Mutfak Püf Noktaları köpüklü kahve???????*

tuanna4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
15
0
hep deniyorum ama sadece tek fincalık olunca köpüklü oluyor; zaten oda hemen sönüyor bana yardımcı olabilirmisiniz. 4 yada 5 kişilik köpüklü kahve yapmanın sırrını söyleyebilirmisiniz. teşekkürler

olabildigince soguk suyu al kahve ve sekeri ekle atese koymadan sadece bi defa karistir birak. ustunde topak kalsin kahveler. ocagin en kucuk bolumune al ve atesi olabildigince kisik ac.kaparinca al once kopugu paylastir fincanlara sonra kahveyi fincanda biraz bosluk kalacak seviyede koy en sonda telvesini paylastir ben hep bole yapiyorum kopuk hem bol hem iki renk oluyor.

daha önce açılmıştı bu konu biraz gerilere gidip bakarsan bulabilirsin,ama benim yaptığı yazayım sana kahve ve şekeri cezveye koyup kuru haliyle bikaç kez karıştırıyorum(bu arada kahveyi bol koyacan,kahvesi az olunca köpüklü olmaz) daha sonra kaç kişilik yapacaksam fincanla ölçüyorum ve çok fazla harlı olmayan ocağa koyuyorum ,kabarıp köpürmeye başlayınca fincanlara paylaştırıyorum,sonrada biraz daha kaynatıp fincanları dolduruyorum...

canım öncelikle kahvenin taze olması şart..eğer taze değilse ne yaparsan yap köpürmez..ben kahve makinesinde yapıyorum..ama hani şu çok ucuz olan makineler var ya onlardan..sende böyle bi makine alırsan işin kolaylaşır..kahvesini şekerini suyunu koyuyorum..1-2 kez karıştırıp bırakıyorum..üstünde kahve top top kalıyo ama hiç öenmli değil..sonra fişe takıp kabarıncaya dek bekliyorum 30 sn falan sürüyo zaten..ister köpükleri pay et ister etme acaip bi köpük elde ediyosun..

Ömrümde 5 fincan içmemişimdir..
yapmayıda sevmem içmeyi de.. Ama evim olunca yapmak zorundayım artık!!

Bende beceremezdim...Buzdolabında soğuk su bekletiyorum artık köpüklü kahve için...nasıl köpürüyor inanamazsın...

kahveyi pişirirken biraz karbonat yani toz soda koyduğunda çok köpüklü oluyor ve tadını hiç bozmuyor hem yediklerinide hazmettiriyor :))))))))

1 fincan kahveye 1 tatlı kaşığı kahve koyarsan ve köpürmeye başlayınca tüm fincanlara paylaştırısan köpüklü oluyor.

benden de bir yöntem, kahveyi cezvede değil de fincanda pişirmeyi deneyin, köpükler dağılmıyor çok daha güzel oluyor. soğuk su ve yeni çekilmiş kahve de şart tabi, afiyet olsun =)

aynen bende böyle yapıorum kahve ve şekeri kuru halde karıştırıp soğuk su koyup kısık ateşte pişiriorum önce o kalın köpüğünden paylaştırıp fincanlara sonrada karıştırıp ince köpüğünden alıp paylaştırıyorum fincanlara bol köpüklü oluyo ama bi püf noktasıda taze kahve olucak mutlaka yoksa köpürmez mesela kaçıncıya oluyo bu şu marketlerde satılan ambalajlı kahveler hiç mi kabarmaz ya bayatlar işte en iyisi bi kahveciden hemen o anda granülleri çektirip almak gör o zaman köpüğüa.s

kahveyi fincanlara koyarken de dikkat etmek lazım.ben önceden fincanın tam ortasında tutup cezveden dökerdim. ama artık fincanın en kenarından kahveyi döküyorum, bol köpüklü oluyo boshayallersmile

İşin en önemli püf noktası,kahveyi ve şekeri koyunca bir dönüm karıştırmak ve pişene dek hiç ellememek ( tabi ki kısık ateşte ) yerimseniben

Ben bir kere bile karıştırmıyorum.Bol taze kahve ve soğuk su koyup,hiç karıştırmadan kısık ateşe koyuyorum, ılk taşım köpüğünü kaşıkla paylaştırıp ikinci taşımdan sonra fincanlara döküyorum.Hep bol köpüklü olur..yerimseniben

kahveni marketten poşet içindekilerden değil aktardan taze çekilmişlerden al....
olabildiğince yüksek ateşte pişir....
bakır cezve kullan....

soğuk su ve taze kahve guclubacismile

bende kahve ve şekeri kuru koyarım ve suyunu azar azar kahveye yedir yedire koyarım o zamanda hep köpüklü olur tabi kahve az olmamalı

Kahve ve şekeri karıştırır ve suyunu koyarım.Sonra ıyıce karıstırır bidahada karıştırmam ocaga koyarım ılk kaynamasında fıncanlara azar azar koyar bıdaha cezveyı ocaga alır bı kere daha kaynatır hepsının ustune dokerım mukemmel kopuklu kahvemm hazır olur.Gelenlerde afiyetle içer :)

bir fincan kahve icin dolu dolu iki cay kasigi kahve koymalisiiniz
köpüklenmeye baslayinca karistirmayin
köpügü birer kasik yardimiyla fincanlara paylastirin
sonra üzerine kahveyi dökün
kahvesi az olursa köpürmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…