2 hafta sonra doktorumuzla görüşeceğiz bu durumu.
çok önemli bir konu ve ince eleyip sık dokumak lazım...

daha önce paylaştıklarım.
ben Türkiye deki ve dünyadaki firmalar araştırdım. Türkiye de zaten 4-5 firma var. hem ben ve eşim hem doktorum babylife de karar kıldık. çünkü ömür boyu saklama yöntemi tek onlarda var .dünyadaki en son teknoloji; en iyi sistem bioarchive sistem thermognesis için anlaştım.
haberlere çıkan lösemili çocukları gördükçe içim acıyor. ailemde de diyabet var . faydası da paha biçilemez.bunu bende ,eşimde,bebekte ,kardeşleride kullanabilecek. kök hücre ile organ bile yapılıyor. çocuğuma vereceğim en büyük hediyem bu olacak.

bu sistemin fiyatı : 2750 tl yıllık kira bedeli 100 dolar ve

diğer eski yöntem 2250 tl yıllık kirası 100 dolar .bunun ömrü 12-15 yıl
nasıl araştırdım;
aslında çok basit google kordon kanı bankası yazıp baktım. 5 firma vardı. bu işi ciddi yapanların bu firma olduğunu düşünüyorum.ege üni. ve akdeniz üniversite kuruluşu olması aklıma yattı. kullanacağım zaman en iyi sistemde , en iyi koşullarda ,uzmanca , tecrübeli onları gördüm.internet sitelerinde uzunca bilgileri anlatılıyor. uygulama kısmı ise çok kolay ; telefon açıp firma yetkilisi ile tanışıyorsunuz.sizin isim- adres- hamilelik kaç hafta -hangi doktor-hangi hastanede doğum yapacağınızı soruyorlar. 5 dk kadar konuştuk. aynı gün eve kitinizi gönderiyorlar. doğuma giderken kiti yanımıza alıyoruz.küçük bir kutu.doğum yapacaksak firmayı arayıp 24 saat haber veriyoruz. kendi doktorumuz doğumda bebek kordonunu kestikten sonra kordonumuzda kalan kök hücre nitelikteki kanı alıp kite koyuyor.küçücük iğne tüpü kadar. acı hissetmiyorsunuz kordondan alındığı için. onlar alıp kiti alıyor . kan kök hücre açısından uygun mu diye bakılıyor. uygunsa ücreti ödüyoruz . saklama gerçekleşiyor.
not: bu konuda doktorunuz tecrübeli değilse firma doktoru gelip kan alımını yapıyor.

nasıl doğum yapacağınız önemli değil. her çeşitte yapılabiliyor.

onkim evet sabancıya ait ama itü de tıp fakültesi yok. sadece yeri itü nün bahçesinde bulunuyor. ömür boyu saklama sistemi de yok.kullnacağımız zaman gene üniversite hastanesine gideceğiz ki ege üni ve akdeniz üni. başarıları ortada.
benim nacizane fikrim.

Canım senin pek bir şey yapmana gerek kalmıyor bebişini doğurman dışında :)) Doğum esnasında kordon kanını saklamak için bir kit yollanıyor adresine, doğumda da yanında oluyorlar. DAha sonra saklanan kan alınıp laboratuara götürülüyor orada çeşitli testler yapılıyor. Sonrasında kan saklanmaya uygunsa seni arayıp bilgilendiriyorlar. Hatta dediklerine göre 4-5 ailenin bebekleri orada saklattıkları kök hücreler ile tedavi olmuş. Son derece sıcak bir ekip, benim de senin gibi kafam karışıktı ve çok heyecanlaydım. Arayıp bir bilgi almanda fayda var. Ben konuşma ve görüşme sonrasında kararımı vermiştim. İnternette kök hücre ile ilgili haberleri okuyunca da saklatmanın önemini anladım. Allah korusun. Rabbim inşallah kimseyi kullandırtmak zorunda bırakmaz. Ama öyle bir durum için de önlem almakta fayda var diye düşünüyorum...

Canım dediğin gibi araştırdım. Birkaç farklı firma ile görüştüm. Sağlık Bakanlığı yönetmeliği gereği kan 15 yıl saklanıyormuş. Türkiye'deki tüm kordon kanı bankaları içinde bu geçerliymiş. Çalışmalar ömür boyu saklanabileceğini ancak şu an 15 yıl saklanabildiği söylendi. Hatta bununla ilgili yönetmeliğe de ulaştım. Gene kafam karıştı ya kızlar :( Napsam?

