• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köpek davranışlarından anlayanlar yardım lütfen

bence ameliyatli yerinde sorun var. yoksa sürekli yalamaz, acaba kasindigi icin mi öyle yapiyor?

o bölge bu gidisle yara olur. bence ameliyatda hata yaptilar.

disarda nasil? sürekli saatlerce diger köpeklerin cisini koklamaya calisiyor mu?

Köpekler genelde, dişiler de dahil, bu hareketi üstünlük sağlamak amaçlı yaparlar. O yüzden bu hareketi yapmaya kalktığında size tavsiyem, gözlerinin içine bakarak, yapmaması gerektiğini izah edin. Baktığımız zaman, köpekler gayet laftan anlayan varlıklar. İnsanlardan daha çok hemde.

Bizimki ayakkabılarımı kemirmeyi bu şekilde bıraktı. Tabi ki yılmadan, defalarca izah etmem sonucunda :)

bence ameliyatli yerinde sorun var. yoksa sürekli yalamaz, acaba kasindigi icin mi öyle yapiyor?

o bölge bu gidisle yara olur. bence ameliyatda hata yaptilar.

disarda nasil? sürekli saatlerce diger köpeklerin cisini koklamaya calisiyor mu?

ben de kaşınıyor olduğunu düşündüm. dışarda gayet normal, çok neşeli, hep koşar o yaşına rağmen. abartılı olarak çiş koklama hareketi yok ama erkek köpek gibi çiş yapıyor

Köpekler genelde, dişiler de dahil, bu hareketi üstünlük sağlamak amaçlı yaparlar. O yüzden bu hareketi yapmaya kalktığında size tavsiyem, gözlerinin içine bakarak, yapmaması gerektiğini izah edin. Baktığımız zaman, köpekler gayet laftan anlayan varlıklar. İnsanlardan daha çok hemde.

Bizimki ayakkabılarımı kemirmeyi bu şekilde bıraktı. Tabi ki yılmadan, defalarca izah etmem sonucunda :)

diğer köpeğim bu hareketi üstünlük sağlamak için yapıyor bunu anlayabiliyorum. başka köpeği sevdiğimde vs. kıskanınca yapıyor ve ona kızıyorum ama bu yaşı büyük olan köpeğimin o bölgesinde sıkıntı var gibi geliyor çünkü kuduruyor kasıyor kasıyor dönüyor sonra bacağımı kavrayarak deli gibi surtunuyor.

ben de kaşınıyor olduğunu düşündüm. dışarda gayet normal, çok neşeli, hep koşar o yaşına rağmen. abartılı olarak çiş koklama hareketi yok ama erkek köpek gibi çiş yapıyor

koklama yoksa hormondan degildir kesin kasinti var.

yada can skintisi da ola bilir? ikinci köpek sonra mi geldi önce mi geldi. bir sürü düsünmen gereken adimlar var.

hemen ameliyatdan sonra basladiysa sebebi gercekten ameliyatdir. mikrop kapmis ola bilir. yaladigi yeri isikla yakindan iyice kontrol et.

cok üzülüyorum ya söyleyemiyorlarda tam ne oldugunu

diğer köpeğim bu hareketi üstünlük sağlamak için yapıyor bunu anlayabiliyorum. başka köpeği sevdiğimde vs. kıskanınca yapıyor ve ona kızıyorum ama bu yaşı büyük olan köpeğimin o bölgesinde sıkıntı var gibi geliyor çünkü kuduruyor kasıyor kasıyor dönüyor sonra bacağımı kavrayarak deli gibi surtunuyor.
Mantar olmuş olabilir mi? Köpekler hakkında bir bilgim yok ama mantar hakkında var 😒Gerçi köpüşlerde mantar olur mu onu da bilmiyorum ama🤷🏼‍♀️

koklama yoksa hormondan degildir kesin kasinti var.

yada can skintisi da ola bilir? ikinci köpek sonra mi geldi önce mi geldi. bir sürü düsünmen gereken adimlar var.

hemen ameliyatdan sonra basladiysa sebebi gercekten ameliyatdir. mikrop kapmis ola bilir. yaladigi yeri isikla yakindan iyice kontrol et.

cok üzülüyorum ya söyleyemiyorlarda tam ne oldugunu

orasinda enfeksiyon olmasından korkuyorum.

ikinci köpeğim zaten onun kızı. birbirlerini başından beri tanıyorlar. diğer yavruları sahiplendirmistim sokaktan alırken. bir yavrusu diğerlerine göre çok küçüktü ve çok dislanmisti onu da sahiplenmistim.

