Kör Olasin Demiyorum, Kör Olma Da Gör Bunu!

nrsnkma39

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.556
10
158
Ankara
Dayanışmaya Çağrı!

Her fırsatta engellilerle ilgili yaptıklarıyla övünen, bir yaptıysa bin anlatarak bizim üzerimizden siyasi rant elde eden, engelliler dahil tüm toplumsal kesimleri piyasanın insafına terkeden, kamu arazilerini parselleyip "özel" yarar için peşkeş çeken anlayışla başımız dertte.

Bu kez de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "7 gün içinde burayı boşaltın" diye buyuran 30 Mayıs 2007 tarihli tebligatla, 33 yıldır görme engellilere rehabilitasyon eğitimi veren Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi'ni, arsamı işgal ediyorsunuz diyerek kapı önüne koymak istiyor.

Bu merkez ki, şimdiye kadar 2000 civarında görme engellinin hayatını aydınlatmış; kendi ayakları üzerinde duran, sosyal yaşamda ve iş yaşamında aktif engelliler yetiştirmiş.

Biz bu merkezin, bulunduğu adreste çalışmalarını sürdürmesini ve belediye tarafından üretilen soruna, yine belediye tarafından kalıcı bir çözüm üretilmesini talep ediyoruz.

Biz "BU ARSA KAMUNUN, KAMU DA BİZİZ" derken, sesimizin daha gür çıkması için sizin sesinize de ihtiyacımız var.

Desteğinizle daha güçlüyüz!

Link Silinmiştir.
 
SANATÇI, AYDIN VE YAZARLARDAN "OKULUMA DOKUNMA!"
33 yıldır görme engellilere rehabilitasyon eğitimi veren Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “arsamı işgal ediyorsunuz” denilerek şu an faaliyet yürüttüğü arsa ve binadan çıkarılmak isteniyor.
33 yıl önce boş olarak görme engellilerin hizmetine sunulan arsa, sadece halkımızın maddi ve manevi katkıları ile binlerce görme engellinin hayatını aydınlatmayı başaran bir rehabilitasyon merkezi olma niteliğine ulaşmıştır. Bu merkez ki, şimdiye kadar 2000 civarında görme engellinin, kendi ayakları üzerinde duran, sosyal yaşamda ve iş yaşamında aktif bireyler olmasını sağlamış, görme engellilerin ve ailelerinin gözü olmuştur.

450 bin civarındaki görme engelli nüfusa sahip ve sonradan körlük oranının yüksek olduğu ülkemizdeki mevcut iki merkezden birinin kapatılmasına doğrudan ya da dolaylı neden olmak, bu merkezin ürettiği toplumsal ve kamusal hizmetin değerini göremeyecek kadar kör olmayı gerektirir.
Her fırsatta engellilerle ilgili yaptıklarıyla övünen, bir yaptıysa bin anlatarak engelliler üzerinden siyasi rant elde eden, engelliler dahil tüm toplumsal kesimleri piyasanın insafına terk eden anlayış, eğitim, sağlık, ulaşım ve barınma gibi en temel ihtiyaçlarımızı dahi birileri için kar alanı haline getirmeyi kendisi için bir görev saymaktadır.

Her bir metrekaresi topluma ait olan bu merkezin tasfiye edilerek kamusal bir alanın yağmalanmasına ve kamusal yarar kaynağının kesilmesine HAYIR DİYORUZ.
Biz bu merkezin, bulunduğu adreste çalışmalarını sürdürmesini ve belediye tarafından üretilen bu soruna, yine belediye tarafından kalıcı bir çözüm üretilmesini talep ediyoruz.
Biz, şeylerin değerini insani fayda cinsinden değil de, parasal değer cinsinden ölçen anlayışın karşısında, “OKULUMA DOKUNMA!” diye haykırıyoruz.

