Köpek kokusu sinen evden o koku gidermi?

isteben

mavili..
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
261
1
46
Hollanda
Merhaba hanimlar,

Suan yasadigim kiralik evden onumuzdeki subat ayinin sonunda tasinmis olmam lazim (uzun hikaye), yani en fazla 2 ayim kaldi. Ev satin alma imkanim yok, kiralik eve cikmaliyiz. Ben Hollandada yasiyorum ve burda kiralik eve tasinmak yani ev bulmak biraz zor oluyor.. o yuzden bi ev bulursak hemen tasinmak istiyoruz, yoksa baska bir ev 2 ayin icinde zor bulunuyor.

Gelelim asil sorunumuza: bi kiralik ev var buldugumuz ve bizim 1ci sirada oldugumuz (sistem boyle hollandada). Biz bu evi istiyoruz ama evin icine girdigin andan itibaren oyle bi koku geliyorki, afedersiniz ahir gibi nerdeyse. Icinde zor durduk diyebilirim! Meger en son kiracinin 6/7 tane kopegi varmis.. ev zaten temiz kullanilmamis ve bazi yerlerde idrar vardi (kopegin). Kopeklere karsi birseyim yok ama inanin sirf bu kotu koku yuzunden, zor durumda oldugumuz halde, evi istemedigimizi soylemek istiyorum.. ama suan oyle bir sey demek bizim icin cok zor :((

Nasil olacak yani bu koku nasil gider, daha dogrusu gidermi? Evin icinde esya yok, perde vs. cikartilmis ama yer dösemesi var. O dösemeyi cikartinca alti kim bilir ne haldedir (küf?!). Temizlenirse ve yeni yer dösemesi, boya vs. yapilirsa bu koku gidermi acaba? Tecrubesi olan veya bana yardimi dokunabilen herkesten rica ediyorum bildiklerinizi bana anlatin lutfen.

Simdiden yardimlariniz icin tsk ederim :kkk:

köpek idrarı vardı diyorsunuz
döşemelerin altınada inmiştir eğer böyle birşey varsa büyük ihtimal. evi görmeden tam yorum yapamayız.
koku bir şekilde engellenir (boya badana yeni döşemeler baştan aşağı temizlik)
ama döşemelerin altına sızan pislik nasıl temizlenir bilmiyorum
içinize sinerse tutun.

Off midem bulandı. Bulunduğunuz şartları bilmiyorum ama 6-7 köpeğin yaşamış olduğu o evde hayatta kalmak istemezdim, kim ister ki zaten? İyice temizlense bile ne biliyim... Zor karar. Allah yardımcınız olsun ya. :41:

Bence iyice temizlenirse koku falan kalmaz. Yerleride değiştirirsiniz badana boya derken koku gider. Orada temizlik şirketleri vardır sanırım. Onlarla anlaşın evi köşe bucak dip temel temizlesinler.

Güzelce temizlendikten sonra hiç bir koku kalmaz canım hiç dert etme birde kapalı kaldığından dahada sinmişdir :34: hele badanada yaparsanız mis gibi olur dert etmeyin :23:

Off midem bulandı. Bulunduğunuz şartları bilmiyorum ama 6-7 köpeğin yaşamış olduğu o evde hayatta kalmak istemezdim, kim ister ki zaten? İyice temizlense bile ne biliyim... Zor karar. Allah yardımcınız olsun ya. :41:

Ben isterim temizlendikten sonra ne olucak :ssz: köpekleri sevmiyorsunuz belliki hayvan sevenler icin sorun olmaz merak etme

Ben isterim temizlendikten sonra ne olucak :ssz: köpekleri sevmiyorsunuz belliki hayvan sevenler icin sorun olmaz merak etme

Köpek sevmemekle alakası nedir?
Bende hayvanları severim ama köpek evde besleyemem kedide niçin derseniz tuvaletleri kılları ve kokuları rahatsız eder.
Ben hayvan düşmanı değilim ama hayvana dokununca yıkarım elimi hayvanın yaşadığı evde de huzursuz olurum.
Bahçemde yaşayabilirler ama evlerde karşıyım.Ne yazık ki kokuyorlar ve sağlıklı değil.

İdrar diyor hanım efendi, ahır gibi diyor. Temizlense bile benim aklıma gelir, önceden ahır gibi olduğu. Sevmiyorum diyemem ama asla evime 6-7 köpek sokup onlara işetecek kadar değil. Hem uzaktan severim evime sokmam asla. Köpek olan eve melekler de girmiyormuş, ben evimde ibadet ediyorum :) köpek pis bir hayvan ayrıca. Kedi tercihimdir :) Hayvan sevgisinin merhametin herşeyin bir ölçüsü var. Abartı gerekmez.

