• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpek sahipleri yardım?

bixipuppy

buraya ne yazsam ceza yiyorum 🤦🏻‍♀️
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2019
861
1.133
28
Merhaba hanımlar. Benim 4,5 aylık american staff pitbull cinsi bir kızım var . Çok hareketli yaramaz, ama söz de dinleyen bi köpek. Ama ellerime kafayı takmış durumda sürekli montumun kazağımin kolunu , elimi bilegimi kapmaya çalışıyor. Elimi bi çok kez kıtladı. Bugün de ona egildigim an yüzümü ısırmaya çalıştı. Yüzümü yalamak istediği zaman hiç izin vermedim ondan mi acaba diyorum. Dişleri şuan sivri henüz körelmedi canımı çok acıtıyor ısırınca. Nasıl bi çözüm bulabilirim

Merhaba hanımlar. Benim 4,5 aylık american staff pitbull cinsi bir kızım var . Çok hareketli yaramaz, ama söz de dinleyen bi köpek. Ama ellerime kafayı takmış durumda sürekli montumun kazağımin kolunu , elimi bilegimi kapmaya çalışıyor. Elimi bi çok kez kıtladı. Bugün de ona egildigim an yüzümü ısırmaya çalıştı. Yüzümü yalamak istediği zaman hiç izin vermedim ondan mi acaba diyorum. Dişleri şuan sivri henüz körelmedi canımı çok acıtıyor ısırınca. Nasıl bi çözüm bulabilirim
Sağlıkla büyüsün. Dişleri kaşınıyor. Kemirebileceği oyuncaklar verin, elinizi kolunuzu kıyafetlerinizi ısırmasına izin vermeyin. Dişleri körelmiyor, aksine bebeklik dişlerini değiştirince daha da güçleniyor.

Elinizi ısırdığında sertçe hayır deyip oyuncağını verin ağzına, oyun oynuyorsanız oyunu bitirin. Isırması bir oyun değil, bunu öğrenmesi lazım. Bir de elinize kolonya sürün. Tadı ve kokusu rahatsız ettiği için birkaç kereden sonra genelde denemiyorlar.

Süt dişleri dökülüyor yerine kalıcı dişleri çıkıyordur, şu sıralar ısırma ve kemirme isteğinin olması normal, kemik veya kemireceği türden bir oyuncak verin, ben o dönemde kendi oyuncaklarının dışında bebekler için satılan diş kaşıyıcılardan almıştım epey yararını görmüştük.

bebek o daha heyecanı normal
ısırmaya çalışınca sertçe hayır diyin ve bi süre ilgilenmeyin. yavaş yavaş anlıyorlar
bizimki de öyleydi hala yüz verirsek ısırır
ama kızarsak sanki o hiç ısırmaya teşebbüs etmemiş gibi gider yatağına yatar

Diş çıkarıyordur 😍

Sizinle oyun oynuyor dişleri kaşınıyor o yüzden hepsi... Diş kaşıma kemikleri alın ve şunu bilin ki bu süreç uzun sürebilir.

Süt dişleri dökülüyor yerine kalıcı dişleri çıkıyordur, şu sıralar ısırma ve kemirme isteğinin olması normal, kemik veya kemireceği türden bir oyuncak verin, ben o dönemde kendi oyuncaklarının dışında bebekler için satılan diş kaşıyıcılardan almıştım epey yararını görmüştük.
Mune merhaba

Yavru köpeğine bakıyorum bı arkadaşımın bı kaç gündür. Ağzıma soka soka sevdim öptüm kokladım ama şuan kendimi endişeli hissediyorum çünkü bugün diskisinda kurtcuklar döktü
Yavrunun iç paraziti tüylerinde de olabilirmiş sanırım yani bitek kakada kalmıyormus filan.
Dolayısıyla bende parazitlenicem diye assssiri tiksindim sevesim kaçtı tadım kaçtı sevmeden de duramıyorum.ruh halim karışık.

Bı bilginiz var mı 😢😢😢ben ne alıp icmeliyim eczaneden .bana bulastiysa kurtulayım diye

Mune merhaba

Yavru köpeğine bakıyorum bı arkadaşımın bı kaç gündür. Ağzıma soka soka sevdim öptüm kokladım ama şuan kendimi endişeli hissediyorum çünkü bugün diskisinda kurtcuklar döktü
Yavrunun iç paraziti tüylerinde de olabilirmiş sanırım yani bitek kakada kalmıyormus filan.
Dolayısıyla bende parazitlenicem diye assssiri tiksindim sevesim kaçtı tadım kaçtı sevmeden de duramıyorum.ruh halim karışık.