Yaşar Kemal
Eşber Yağmurdereli
Aslı Erdoğan
Baskın Oran
Ufuk Uras
Taha Parla
Nükhet Sirman
Celal Başlangıç
Roni Margulies
Oya Baydar
Halil Ergün
Coşkun Aral
Bilgesu Erenus
Metin Üstündağ
Perihan Mağden
Ünsal Oskay
Bülent Ortaçgil
Derya Alabora
Lale Mansur
Ahmet İnsel
Tarık Akan
Şerif Sezer
Tilbe Saran
Mahir Günşiray
Nejat Yavaşoğulları
Ayla Algan
Tarık Dursun K.
İlkay Akkaya
Savaş Gövtepe
Taner Öngür
Turgut Tarhanlı
Enver Ercan
Halil İbrahim Özcan
Özcan Karabulut
Gökhan Cengizhan
Bayar Şahin
Piyale Madra
Rutkay Aziz
Jülide Kural
Erkan Oğur
Efkan Şeşen
Yaşar Kurt
Erol Parlak
Beyhan Aksoy
Metin Şentürk
Mor ve Ötesi
Murat Uyurkulak
Yaşar Çabuklu
Sevgi Saygı
Semih Özcan
Nihat Ziyalan
Çiğdem Çıdamlı
Feryal Tilmaç
Hasan Öztürk
Mehmet Ünver
Melek Güngör
Mine Ergen
Murat Kürüz
Neslihan Acu
Yeşim bayer
Feryal Çeviköz
Yılmaz Onay
Bertan Onaran
Pakize Suda
Perihan Savaş
Aşkın Güngör
Ziya Gürel
Esmahan Akyol
Nihat Ziyalan
Gülsüm Cengiz
Vedat Gültekin
Ayşe Çekiç Yamaç
Emin Karaca
Ozan Telli
Müge Sökmen
Önder Kızılkaya
Yasemin Yazıcı
Tunca Yönder
Ümit Ünal
Özlem Kumrular
Gülsün Karamustafa
Rüstem Batum
Ümit Kıvanç
Tuncer Cücenoğlu
Yalçın Ergundoğan
 
Altı Nokta Körler Derneği
Altı Nokta Körler Vakfı
Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER)
Fiziksel Engelliler Federasyonu (FEF)
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD)
Engelliler Konfederasyonu
Türkiye Körler Federasyonu
HalkEvleri
EğitimSen
Türkiye Mimarlar Ve Mühendisler Odası (TMMOB)
Devrimci Sağlık İş
Türk Tabibler Birliği (TTB)
Sinema Emekçileri Sendikası (SineSen)
Türkiye Yazarlar Sendikası
Sosyal Haklar Derneği
Alternatif Yaşam Derneği
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İst. Şb.
Edebiyatçılar Kooperatifi
İnsan Hakları Derneği (İHD)
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)
TMMOB-İKK
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)
Eğitim-Sen 7 Nolu Şube
Değişim Atölyesi Oyuncuları
Truva Folklor Araştırmaları Derneği
Pahalılıkla ve İşsizlikle Mücadele Derneği
Kumoğlu Derneği
Reşitpaşa Sakinleri
Bir Umut Derneği
İstanbul Çevre Konseyi
Kuzguncuklular Derneği
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sarıyer Şb.
Boğaziçi Çevre Kültür Dayanışma Derneği
Epilepsi ve Toplum Derneği
Sosyal Toplum Derneği
Sevgi Mağazası Derneği
soL Gazetesi
Kadıköy Gazetesi
Kentim Gazetesi
Görülmeyen Gazete
Deniz Yıldızı Eğitim ,Kültür ve Dayanışma Derneği
Gören Kalpler Derneği
İMECE / Toplumun Şehircilik Hareketi
Sarıyer Halkevi
Sarıyer Barınma Hakkı Platformu
Gülensu Gülsuyu Güzelleştirme Derneği
MİMDAP ( Mimarlıkta Demokratik Açılım Platformu)
Dayanışmacı Atölye
Kentli ( Kentsel Araştırma Gönüllüleri)
Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi
Ömürtepe Halkın hakları Dernek Girişimi
Dağevleri Barınma Hakkı İnsiyatifi
Beykoz İnsiyatifi
Maden Dereiçi Kültür ve Yardımlaşma Derneği
Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şubesi
Anadolu Kültürünü Yaşatma Vakfı (AKYAV)
Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği
Kırıkkale Engelliler ve Dostları Derneği
izmir yenikapı tiyatrosu
Nebraska Comission for the Blind and Visually Impaired (ABD)
Nebraska Orientation Center for the Blind (ABD)
National Federation of the Blind (ABD)
 
OKULUMA DOKUNMA KAMPANYASI İMZA METNİ
İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI'NA,

Başkanlığınızca gönderilen, 30 Mayıs 2007 tarihli bir tebligatla, 33 yıldır Altı Nokta Körler Vakfı ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nun işbirliğiyle çalışmalarını sürdüren Emirgan Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi'nin, 7 gün içinde boşaltılmasını istediğinizi öğrendik. İnşaatı halkın katkılarıyla tamamlanan merkezin bulunduğu arsanın, 1970 yılında 30 yıllığına İstanbul Belediyesi'nce tahsis edildiğini ve sürenin 2000 yılında dolduğunu biliyoruz. Görme engellilerin gerekli bilgi ve becerileri kazanıp toplumsal yaşamda etkin rol almalarını sağlayan niteliğiyle bu merkezin önemli bir kamusal hizmeti yerine getirmeye çalıştığını düşünüyoruz. Altı Nokta Körler Derneği'nin Rehabilitasyon hizmetinin başlamasındaki öncü rolü ve Altı Nokta Körler Vakfı'nın faaliyetlerin yürütülmesindeki katkıları göz önünde bulundurularak, mülkiyeti kamuya ait olan arsayla ilgili 1970'te yapılan sözleşmenin 30 yıl daha uzatılmasını ve söz konusu kamusal faaliyetin kesintisiz devamının teminat altına alınmasını talep ediyoruz.



Siz de imza toplayarak kampanyamıza katkıda bulunmak isterseniz aşağıdaki linke tıklayarak metni indirebilirsiniz.

Okuluma Dokunma Kampanyası İmza Metni
 
Bugün,8 Eylül Cumartesi, 13:00'de, Okuluma Dokunma Platformu'nun çağrısıyla Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen 300'ü aşkın kişi Taksim Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında da sayıları önemli ölçüde artan kitle, "Eğitim hakkıma, okuluma dokunma", "Hastaneme, evime, okuluma dokunma", "İnsanlığın onuru rantçıları yenecek", "kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber; ya hiç birimiz", "direne direne kazanacağız" gibi sloganlar eşliğinde taksim meydanına ulaştı. Burada, platform adına aşağıda ve ekte bulacağınız basın bildirisi okundu. Altı Nokta Körler Derneği, Engelliler Konfederasyonu, Fiziksel Engelliler Federasyonu, Halkevleri, İmece, TTB, TMMOB, İHD gibi kuruluş temsilcilerinin de katıldığı gösteri basın açıklaması okunduktan sonra sonlandı.



EĞİTİM HAKKIMA, OKULUMA DOKUNMA!



Para odaklı ve partizan bir yaklaşımla hazırlanıp kentliye dayatılan projelerle kentin sosyal ve tarihi dokusunu tahrip eden, kentliyi karar süreçlerinden dışlayan, politika geliştirirken kentlinin gereksinimlerinden çok para odaklı sistemin ihtiyaçlarını gözeten, yoksulları ve sakatları sadakaya bağlayarak kendine bağımlı kılan anlayışla başımız dertte.



Evet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden söz ediyoruz. Belediye 30 Mayıs’da, Emirgan Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi’nin 7 gün içinde boşaltılmasını isteyen bir tebligat gönderdi.



O gün bugündür, bu merkezin ve para ettiği için boşaltılmak istenen arazinin toplumsal değerini çeşitli etkinliklerle anlattık. İmza kampanyamızla, İnternette ve alanlarda yüz bine yakın insana ulaştık. Onlarca sanatçı, aydın, akademisyen, sendika, dernek ve insiyatif feryadımızı duydu ve mücadelemizi sahiplendi. Bugün burada, mücadelemizin başından beri söylediğimizi, ulaştığımız on binlerce insan adına tekrarlıyoruz:

“EĞİTİM HAKKIMA, OKULUMA DOKUNMA!”