Yönetmelik ile ilgili belgeye buradan ulaştım.

http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1...aciligi-yonetmeliginde-degisiklik-yapil-.html

Canım dediğin gibi araştırdım. Birkaç farklı firma ile görüştüm. Sağlık Bakanlığı yönetmeliği gereği kan 15 yıl saklanıyormuş. Türkiye'deki tüm kordon kanı bankaları içinde bu geçerliymiş. Çalışmalar ömür boyu saklanabileceğini ancak şu an 15 yıl saklanabildiği söylendi. Hatta bununla ilgili yönetmeliğe de ulaştım. Gene kafam karıştı ya kızlar :( Napsam?

Yönetmelik ile ilgili belgeye buradan ulaştım.

http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1...aciligi-yonetmeliginde-degisiklik-yapil-.html

Canım sıkıntı yapmana gerek yok. Bize de Sağlık Bakanlığı tarafından 15 yıl saklama süresine sahip olunduğu ancak aile istediği takdirde ömür boyu saklanmasında bir engel olmadığı söylenmişti, ki yönetmeliğe bakarsan görebilirsin. Bebişinin kordon kanını saklatmak istemen ve bunu araştırman ve hatta kafanın karışması normal :) Bu işi yapan 4-5 firma var denildiği gibi. Hepsinin de sahip olması gereken belirli standartları var. Bunun dışında sende bırakılan izlenim ve güvene kalmış canım. O yüzden iyice bir araştır ve sana en uygun gelen hangisi ise ona karar ver. Ben elimden geldikçe sana yardımcı olmaya çalışırım ;)

Kontrolümüzde doğum paketini seçerken bu konu hakkında da biraz bilgi aldım ilk etapta saklatma kararı verilirse doğum esnasında bir kit alındığını ücretinin 981 tl olduğunu aynı gün istanbula gönderildiğini 1 ay içerisinde de kök hücrenin saklamaya uygun olup olmadığı bilgisinin verildiğini uygunsa yıllık bir bedel ödendiğini daha sonra da yıllık bir bedel ödendiğini ve ilk etapta 10 yıl daha sonra yeniden 10 yıl saklananileceği söylendi
Aslında doğum paketi konusunda çok konuşup sonra bu konuya girince eksik bilgi almış olabilirim ama ilk etaptan bu yana istediğim bir durum bu diğer kontrolümüzde daha detaylı herşeyiyle tam bilgi alıp öyle karar verecem

Kızlar bazı kordon kanı bankaları belli bir peşinat alıyorlar.Test ve kit masrafları içinmiş!!! Üstelik kordon kanı saklamaya uygun değilse ücret iadesi de yok. Her firma uygulamasa da bir çoğu maalesef işin ticari boyutuyla ilgilenmiş sanırım:43:

ONKİM kök hücre miktarı vs kısaca kordon kanım saklamaya uygun olduğu takdirde ücret alıyor.Eğer kan saklanamayacaksa herhangi bir ücret talepleri olmuyor. Açıkçası bu yaklaşımları bana güven verdi. Sanırım orada saklatacağım:46:

ayy bu simgeler ne tatlııymış aşağıdaki:34:

daha önce paylaştıklarım.
ben Türkiye deki ve dünyadaki firmalar araştırdım. Türkiye de zaten 4-5 firma var. hem ben ve eşim hem doktorum babylife de karar kıldık. çünkü ömür boyu saklama yöntemi tek onlarda var .dünyadaki en son teknoloji; en iyi sistem bioarchive sistem thermognesis için anlaştım.
haberlere çıkan lösemili çocukları gördükçe içim acıyor. ailemde de diyabet var . faydası da paha biçilemez.bunu bende ,eşimde,bebekte ,kardeşleride kullanabilecek. kök hücre ile organ bile yapılıyor. çocuğuma vereceğim en büyük hediyem bu olacak.