Bı bilginiz var mı 😢😢😢ben ne alıp icmeliyim eczaneden .bana bulastiysa kurtulayım diye
Merhaba zorunlunick,
yavru kaç aylık? Normalde 6. haftadan sonra aşılarına başlanması gerekir, hatta kuduz, coronavirüs, lyme, karma aşıları başlamadan önce ilk yapılan iç parazit tedavisidir, iç-dış parazit ilaçları köpekte herhangi bir parazit olsun olmasın 3 ayda 1 mutlaka tekrarlanır, evde bakılan bir köpekte parazit olması onu sahiplenenin suçu, üzgünüm ama arkadaşınız ihmalkarmış:(

Arkadaşınızla hemen iletişime geçin, mutlaka parazit tedavisi başlanması gerekiyor çünkü yavrunun ölümüne sebebiyet verecek bir parazit olabilir.

Size gelince şu ilacı alın için demek yanlış olur, zira öncelikle köpekteki parazitin ne olduğunun öğrenilmesi lazım, sizde ona göre doktora gidip durumu anlatacaksın ve test yaptıracaksınız, şayet size parazit bulaştıysa doktor size en uygun ilacı verecek.

Onun dışında, yapmanız gereken evi köşe bucak çamaşır suyuyla silmek, sevip okşuyorsanız ellerinizi iyi yıkayın, ağız yoluyla bulaşacağından öpüp ağız ağıza vermeyin, köpeğin yemek ve su kaplarını strelize edin, tuvaletini nereye yapıyor?
Köpeğin özellikle dışkısının yaptığı yerden kaldırılması da önemli.

Geçmiş olsun umarım size bulaşmamıştır, minik yavrunun da sağlığı tehlikede değildir inşaallah.

Mune merhaba

Bunu yakınlarınızda veteriner kliniği varsa gidip sorabilirsiniz emin olun onlar nelere nelere maruz kalıyor. İllaki bir ilacı var, hatta size bulaşıp bulaşmadıgını da bilmiyoruz.
Bebek de inşallah iyileşir tedaviye başlandı mı?

Bunu yakınlarınızda veteriner kliniği varsa gidip sorabilirsiniz emin olun onlar nelere nelere maruz kalıyor. İllaki bir ilacı var, hatta size bulaşıp bulaşmadıgını da bilmiyoruz.
Bebek de inşallah iyileşir tedaviye başlandı mı?
Geçenlerde ilk muayenesinde damla icirilmisti.bugun bu olayın üstüne hap yutturuldu
Cuma gününe dek bir kilo kadar alsın aşısını yapalım dedi

Merhaba zorunlunick,
yavru kaç aylık? Normalde 6. haftadan sonra aşılarına başlanması gerekir, hatta kuduz, coronavirüs, lyme, karma aşıları başlamadan önce ilk yapılan iç parazit tedavisidir, iç-dış parazit ilaçları köpekte herhangi bir parazit olsun olmasın 3 ayda 1 mutlaka tekrarlanır, evde bakılan bir köpekte parazit olması onu sahiplenenin suçu, üzgünüm ama arkadaşınız ihmalkarmış:KK43:

Arkadaşınızla hemen iletişime geçin, mutlaka parazit tedavisi başlanması gerekiyor çünkü yavrunun ölümüne sebebiyet verecek bir parazit olabilir.

Size gelince şu ilacı alın için demek yanlış olur, zira öncelikle köpekteki parazitin ne olduğunun öğrenilmesi lazım, sizde ona göre doktora gidip durumu anlatacaksın ve test yaptıracaksınız, şayet size parazit bulaştıysa doktor size en uygun ilacı verecek.

Onun dışında, yapmanız gereken evi köşe bucak çamaşır suyuyla silmek, sevip okşuyorsanız ellerinizi iyi yıkayın, ağız yoluyla bulaşacağından öpüp ağız ağıza vermeyin, köpeğin yemek ve su kaplarını strelize edin, tuvaletini nereye yapıyor?
Köpeğin özellikle dışkısının yaptığı yerden kaldırılması da önemli.

Geçmiş olsun umarım size bulaşmamıştır, minik yavrunun da sağlığı tehlikede değildir inşaallah.
İç parazitten insana bir şey olması minicik bir ihtimal ... Bence durduk yere korkuttunuz soruyu soran kişiyi... İç parazit ancak köpekten köpeğe geçer o da birbirlerinin dışkılarını yerlerse. Köpekten insana geçmesi oldukça zor...

Geçenlerde ilk muayenesinde damla icirilmisti.bugun bu olayın üstüne hap yutturuldu
Cuma gününe dek bir kilo kadar alsın aşısını yapalım dedi
Damla yutturmamış damla ensesine damlatmıştır. İç paraziti uygulaması bebek hala parazit döküyorsa tekrar yapılması gerekir. Tekrar olmadan aşıya başlanmaz. Aşılara da kan tahlili olmadan başlanmaması gerekir ama zatne bunları veteriner hekiminiz biliyordur bilgisini verecektir

Back