önceden olsa düşünmem veterinere giderim ama şimdi istanbuldaki veterinerlerin çoğuna güvenemiyorum artı her şey çok pahalı. muayene için 300 TL falan istiyorlar. dehşete düşüyorum. öğrenciyim mümkün değil o parayı vermem. eskisi gibi çok param da yok önceden nispeten iyi durumdaydım. şehir dışında çok iyi bir veterinerim var ama oraya gitmeme daha var.

keske dili olsa da derdini anlatabilse. çok suçlu hissediyorum böyle olunca...

mantar olunca koku olmaz mı ama
İnsanlarda oluyor da köpeklerde nasıldır bilemem 🤷🏼‍♀️Belki de koku vardır da siz algılayamıyorsunuzdur. Bilmiyorum ki...kaşıntı deyince benim aklıma mantar yada enfeksiyon geldi.

orasinda enfeksiyon olmasından korkuyorum.

ikinci köpeğim zaten onun kızı. birbirlerini başından beri tanıyorlar. diğer yavruları sahiplendirmistim sokaktan alırken. bir yavrusu diğerlerine göre çok küçüktü ve çok dislanmisti onu da sahiplenmistim.

önceden olsa düşünmem veterinere giderim ama şimdi istanbuldaki veterinerlerin çoğuna güvenemiyorum artı her şey çok pahalı. muayene için 300 TL falan istiyorlar. dehşete düşüyorum. öğrenciyim mümkün değil o parayı vermem. eskisi gibi çok param da yok önceden nispeten iyi durumdaydım. şehir dışında çok iyi bir veterinerim var ama oraya gitmeme daha var.

keske dili olsa da derdini anlatabilse. çok suçlu hissediyorum böyle olunca...
köpekleri bilmiyorum ama fatih hayvan hastahanesinde ben kedim için muayene ücreti ödemiyorum.belki oraya sorabilirsiniz.bazı hayvanlar kısırlaştırılsa bile bu tür çiftleşme isteği sergileyebiliyorlar.üstünlük hareketi veya aşırı heyecandanda olabilir.yalaması düşündürdü sadece belki kaşınıyordur veya enfeksiyon vardır.mutlaka veteriner görmesi lazım ancak o zaman içiniz rahatlar bence.

İnsanlarda oluyor da köpeklerde nasıldır bilemem 🤷🏼‍♀️Belki de koku vardır da siz algılayamıyorsunuzdur. Bilmiyorum ki...kaşıntı deyince benim aklıma mantar yada enfeksiyon geldi.

yok koku hiç yok kontrol ediyorum koku var mı yok mu diye sürekli bir de dış görünüşünde de bir sıkıntı yok sıkıntı içten

köpekleri bilmiyorum ama fatih hayvan hastahanesinde ben kedim için muayene ücreti ödemiyorum.belki oraya sorabilirsiniz.bazı hayvanlar kısırlaştırılsa bile bu tür çiftleşme isteği sergileyebiliyorlar.üstünlük hareketi veya aşırı heyecandanda olabilir.yalaması düşündürdü sadece belki kaşınıyordur veya enfeksiyon vardır.mutlaka veteriner görmesi lazım ancak o zaman içiniz rahatlar bence.

teşekkür ederim öneriniz için :) elimden geldiğince hızlı para biriktirip muayeneye götüreceğim. Fatih bana çok uzakta kalıyor ama belki oturduğum bölgeye yakın böyle bir imkan vardır onu da araştırayım

teşekkür ederim öneriniz için :) elimden geldiğince hızlı para biriktirip muayeneye götüreceğim. Fatih bana çok uzakta kalıyor ama belki oturduğum bölgeye yakın böyle bir imkan vardır onu da araştırayım
rica ederim.doğru köpek getirmek zor olur eğer uzaksa.benimki kedi olduğu için atıyorum çantaya geliyor heryere:KK51:yakınlarda belediye kliniği varsa oraya götürün ama önceden yorumları okumanızı tavsiye ederim.eğer yer yazarsanız belki insanlar daha yakın yerlerden tavsiye verebilir.

Kısırlaştırsaniz bile hayvanin doğasına bağlı oluyormuş kızısma olayi. Kimisi kizismiyor kimisi kizisiyormus

bilmiyorum hani yaşı büyük olduğu için köpeğimin korkuyorum acaba bir sıkıntı oluşturur mu diye. canı yanıyor mudur vs. diye.
Kalıntı ovaryum sendromu olabilir, kısırlaştırma operasyonu sırasında yumurtalıkların bir kısmının unutulmuş olması durumu, kısırlaştırma sonrası birkaç yıl çiftleşme isteği olmasına sebep oluyor, kısırlaştırılmasına rağmen östrojen salgılaması bir sağlık sorunu yaratabilir, bu nedenle operasyonda yumurtalıklardan parça unutuldu mu kalıntı ovaryum sendromu var mı anlamak için östrojen, progesteron ölçümlerini yaptırmak lazım bence, maliyetli midir bilmiyorum ama veterinerlik fakültelerine bağlı hayvan hastanelerini araştırın, belki muayene, test ve tetkiklerde daha uygun fiyatlıdırlar.

Burdaki anamneze göre birşey söylemek zor. Muayene olması lazım. Yalamasının bir çok nedeni olabilir. Svapla örnek almak lazım mikrobiyoloji için. Ultrasonla bakıp içeride ovaryumdan bir parça mı kalmış, kist mi tümör mü bişey var mı hormon salgılaması için ona bakmak lazım. Kan testi lazım.
Her şey temiz çıkarsa psikolojik rahatsızlık denebilir.
Bilmiyorum valla sizin köpeğin neyi olduğunu..

arkadaşlar merhaba. benim iki tane köpeğim var biri kısır diğeri değil. kısır olan yıllarca sokaklarda yaşamış defalarca doğurmuş daha fazla işkence çekmemesi için kısırlaştırdık. ilk başlarda her şey normaldi ama son birkaç aydır köpeğim deliler gibi genital bölgesini yalayıp sonra bana halleniyor :KK70: aslında komik gibi görünüyor ama ciddi bir sorun olabilir diye düşündüm. veterinerlere sordum farklı farklı şeyler söylüyorlar artık onlara da güvenemiyorum. (önceden sıkıntısı olmayan köpeğimi ameliyat etmeye çalışan veterinerler çıktı karşıma bu yüzden... pek çoğunun işi gücü para) neyse sonuç olarak köpeğim neredeyse her gün bacağıma, koluma nereme denk gelirse çiftleşme hareketi yapıyor ve delirerek yapıyor bunu. kısır bir köpek neden bunu yapar bilgisi olan var mı? başka köpeklerle çiftleşmiyor sadece bana, ablama, anneme falan yapıyor. üstünlük sağlamak amaçlı yaptığını dusunmuyorum çünkü afedersiniz yalayıp yalayıp yapıyor bu hareketi ve o bölgesinde sorun mu var acaba diye düşünmeye başladım. teşekkürler şimdiden
Bence üstünlük kurmaya çalışıyor size, dişilik hormonu da azaldığı için... Bazı köpekler Kısırlaştırma yapınca daha agresif tavırlar sergileyebiliyor.. Dikkat dağıtın görmezden gelin gececektir. Ameliyat sonrası fizyolojik bir şey olsa bir parça unutma vs gibi Regl kanaması da olur dıye düşünüyorum... Geçmiş olsun

Back
X