Biz, boşaltılması istenen arazinin 1970’te İstanbul belediyesi tarafından tahsis edildiğini, 33 yıldır hizmet veren okulun kuruluşu ve çalışmalarını sürdürmesinde onlarca kurum ve yüzbinlerce insanın katkı sunduğunu, o arazide kurulu kompleksin eğitim ve sağlık alanında yeri doldurulmaz kamusal hizmetler verdiğini ve bu merkezin yaşaması adına sunulan emeğin, rant hırsına kapılmış bir Belediye Başkanı tarafından heba edilmesi için verilmediğini biliyoruz. İşte bu yüzden tekrarlıyoruz:

“EĞİTİM HAKKIMA, OKULUMA DOKUNMA!”

Biz, ülke nüfusunun %1’ine yakın bir kesiminin görme engelli olduğunu, ülkemizde körlerin eğitim ve istihdam olanaklarının çok kısıtlı olduğunu, Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi’nin Türkiye’deki iki rehabilitasyon merkezinden biri olduğunu biliyoruz ve diyoruz ki:

“EĞİTİM HAKKIMA, OKULUMA DOKUNMA!”

Biz, merkezin tüm yurttan gelen kursiyerlere yatılı hizmet verdiğini, bu merkezden şimdiye kadar 2000 civarında görme engellinin yararlandığını, onca insanın bu merkez yardımıyla, kör olmaktan kaynaklı travmadan kurtulduğunu, kör olarak yaşamayı öğrendiğini, iş bulup çalışabildiğini, kısaca yaşama yeniden tutunabildiğini biliyoruz ve tekrarlıyoruz:

“EĞİTİM HAKKIMA, OKULUMA DOKUNMA!”

Biz, bulunduğu çevrede “körler okulu” olarak bilinen merkezin emirgan semtinin bir parçası olduğunu, merkezin sosyal alandan izole olmayan, şehir merkezinde, ulaşım araçlarına yakın bir konumda olmasının orada verilen eğitimler açısından önemli olduğunu biliyoruz ve tekrarlıyoruz:

“EĞİTİM HAKKIMA, OKULUMA DOKUNMA!”

Biz, 1970’de, Altı Nokta Körler Derneği ile Büyükşehir Belediyesi arasında 30 yıllığına yapılan sözleşmenin yenilenmesini ve tahliyesi istenen arazinin Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi’nin arazisi olarak kalmasını talep ediyoruz.

Okuluma Dokunma platformu olarak; tüm toplumsal ve siyasi özneleri mücadelemize omuz vermeye; bu hizmetlerin verilmesinde emeği geçenleri ve bu hizmetten yararlananları, kendilerine ait olana sahip çıkmaya; İstanbul Belediyesini de, kendi yarattığı sorunu çözmeye çağırıyoruz
 
NEDEN OKULUMA DOKUNMA?
Okuluma Dokunma!

Görme engellilere sunulan eğitim olanaklarının şu ankinden çok daha kısıtlı olduğu yıllardı. Okul çağını geçirmiş ya da görme yetisini sonradan kaybetmiş kişilere yönelik eğitim hizmeti veren hiç bir kuruluşun olmadığı yıllar... İşte böyle bir dönemde, 1960'ların sonunda, Altı Nokta Körler Derneği bu eksikliğin giderilmesi için önemli bir hamle yaptı. Yanına, İstanbul Belediyesi, İstanbul Valiliği, Milliyet Gazetesi gibi kuruluşları ve dönemin ünlü simalarını alarak, okul çağını geçirmiş ya da sonradan kör olmuş kişilere rehabilitasyon hizmeti vermek için çalışacak bir vakıf kurdu. Altı Nokta Körler Vakfı. İstanbul Belediyesi, kurulacak merkez için, Reşitpaşa, Emirgan'da bulunan bir arazinin kullanım hakkını, Altı Nokta Körler Derneğine verdi.

Eğitim İçin Bir Milyon TL!

Arazi ve eğitim hizmetlerini sürdürecek kuruluş hazırdı. Artık sıra hizmetin verileceği tesisin inşaasına gelmişti. Abdi İpekçi ve Milliyet Gazetesi kolları sıvadı ve merkezin inşaatı için gerekli olan paranın toplanması amacıyla bir kampanya başlattı. Yüksek katılımlı kampanya sonunda, o dönemin parasıyla 1 Milyon TL toplanmıştı.

