Kordon kanı bankası

kaswa

GÜLBEŞEKER
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2008
2.162
4
Ben bebeklerimin kordon kanlarını inş.saklatacağım.Bir kaç bankayla görüştük.Aranızda bunu düşünen var mı?Yada yaptıran tanıdıklarınız?:CüvCüv:

bende duymuştum geçen haberlerde ama tam bi fikrim yok.onun ücreti ne kadarmış biliyormusun?aslında güzel fikir bence

Canım fiyatlar da değişiklik oluyor ama ortalama aynı.Kimi bankalar ikiz olunca indirim yapıyor,kimi yapmıyor.Bu kordon 15+3 yıl saklanıyor.Türkiye koşullarında.Sakladığın her yıl için 100 euro veriyorsun.Ama Allah esirgesin bu dönemde çocuklarımız örnek lösemiye yakalandı,o aldıkları kandan kök hücreyi alıp çocuğa veriyorlar böylece çocuk kurtulmuş oluyor.Bunun gibi pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılıyor.Ama buna karşıt görüşte olanlarda var.Şu an kök hücre tedavilerinin araştırma boyutundan öte olmadığıyla ilgili....

Bizde eşimle konuştuk geçen gün mantıklı geliyor aslında düşünebiliriz....

evet bende düşünüyorum fiyatlarını araştıracağım 100 euro 1 bebek içinmi ikisi içinmi kaswacım

Canım kimi bankalar ikiz indirimi yapıyor.Ama indirim uygulamayan bankalarda tek çocuk kordon kanı saklama ortalama 2500 lira, her yılda o kordonu saklama parası 100 euro.Malesef maddi durumla bağlantılı bir şey ama imkanın varsa mutlaka yaptır canım.

ben de düşünüyorum. yalnız bu 15 yıldan haberim yoktu. neden daha fazla değil? ayrıca yeni bilgilerini de bizimle paylaşırsan seviniriz.

ben de düşünüyorum. yalnız bu 15 yıldan haberim yoktu. neden daha fazla değil? ayrıca yeni bilgilerini de bizimle paylaşırsan seviniriz.

15+3 Çünkü Türkiye yasalarında bu süre içinde saklanabiliyor.Canım aslında yukarıda açıklama yaptım.Hatta bu akşam Haberturk 'te Prof.Semra Kahraman bunu anlattı.Şu an lösemiyle sınırlı kullanım alanı, ama her geçen gün araştırma yapılıyor.Yarın durum mutlaka farklı olacaktır dedi.Düşünürsen bunu iyi bir merkezde yaptırmanı öneririm.Doğumuna girecek bu ekip.. kordon kanı kesilirken kanı alacaklar, sonra bu -196 derecede saklanacak yıllarca.

X