Merhaba benim 9 aylık bir dobermanım var. Biz 30 gunlukken aldık 4 aylıga kadar biz evde baktık hiç dışarı çıkmadı bu süre zarfında tahmin edersinizki eve yaptı her ihtiyacını. Sonra ben alex'i babanneme verdim 5 ay orda kaldı. Şimdi yeni eve geçtik geneiş ferah ve sahil karşısı. Tekrar geriden alex'imi geri almak isityorum. Buraya geçen ay geldi 1 hafta kaldı geri götürdük. eve 1-2 kere yaptı ama dışarı çıkartığımızda dışarıda yaptı. Şimdi temelli alıcam yanıma ben hani bu kış aylarındada fazla dışarı çıkartamam diye daha doğrusu evde bize kızıp bize ceza olsun diye halıya yapacagına şu şekilde şöyle bir yöntem buldum ;
Eve genişcee derin, kare bir kap gibi birşey alıcaz , içine kum yada çim koyucaz tuvalet ihtiyacını buraya yapmasını öğreticez.
Bilgisi olan arkadaşlarım köpek bakan arkadaşlarım sizce bu yöntem işe yararmı gunde 1 defa dışarı gezmeye çıkartıcam ama ihtiyacını bu şekilde evde halılar yerine kuma alışabilirmi.?:26:
Eve genişcee derin, kare bir kap gibi birşey alıcaz , içine kum yada çim koyucaz tuvalet ihtiyacını buraya yapmasını öğreticez.
Bilgisi olan arkadaşlarım köpek bakan arkadaşlarım sizce bu yöntem işe yararmı gunde 1 defa dışarı gezmeye çıkartıcam ama ihtiyacını bu şekilde evde halılar yerine kuma alışabilirmi.?:26:
Son düzenleme: