• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpek -uyuz

Estella-

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
1.211
2.310
83
Arkadaşlar merhaba
Dört aylık yavru bir köpeğimiz var. Eşim Bugün veterinere götürdü ve uyuz olduğunu söyleyip aşı yapmış. Haftaya pazartesi tekrar getirin demiş.

Daha önce de köpek baktım ama uyuz hastalığıyla hiç karşılaşmadım ve ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:

Veterinerimize güvenmiyorum artık. İki hafta önce götürdüğümüzde sadece üç tane nokta kadar tüyü dökülmüş bölge vardı anlamadı ne olduğunu. Bir hafta sonra daha da ilerledi genel tüy dökülmesi vardı mevsimsel dedi.

Bugün tekrar götürdük çünkü bu iki hafta içindr o kadar ilerledi ki vücudunun her yerinde bölgesel tüy dökülmeleri var kaşınıyor ve kızarık pul pul dökülüyor

Kaşınırken mızıldıyor bi de oğlum:KK61:

Daha önce başına böyle bi şey gelmiş olan var mı ne yapmam gerekiyor? Bu hastalık nasıl geçiyor?

Yarın başka bir veterinere zaten gmtürücem ama çok üzgünüm şu an :KK61:

Benim köpeğim de yakalanmıstı uyuza
Stronghold, bir aşı, krem ve şampuan vermişlerdi.
2 hafta sonra yenilendi parazit tedavisi.
Bir süre sonra geçti.
Korkulacak bir sey değil merak etmeyin.

Mantar olmus olabilir mi? Yuvarlak yuvarlak mi dokulen yerler?
İlk başta küçük yuvarlak vardı üç tane.

Şimdi tüm vücudunda bölgesel dökülmeler var. Kızarık ve pul pul dökülüyor. Kaşıyor sürekli

Yani artık tam yuvarlak ve küçük değiller. Ama o üç küçük nokta duruyo hala

İlk başta küçük yuvarlak vardı üç tane.

Şimdi tüm vücudunda bölgesel dökülmeler var. Kızarık ve pul pul dökülüyor. Kaşıyor sürekli

Yani artık tam yuvarlak ve küçük değiller. Ama o üç küçük nokta duruyo hala

Benim kedimde de olmuştu arka bacaklarinda ve ön bacaklarinda. Doktor mantar demisti. Ilac vermisti. O ilacla geciyordu ama tekrarliyordu surekli. Meger kullandigim tavuklu mamadan oluyormus. Tavuk icerigi kullanmayi kesince bidaha hic tekrarlamadi.

Bir süre sonra geçti.
Bizim veteriner krem ve şampuan vermemiş. Eczaneden bepanthol krem alın sürün demiş de hangi bi yerine süreyim. Zaten sürdüğüm yeri yaladı. Sürmedim ben de. Çok saçma geldi bepanthol.

Bu veteriner eşiyle çalışıyor. Oğluma aşı yapacakken eşiyle tartışmışlar o aşı koyun aşısı yok köpek aşısı diye :sinirli:

Ben saf kocam da bi şey dememiş yapmışlar aşıyı. Adını da bilmiyorum aşının koyun aşısı mı köpek aşısı mo o bile belli değil

Benim kedimde de olmuştu arka bacaklarinda ve ön bacaklarinda. Doktor mantar demisti. Ilac vermisti. O ilacla geciyordu ama tekrarliyordu surekli. Meger kullandigim tavuklu mamadan oluyormus. Tavuk icerigi kullanmayi kesince bidaha hic tekrarlamadi.
Tavuk vermiyoruz hiç. Maması kuzu etli.
Ama aşıları tamamlanmadan dışarı çıkarmak gibi bi hata ettim. Sanırım dışardan bulaştı:KK43:

Bir süre sonra geçti.
Siz hangi krem ve şampuanı kullanmıştınız. Şimdi oğlumu yıkamam gerekli mi yoksa tedavi bitene kadar yıkamamak mı gerek?