Merhaba hanimlar,

Suan yasadigim kiralik evden onumuzdeki subat ayinin sonunda tasinmis olmam lazim (uzun hikaye), yani en fazla 2 ayim kaldi. Ev satin alma imkanim yok, kiralik eve cikmaliyiz. Ben Hollandada yasiyorum ve burda kiralik eve tasinmak yani ev bulmak biraz zor oluyor.. o yuzden bi ev bulursak hemen tasinmak istiyoruz, yoksa baska bir ev 2 ayin icinde zor bulunuyor.

Gelelim asil sorunumuza: bi kiralik ev var buldugumuz ve bizim 1ci sirada oldugumuz (sistem boyle hollandada). Biz bu evi istiyoruz ama evin icine girdigin andan itibaren oyle bi koku geliyorki, afedersiniz ahir gibi nerdeyse. Icinde zor durduk diyebilirim! Meger en son kiracinin 6/7 tane kopegi varmis.. ev zaten temiz kullanilmamis ve bazi yerlerde idrar vardi (kopegin). Kopeklere karsi birseyim yok ama inanin sirf bu kotu koku yuzunden, zor durumda oldugumuz halde, evi istemedigimizi soylemek istiyorum.. ama suan oyle bir sey demek bizim icin cok zor :((

Nasil olacak yani bu koku nasil gider, daha dogrusu gidermi? Evin icinde esya yok, perde vs. cikartilmis ama yer dösemesi var. O dösemeyi cikartinca alti kim bilir ne haldedir (küf?!). Temizlenirse ve yeni yer dösemesi, boya vs. yapilirsa bu koku gidermi acaba? Tecrubesi olan veya bana yardimi dokunabilen herkesten rica ediyorum bildiklerinizi bana anlatin lutfen.

Simdiden yardimlariniz icin tsk ederim :kkk:

Sirkeli su kokuyu geçirir. Sirke kokusu 3 5gün sonrasında geçer. Kedi köpek çişinin kokusunu başka hiç bir şey bastırmaz. Güzelce temizlendikten sonra yeni döşeme yapılmadan önce özellikle yerlere bi sprey yardımıyla sıkarsanız sıkıntı kalmaz. Ki badana boyada yapılırsa hiçç bir sıkıntınız olmaz. Benim köpeğim yaklaşık 6ay önce doğum yaptı evimizin içinde hatta yatak odasında yaptı doğumunu. Duvarlara kadar kan sıçradı. Ki yavrular hep evin içine çiş kaka yaptılar yeni sahiplerine gidene kadar (10 yavru) badana boya ve sirkeli su herşeyi halleder :) Kolay gelsin

Zaten köpek pistir dedikten ve melekler o eve girmez dedikten sonra konuşmanın manası yok iyi akşamlar :34: hem siz kim isterki demiştiniz bende temizlendikten sonra ben isterim yazdım

Konu sahibi koku çıkarmı diye sormuş anladığım kadarıyla köpek yaşamış evde yaşanılırmı diye değil

Son düzenleme:
İdrar diyor hanım efendi, ahır gibi diyor. Temizlense bile benim aklıma gelir, önceden ahır gibi olduğu. Sevmiyorum diyemem ama asla evime 6-7 köpek sokup onlara işetecek kadar değil. Hem uzaktan severim evime sokmam asla. Köpek olan eve melekler de girmiyormuş, ben evimde ibadet ediyorum :) köpek pis bir hayvan ayrıca. Kedi tercihimdir :) Hayvan sevgisinin merhametin herşeyin bir ölçüsü var. Abartı gerekmez.

Girmiyor-muş. Kulaktan dolma bilgiler. Rabbimin yarattığı bir canlı o da. Rabbimin yarattığı bir canlı yüzünden neden Rabbimin itaatinde olan melekler girmeyecekmiş o eve ?

Zaten köpek pistir dedikten ve melekler o eve girmez dedikten sonra konuşmanın manası yok iyi akşamlar :34: hem siz kim isterki demiştiniz bende temizlendikten sonra ben isterim yazdım

Konu sahibi koku çıkarmı diye sormuş anladığım kadarıyla köpek yaşamış evde yaşanılırmı diye değil

Profili inceledim de xxxxxxx mı ? :) bir yorumunuzda şirinyer lafı geçmiş çünkü :)

Son düzenleme:
Afedersiniz ama ben de konu sahibine yorum yaptım sadece fikrimi söyledim siz gelip üstünüze alındınız, herkesin midesi herşeyi kaldırmaz titizlik meselesi bu. Gerisi konu sahibine kalmış. O mantıkla düşünürsek her hayvanı Allah yarattı domuzu da yılanı da. Bazılarını necis kabul etti ben nasıl inkar ederim, karşı gelirim buna haşa? Melek konusunu ben kafamdan uydurmuyorum açın hadis-i şeriflere bakın ben dinî konuya dikkat ederim siz uymazsınız beni ilgilendirmez doğru tektir ve değişmez size köpeklerinizle mutluluklar konu kapanmasın.