Eğitim Nasıl Verilecek?

Gerekli fon toplanmış ve inşaat tamamlanmıştı. Şimdi de sıra eğitimi verecek kadroyu oluşturmaya ve birlikte çalışılacak kamu kuruluşuyla işbirliği yapmaya gelmişti. Eğitim verecek personeli eğitmek ve yürütülecek çalışmaları planlamak amacıyla, ABD'li uzmanlardan destek alındı ve 1973'te, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'yla bir işbirliği protokolü imzalandı. Böylece, Emirgan Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi kuruldu. "Evrenin tüm karanlığı bir tek mum ışığını köreltemez" denerek çıkılmıştı yola. Kurulan merkezden şimdiye kadar 2000 civarında görme engelli doğrudan yararlandı. Yüzlerce görme engelli, bağımsız olarak hareket etmeyi, körlerin kullandığı kabartma yazıyı, kişisel işlerini başkasına ihtiyaç duymadan yapabilmeyi, bilgisayar kullanmayı, sosyalleşmeyi, kısacası, kendisiyle barışık bir görme engelli olarak yaşamayı bu merkezde öğrendi.

Eyvah! Süre Dolmuş!

1970 yılında yapılan sözleşmede, arazinin kullanım süresi 30 yıl olarak belirlenmişti. Dolayısıyla süre 2000 yılında doluyordu. Ama bu kısa sürede aşılması gereken küçük bir ayrıntı olmalıydı. İstanbul Belediyesi, 30 yıl sonra körlüğün ortadan kalkacağını ön görmüş olamazdı. Onca kişi ve kuruluşun girişimi, milyonlarca insanın katkıları, yüz binlerce görme engellinin yararı ufak bir ayrıntıya kurban edilemezdi. İşte bu düşüncelerle, yedi yıldır arsanın kullanım süresinin uzatılması için Belediye'yi ikna etmeye çalıştık. Ancak, dinlemek ve gerekeni yapmak şöyle dursun, Belediye randevu taleplerimizi dahi dikkate almadı. 30 Mayıs 2007 tarihinde de, "işgal ettiğiniz arsamı yedi gün içinde boşaltın" diyen bir tebligatla, arazinin tahliyesini istedi. Tebligat sonrası, kamuoyunda oluşan tepki karşısında, biz Belediye'nin yaptığı yanlıştan geri döneceğini beklerken, Sayın Kadir Topbaş medyaya arazinin parasal değerinin yüksek olduğunu ve başka kamu arazileri gibi o arazinin de satılacağını söyledi.

Eğitim İçin Bir Milyon İmza!

Biz de bu durum karşısında, Belediye'nin tavrını protesto etmek ve talebimizi kamuoyuna mal etmek amacıyla yaptığımız çeşitli etkinliklerin yanı sıra, sürenin uzatılması talebiyle bir imza kampanyası başlattık. Kuruluşu için 1 Milyon TL toplanan merkezimizin, bulunduğu adreste çalışmaya devam etmesi ve güçlenerek yaşaması için 1 Milyon imza toplamayı hedefliyoruz.
BİZ KİMİZ?

Biz, orada aldığımız eğitimler sayesinde hayata tutunmuş, iş bulmuş, aile kurmuş görme engellileriz...

Biz, orada eğitim almasak da, merkezde verilen hizmetlerin öneminin farkında olan görme engellileriz...

Biz, mahallemizde böyle bir merkezin bulunmasından dolayı gurur duyan, görme engelli dostlarımızla dayanışma içinde yaşamaktan mutlu olan, artık mahalle kültürünün bir parçası olan "Körler Okulu"nun kapatılmasına karşı olan Reşitpaşa sakinleriyiz...

Biz, yakınımız görme yetisini kaybettiğinde, ne yapacağımızı bilemez bir durumdayken bize ışık tutan, verdiği hizmetlerle yakınımızın hayatının olumlu yönde nasıl değiştiğini bilen, kör olmanın herşeyin sonu olmadığını anlamamızı sağlayan merkezin değerinin farkında olan görme engelli yakınlarıyız...