Bizim veteriner krem ve şampuan vermemiş. Eczaneden bepanthol krem alın sürün demiş de hangi bi yerine süreyim. Zaten sürdüğüm yeri yaladı. Sürmedim ben de. Çok saçma geldi bepanthol.

Bu veteriner eşiyle çalışıyor. Oğluma aşı yapacakken eşiyle tartışmışlar o aşı koyun aşısı yok köpek aşısı diye :sinirli:

Ben saf kocam da bi şey dememiş yapmışlar aşıyı. Adını da bilmiyorum aşının koyun aşısı mı köpek aşısı mo o bile belli değil

Bepanthol ne alakaymıs ya
Bizimki o kadar ileri bile değildi sadece göbeğinde vardı. Sizin baya ileri sanırım.
Uyuzun bepantholle falan gececeğini hiç sanmıyorum bence de baska veterinere goturun.

Bence hekimi degistirin. Düzgun teshis edebilecek anlayan birine goturun hayvancagizi. Bizim hekim yaptigi asilarin, ilaclarin etiketlerini kedinin kimligine yapistirip imza muhur basiyor. Etiket yoksada ilacin adini yaziyor. Ne yaptigini bilmemek olur mu?

Ketoral krem ve sampuan kullandık biz
Ama uyuzun cesidine gore değişir muhtemelen
Deri kazıntısı aldılar mı
Deri kazıntısı almışlar. Yarın gidip hem sonuç ne diye sorucam hem de yaptıkları aşının adını öğrenicem.

O kremi kafasına atıp doğru düzgün krem ve şampuan öner de derim herhalde :KK11:

Bence hekimi degistirin. Düzgun teshis edebilecek anlayan birine goturun hayvancagizi. Bizim hekim yaptigi asilarin, ilaclarin etiketlerini kedinin kimligine yapistirip imza muhur basiyor. Etiket yoksada ilacin adini yaziyor. Ne yaptigini bilmemek olur mu?
Aşı karnesi var aşıları da bitti hatta. Ama bu yaptığı aşıyı yapıştırmamış mühür basmamış. Resmen hayvanın başına bi şey gelse ben yapmadım deyip sıyrılacak :sinirli:off çok sinirliyim.

Keşke ben götürseydim :sinirli:

İ
Bepanthol ne alakaymıs ya
Bizimki o kadar ileri bile değildi sadece göbeğinde vardı. Sizin baya ileri sanırım.
Uyuzun bepantholle falan gececeğini hiç sanmıyorum bence de baska veterinere goturun.

Yaptıkları uyuz aşısını karneye yazdılar mı peki?

Yaptıkları aşının etiketini kaşeli ve imzalı bir şekilde mutlaka aşı karnesine eklemesi lazım.
Tedaviye cevap verirse yapıştırıcaz karnesinr d2miş vet. Böyle bi şey var mı?? Hemen yapıştırması gerekmiyır muydu

Her ne yaparsa yapsın tedaviye cevap versin ya da vermesin hangi ilacı veya aşıyı uyguladığını oraya eklemek zorunda. Benim köpeğimde kilosuna kadar her şeyi yazıyorlar her gidişimizde.

Her ne yaparsa yapsın tedaviye cevap versin ya da vermesin hangi ilacı veya aşıyı uyguladığını oraya eklemek zorunda. Benim köpeğimde kilosuna kadar her şeyi yazıyorlar her gidişimizde.
Ben bu veterineri nereye şikayet edebilirim?

Çok gerginim gerçektrn. Bu köpeğin hastalığının ilerlemesinin en büyük nedeni o veterinerin iş bilmezliği ihmarkarlığı.

:KK43:

Penisinde akıntı var ve idrarını yaparken zorlanıyor bunun da uyuz bir alakası var mı

Deri kazıntıso aldıktan sonra sonuca göre aşı yapması gerekmiyor mu? Büyük bi ihtimalle uyuz oldu deyip aşı yapmış. Aşıyı yaptıktan sonra kazıntı almış

Back
X