Başlanmış yine melek girer girmez beslerım beslemem isterim istemem.Bayan size onumu sormuş ne meraklısınız konuyu kirletmeye.Çok kızıyorum böyle ayy melek girmezz ay kıl tüyy diyenlere heryerde konu o değil.İnsan hayvan sevsede sevmesede temiz olmak ister. Konu sahıbı arkadaşım baska bir arkadasın dediği gibi üzüm sirkesi+su duvarları ve parkelerı bunla sılebılırsınız 2 gun hava aldımı hiç bişeyi kalmaz. Birde bu kedi köpekler için uzaklastırıcı spreyler bulunuyor(genelde çiş egitiminde kullanılır) bununda kokusu idrar kokusunu yokedıyor bir şişede ondan alıp sırkelı sulu koyava koyarsanız birşeycik kalmaz. Çamaşır suyu v.s hiç tavsıye etmem.Birde badana flan yapabılırsenız misler gibi olur.parkeler,duvarlar kapılar bu suyla sıldınızmı baska seye gerek yok 2 gunde cam kapı acık kalsın yeterli. Ama o dediğim spreyden temın etmeye calısın pet shoplarda satılıyor(14 tl civarı).Evimde yeri geldi 10 u geçik hastalıklısı saglıklısı kedi köpek oldu ben bu şekilde kokusuz ve mis gibi yaşıyordum.

Herkesin doğrusu kendine.
Konu sahibi dinen caiz midir diye sormadı sorsaydı amenna.
Koku geçer mi diye sordu :)
Neyse konu kapanmasın haklısınız size iyi akşamlar.

Sistem ayni midir, bilmiyorum...
Amerika'da siz eve girmeden ev elden gecer, temizlik, filtreler, boya, badana ve halifleksler...
Yonetimle konusun eger, detayli olarak elden gececekse, guzel bir temizlikle koku da gecebilir...
Tabi ki kokunun yogunlugunu bilmiyorum, evcil hayvan sahibi olarak bu kokunun biraz lanet birsey oldugunu soylemem lazim yalniz...

Kiralık ev için sıraya mı giriliyor.. burda kiralık evler sıraya giriyor biz seçiyoruz.. Canım vatanım benim:)

Evet tuhaf demi :). Hollandada puanlama sistem var ilginc iste. Ama konu sahibi mesela bu evi redederse bayagi beklemesi gerekebilir cunku puanlari dusuyor..

Benim bildigim kadariyla evi kabul ediyorsan konu sahibi, dileklerini iletiyorsun mesela parkeleri cikarsinlar fln mutfak dolabini soksunler iste o tur seyler. Ama temizlik yapilmaz.
Fikrimi soylemem gerekirse; bence o koku kolay kolay cikmaz evden cunku evin icine sinmesi de kolay olmaz... Kopekleri severim ama bilirm o kokuyu; evin iicnde mide bulandirici koku. Ay hic hijyenik degil...

Köpek sevmemekle alakası nedir?
Bende hayvanları severim ama köpek evde besleyemem kedide niçin derseniz tuvaletleri kılları ve kokuları rahatsız eder.
Ben hayvan düşmanı değilim ama hayvana dokununca yıkarım elimi hayvanın yaşadığı evde de huzursuz olurum.
Bahçemde yaşayabilirler ama evlerde karşıyım.Ne yazık ki kokuyorlar ve sağlıklı değil.

tercihe saygı duyarım ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerek. sağlıklı değil demek. gülsem mi ağlasam mı bilemedim gerçekten. Emin olun köpekler etrafınızdaki birçok insandan çok daha sağlıklı.

evinizde fotoğrafta yoktur o zaman çünkü aynı hadisi şerifte köpek ve resim geçmekte ama eminim bolca fotoğrafınız vardır evinizde. çok şükür köpeğim de var fotoğrafım da var ibadetim de.

“Sen bana söz verdin. Senin için burada oturup bekledim ama gelmedin” buyurdu. Cibril: “Evinin içindeki köpek gelmeme engel oldu. Çünkü biz (melekler) içinde köpek ve resim bulunan eve girmeyiz” cevabını verdi.’’ (Müslim, Ebu Davud

http://www.suleyman-ates.com/index....slemek-guenah-m&catid=34:ubat-2012&Itemid=112

bu yazıyı da herkes okusun diye ekliyorum:
http://www.kopeklerhakkindahersey.com/kopek-beslemenin-zararlari.html

Back
X