Biz, Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi'nin önemli bir toplumsal ve kamusal hizmeti yerine getirdiğini bilen, insani değeri parasal değerin üstünde tutan sıradan vatandaşlarız...

Biz, yukarıdaki "biz"lerin duyarlılıklarını anlayan, onların sesi olmak üzere kurulmuş çeşitli dernek ve STK'larız...

Kampanyamızı kurumsal düzeyde desteklemek isterseniz, sitedeki telefon numaralarını kullanarak bizimle iletişim kurabilirsiniz.
 
<Siyasilerimiz bazen birbirini yipratmak icin bu tur konulari kullanabiliyor . Biz onlar gibi yapmayalim konuyu tam anlayalim ve yapmak istedigimizi ona gore yapalim .

Bizim amacimiz artik birseylerin yoluna girmesi , onun icin konuyu ''ideolojiler ustu '' tutmaliyiz .

( Ben bu endiseyi her zaman tasirim sadece bu konu icin degil )> Lente den Alıntıdır
----------------------------------------------------------------------------

Yazık,bu köşede siyasetmi yapılıyor?Kampanyaya katılır yada katılmazsınız sizin bileceğiniz iş.Ama duyurduğum yardım kampanyalarına siyasetin kirli ellerini sokmayın. İdeolojilerinizi kendinize saklayın.
 
Kampanyamız için bu web sitesinde ve alanlarda verilen imzalar 100.000'i aştı. Kampanyaya çok sayıda aydın, sanatçı, akademisyenin yanı sıra, birçok dernek, sendika, inisiyatif de destek sundu.
Emirgan Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi ve söz konusu arazide bulunan ek eğitim, iş ve sağlık üniteleri çalışmalarını aynı adreste sürdürüyor. Ancak, tüm girişimlerimize rağmen belediye arazide sürdürülen kamu hizmetlerinin devamını garanti altına alacak sözleşmenin süresini henüz uzatmadı.
Biz de, Altı Nokta Körler Derneği ve Altı Nokta Körler Vakfı'nın öncülüğüyle oluşturulan Okuluma Dokunma Platformu olarak düzenlediğimiz etkinliklere bir yenisini ekleyerek, belediyeyi sorunun çözümü yönünde somut bir adım atmaya bir kez daha davet etmek istiyoruz.
Okulumuza birlikte sahip çıktık ve tahliyeyi durdurduk. Aynı birliktelik ve kararlılıkla, tahliye ihtimalini tamamen ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz.
17 Kasım Cumartesi günü saat 12.30&#8217;da Unkapanı SSK binası önünde toplanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi&#8217;ne yürüyeceğiz. Topladığımız imzaları teslim edip, sorunun çözümü için belediyeyi bir kez daha masaya çağıracağız.
Şimdiye kadar yürüdüğümüz yolda bizimle birlikte olan, mücadelemize güç katan herkesle, 17 Kasım'da da birlikte yürümek istiyoruz.

Okuluma Dokunma Platformu
Toplam imza : 36773
 
--------------------------------------------------------------------------------
Neden okuluma dokunma?
--------------------------------------------------------------------------------
Biz kimiz?
--------------------------------------------------------------------------------
Toplam imza : 36773
--------------------------------------------------------------------------------
DESTEK VERİN Ad-Soyad
Meslek
E-posta


Okuluma dokunma kampanyası imza metni
--------------------------------------------------------------------------------
Şu ana kadar destek verenler

Son 10 Destekçimiz

1. ümmü ahat
2. halenur türk
3. Gökçe Elif Koç
4. Mehmet Şahin EKŞİ
5. mehmet ekşi
6. Türkan Şekeroğlu
7. ismail yk
8. Salih Ünal
9. NAZLI İÇAĞASI
10. ahu meleksensal

--------------------------------------------------------------------------------
 
Toplam imza : 36991
--------------------------------------------------------------------------------
DESTEK VERİN Ad-Soyad
Meslek
E-posta


Okuluma dokunma kampanyası imza metni
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…