• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Köprüyü pahalı bulan geçmesin, Körfezi dolaşsın'

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.574
598
(Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretinin 117 lira olması) Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin bedelini yıllarca millet ödedi. Kullanmayanlar da ödedi. Burada kullananlar ödeyecek. Bedava bir şey yok. Alternatifi var. Pahalı bulan Körfez'i dolaşır, gemiyle geçer. Necati Doğru geçmiyorsa gemiyle geçsin. Vakti çok nasıl olsa.

Kaynak ve devamı : http://www.memurlar.net/haber/580587/

13096315_824843010954625_6896317413878382233_n.jpg

Yazıklar olsun demekten başka bir şey gelmiyor aklima. Hakikaten yazıklar olsun size ya. Şu aciklamaya bak. Böyle böyle bitireceksiniz işte kendinizi. Alin koprunuzden siz geçin biz korfezi dolaniriz. Ekmek bulamazsak pasta da yiyelim mi peki???

'başka alternatifi var' demiş sadece
Misal yeni çıkan teknolojiler daha fiyatlı değil midir?
Gerçekten değer bilmiyorsunuz

yalnız bu yolu yapan firma sadece köprüyü değil diğer yolların ücretini de pahalı yapmış, yeni kullandık, altınova-gemlik arasına yarım saatlik yol 8,5 TL ödedik, ki yolu da kısaltmış sayılmaz, d100 den gitseydim de 40 dakikaya gidiyordum zaten.

bu kadar çakallık olmaz yani.
yapsınlar köprülerini bakalım, belki feribot kuyruğuna yarar biraz.

bir de geçmeyeceğim diye boykot da edemiyorsunuz, bildiğiniz üzere asgari geçiş sayısı devlet tarafından garantili, muhakkak firma alacak parasını, dolayısıyla fiyatları düşürmelerine bile hiç gerek yok.

'başka alternatifi var' demiş sadece
Misal yeni çıkan teknolojiler daha fiyatlı değil midir?
Gerçekten değer bilmiyorsunuz
Haklısın hiç değer bilmiyoruz..:KK43:
O gariban bakanlar, ceplerinden ödedi yaptırdı, haklı olarak böyle açıklama yapıyorlar:KK12:
Yani ne hakkımız var yorum yapmaya, sanki senin benim cebimden çıkan vergilerle yapıldı..:KK12:
Ne nankörüz, çünkü neden diye soruyoruz, biat edip tapınmıyoruz ya:KK58:
Teknoloji tercihtir ve bireyseldir. Ama tüm vatandaşın cebinden çıkan vergilerle yapılan ulaşım yolu mecburiyettir.
Özetle duble yollar bizim paramızla, vergimizle yapılıyor.. Tabiki sorarız..Alternatif kabul etmek zorunda değiliz..

Haklısın hiç değer bilmiyoruz..:KK43:
O gariban bakanlar, ceplerinden ödedi yaptırdı, haklı olarak böyle açıklama yapıyorlar:KK12:
Yani ne hakkımız var yorum yapmaya, sanki senin benim cebimden çıkan vergilerle yapıldı..:KK12:
Ne nankörüz, çünkü neden diye soruyoruz, biat edip tapınmıyoruz ya:KK58:
Teknoloji tercihtir ve bireyseldir. Ama tüm vatandaşın cebinden çıkan vergilerle yapılan ulaşım yolu mecburiyettir.
Özetle duble yollar bizim paramızla, vergimizle yapılıyor.. Tabiki sorarız..Alternatif kabul etmek zorunda değiliz..

Çarpılacaksın şimdi.. Halbuki el-etek öpüp kabul etmemiz gerekiyor.. Gerçekten hiç değer bilmiyoruz hiç :)

(Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretinin 117 lira olması) Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin bedelini yıllarca millet ödedi. Kullanmayanlar da ödedi. Burada kullananlar ödeyecek. Bedava bir şey yok. Alternatifi var. Pahalı bulan Körfez'i dolaşır, gemiyle geçer. Necati Doğru geçmiyorsa gemiyle geçsin. Vakti çok nasıl olsa.

Kaynak ve devamı : http://www.memurlar.net/haber/580587/
Bana demişler Körfez'i dolaşır diye:-) vaktim çok elbette, senede 1 veya bilemediniz 2 defa İstanbul'a gidiyorum keyfi olarak, arabanın yakacağı mazot köprüye ödeyeceğimden daha az, hem seyrede seyrede ifil ifil gidiyorum ohhh misss, aman yok gemiyle de geçmem, arabalıya da dünya kadar para veriyorsun, büfesinden karton bardakla çay almaya kalksan öpüyorlar :KK14:
Ben cimriyim arkadaş, ağaçtan toplamıyorum paracıkları, halka hizmet için yaptık denilen köprü 117 lira olur mu? Adamlar asgari ücretle 1 sene çalışıyor, senede birkaç kez memlekete ana babasını görmeye gidecek, köprüye 117 lira ver, paralı yolda gişede hgs'den kessinler, ay İstanbul'a geldik dur FSM'den geçelim gişe, Boğaziçi'nden de geçelim gişe, 1 aylık maaş sadece yola gidiyor böyle, E hani gittiğin yerde harcayacağın para, ı-ıh geçmem köprüden:KK47:

benim paramla köprü yapıyorlar
bir de üzerine ücret koyuyorlar.
gercekten köprüyü kullanan olmasa bu fiyattan vazgecerler.. sorun halk!

canım devlet asgari geçiş sayısını firmaya garantilemiş, o kadar kişi geçmezse devlet kendi ödeyecek farkı.

kısaca halkın boykot etme hakkı da yok.

kullansa da kullanmasa da ödeyecek, sözüm meclisten dışarı, eşşek gibi ödeyecek :KK34:

Back