bu sistemin fiyatı : 2750 tl yıllık kira bedeli 100 dolar ve

diğer eski yöntem 2250 tl yıllık kirası 100 dolar .bunun ömrü 12-15 yıl
nasıl araştırdım;
aslında çok basit google kordon kanı bankası yazıp baktım. 5 firma vardı. bu işi ciddi yapanların bu firma olduğunu düşünüyorum.ege üni. ve akdeniz üniversite kuruluşu olması aklıma yattı. kullanacağım zaman en iyi sistemde , en iyi koşullarda ,uzmanca , tecrübeli onları gördüm.internet sitelerinde uzunca bilgileri anlatılıyor. uygulama kısmı ise çok kolay ; telefon açıp firma yetkilisi ile tanışıyorsunuz.sizin isim- adres- hamilelik kaç hafta -hangi doktor-hangi hastanede doğum yapacağınızı soruyorlar. 5 dk kadar konuştuk. aynı gün eve kitinizi gönderiyorlar. doğuma giderken kiti yanımıza alıyoruz.küçük bir kutu.doğum yapacaksak firmayı arayıp 24 saat haber veriyoruz. kendi doktorumuz doğumda bebek kordonunu kestikten sonra kordonumuzda kalan kök hücre nitelikteki kanı alıp kite koyuyor.küçücük iğne tüpü kadar. acı hissetmiyorsunuz kordondan alındığı için. onlar alıp kiti alıyor . kan kök hücre açısından uygun mu diye bakılıyor. uygunsa ücreti ödüyoruz . saklama gerçekleşiyor.
not: bu konuda doktorunuz tecrübeli değilse firma doktoru gelip kan alımını yapıyor.

nasıl doğum yapacağınız önemli değil. her çeşitte yapılabiliyor.

onkim evet sabancıya ait ama itü de tıp fakültesi yok. sadece yeri itü nün bahçesinde bulunuyor. ömür boyu saklama sistemi de yok.kullnacağımız zaman gene üniversite hastanesine gideceğiz ki ege üni ve akdeniz üni. başarıları ortada.
benim nacizane fikrim.

bizde aynı firmayla görüştük fakat bize miktar çok geldi
saklama işi üniversiteye ait ve yıllık 100 dolar ücreti var.ilk bebek olduğu için masrafımız fazla.42 çeşit hastalığa etkisi varmış ama ben henüz kullanıldığını duymadım.ikinciye erteledik bizde ya nasip

bizde aynı firmayla görüştük fakat bize miktar çok geldi
saklama işi üniversiteye ait ve yıllık 100 dolar ücreti var.ilk bebek olduğu için masrafımız fazla.42 çeşit hastalığa etkisi varmış ama ben henüz kullanıldığını duymadım.ikinciye erteledik bizde ya nasip

internet sitelerinde kullanan aileler yayınlanıyor. özellikler lösemi ve diyabette - kan hastalıkları tedavisinde iyi bakın.
çocuk lösemi hastalarını televizyonda haberlerde izlemek ne kadar acı veriyor değil mi ? ki bunun çaresi hepsi hepsi 2750 tl iken lösemi tedavisine insanlar servetler harcıyorlar ve çocuklar ilik dönoru beklerken yıllarca ilaçlarla acı çekiyorlar. kendi çocuğumuzun başına gelmez diye bir şey yok. bile bile yavruna acı çektirme ihtimali bile beni ürkütüyor. o tedavileri bilmeyen tabi anlamaz. o korkunç kanser ilaçlarını kullanan biri ve ne kadar acı verdiğini bilen biri olarak söylüyorum. bu devirde böyle düşünmenize üzüldüm.

bu konuyu ben de cok merak ediyordum. saklatmayı istiyorum. öenmli bilgiler vermişsiniz. sagolun kızlar.:49:

Kızlar bazı kordon kanı bankaları belli bir peşinat alıyorlar.Test ve kit masrafları içinmiş!!! Üstelik kordon kanı saklamaya uygun değilse ücret iadesi de yok. Her firma uygulamasa da bir çoğu maalesef işin ticari boyutuyla ilgilenmiş sanırım:43:

ONKİM kök hücre miktarı vs kısaca kordon kanım saklamaya uygun olduğu takdirde ücret alıyor.Eğer kan saklanamayacaksa herhangi bir ücret talepleri olmuyor. Açıkçası bu yaklaşımları bana güven verdi. Sanırım orada saklatacağım:46:

ayy bu simgeler ne tatlııymış aşağıdaki:34:

Canım öncelikle hayırlı olsun. Evet biz de eşimle araştırırken çeşitli firmalar ile görüşmüştük ve dediğin gibi bir tek ONKİM'de kordon kanı saklandığı takdirde ücret alınıyor. Diğer firmalar kan saklansa da, saklanmasa da bir peşinat alıyorlardı. Hala öyle mi bilmiyorum. Ayrıca bilgi almak için web sayfasından veya benim gibi facebook manyağı isen facebook sayfalarından takip edebilirsiniz. Gelişmeler oldukça bilgilendiriyorlar. Soruları cevaplayan kimse hamile kadınların psikolojisini de anlıyor :)) Ne abuk sorular sormuşum şimdi bakınca gördüm :)))

bizde babylife ile anlaştık ama ön ücret talep edilmiyor. doğumdan sonra kordon kanı saklatmak için eğer uygunsa o zaman kredi kartı ile 6 taksitle ödeyeceğiz.

bu konuyu doktorunuza sorun.doktorumu tavsiye ettiği tek sistem ilk sistem. neyseki ülkemize geldi. çoğu firma dediğiniz gibi ticaret için yapıyor. ayrıca onkim sahibi demet sabancı kendi çocuklarının kordon kanını saklatmamış.

en iyi sistem;
babylife kordon kanı bankası;
1.THERMOGENESİS SİSTEM "Bu sistem Türkiye'de sadece Ege ve Akdeniz Üniversitesi Kordon Kanı Bankasında bulunmaktadır.": ömür boyu saklatma sistemidir. e ldeğmeden otomatik makine saklanır.dünyada çıkan en son sistemdir.

bu sistem sadece ticaret için var artık.bence tercih etmeyin!
2.KONVANSİYONEL SİSTEM "Türkiye'de kullanılan klasik sistem'dir.": bu süreli bir sistem 12-15 yıl arası saklanabiliyor. doktorlarda bu el değen sistemden memnun değiller. dünya bu sistemi kullanmayı bıraktı. hata olasılığı ve süresinin kısalığı sebebiyle. doktorunuza da sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Daha önce kordon kanı saklattığım için konu dikkatimi çekti. Ancak bilgi kirliliği var. Sizlerden rica ediyorum, araştırmadan burda yazılanlara göre hareket etmeyin. Kordon kanı bankaları için Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen süre 15 yıl. Yani istediğiniz teknoloji olsun elinizde, Sağlık Bakanlığı süreyi değiştirmedikçe ömür boyu saklarız bir iddiadır. Kök Hücrenin tarihi 1998 tarihlerine dayanıyor. Demet Sabancı'nın ilk çocuğu 1991 doğumlu. İnternette bunlara ulaşmak çok kolay linkleri de gösteriyorum ki, YANLIŞ YÖNLENDİRİLMELER olmaması adına;
http://tr.wikipedia.org/wiki/Sabancı_ailesi

''Kordon kanı bugünkü veriler ışığında 15 yıla kadar sağlıklı olarak saklanabilmektedir. Ancak mevcut yöntemlerle toplanan kordon kanları içerisindeki kök hücre miktarı 40 kg üzerindeki hastalar için yeterli olamamaktadır. Bu nedenle 12 yıllık bir saklama süresi sonunda, saklatmış olduğunuz kordon kanı sizin çocuğunuz için yetersiz kalabileceğinden, başka bir gerekçeyle saklanmasına devam edilmesi için başvurmazsanız, kordon kanı ihtiyaç duyan başka hastaların kullanımına açık olacaktır. İsterseniz daha önce de saklatmakta olduğunuz kordon kanını başkalarının kullanımına açabilirsiniz.''

Yönetmelikle ilgili linke buradan ulaşabilirsiniz http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1...aciligi-yonetmeliginde-degisiklik-yapil-.html

Kordon kanı saklama işlemini yapan belirli firma ve hastaneler var. İyice araştırıp öyle karar verin. Yok o sistem, yok o isim falan değil, doktorunuz ve internette araştırma yaparak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Umarım bir yararım olmuştur.:46:

Sevgilerimle,

Arkadaşlar selam :) Foruma yeni üye oldum açıkçası bu başlığı görünce hemen üye oldum sorabilmek için çünkü biraz eski galiba yazılanlar..... Ben şuan 6 aylık hamileyim:anneadayı: (ay bu çok tatlıymış) bebeğimizin kordon kanını saklatmayı düşünüyoruz eşimle beraber ama internette çok kafam karıştı. :KK64: farklı yerler varmış ve birkaç yerden fiyatları aldım fiyatlar çokda farklı değil. oyüzden güvenilir bir yer olsun istedim. Bu konuda önerisi olan daha önce saklatan varmı? Yazarsanız çok sevinirim. Bu arada forumu çok beğendim artık hep buralarda takılırım bebekle ilgili sizden tecrübe alırım inşallah. :anne:

Back
X