Kopegimizi vermek zorundayiz...

Köpeğinize temal itaat eğitimi verilmediyse bu eğitimi almalı, eğer bu eğitimi aldığı halde bu durumdaysa ileri itaat eğitimi almalı bu durumda havlama problemi çözülecektir, aynı zamanda ödül yöntemi kullanılırsa çok daha başarılı olur...Havlama çok problem yaratan bir davranış sorunu değil günümüzde...

Bu arada hayvanların doğal ortamlarında kalması taraftarı olan sayın üye, bir köpeğin veya kedinin "doğal ortamı" neresidir bunu bir izah eder misiniz? Sokaklar mı? Ormanlar mı? Son derece talihsiz bir yorum olmuş...

Köpeğinize temal itaat eğitimi verilmediyse bu eğitimi almalı, eğer bu eğitimi aldığı halde bu durumdaysa ileri itaat eğitimi almalı bu durumda havlama problemi çözülecektir, aynı zamanda ödül yöntemi kullanılırsa çok daha başarılı olur...Havlama çok problem yaratan bir davranış sorunu değil günümüzde...

Bu arada hayvanların doğal ortamlarında kalması taraftarı olan sayın üye, bir köpeğin veya kedinin "doğal ortamı" neresidir bunu bir izah eder misiniz? Sokaklar mı? Ormanlar mı? Son derece talihsiz bir yorum olmuş...

Canim dedigim gibi bizimki havlamiyor ki inliyor,ciglik atiyor resmen.Dunden itibaren baska bir yontem denemeye basladik,umarim bu sonuc verir.!
Bu arada maalesef gunumuzde kopekleri,kedileri,vs. dogal ortamina biraktigimizda,insan dediklerimiz yapmadiklarini birakmiyorlar =( Bu acidan dusunmek lazim...=(

Son düzenleme:
doğal ortam mı kaldı hanımlar orada yaşasınlar nerede yeşillik görüyorsunuz bizde isteriz dönüm arazimiz olsun yeşillik olsun orada bakalım kedimize köpeğimize ama nerde yakında fotosentez yapacak biz olacağız betonlaşmadan bitki mi bıraktılar etrafda
ormana bırak aç kalsın 1 ay sonra açlık susuzluktan ölsün hayvanlar bitki değildir sadece nefes alıp vermiyorlar şu yaz aylarında bir kap su bulamayıp ölen köpekler kediler hatta kuşlar bile var uzun yola çıkmışsınızdır yolda giderken etrafınıza bi bakın yazın bir su birikintisi bile görebiliyormusunuz

medeniyet de o hayvan havlıyorsa saygı duymaktır kendini düşünmemektir demek ki bi derdi var havlıyor zaten sahibi rahatsız olmasa bu forumu açmak çözüm üretmeye çalışıyor bizlerde köpeğimiz havladımı kedimiz avazı çıktığı kadar miyavladımı rahatsız olmuyor değiliz en başta en çok rahatsız olan bizleri hem yakınlarındayız hemde dışarısı ne der korkusu
saydığınız örnekler mantıklı hastası yaşlısı olabilir fakat bu uzun bir süreç değil çözümü olacak bir süreçç dolayısıyla pes edip vermek en son kararı geçin bir çözüm bile değildir düşünülmemesi gereken bir surum
bu işlerin eğitimi vardır kendi çocuğunuz davranış bozukluğu gösterdiğinde pedogoga gidiyorsunuz değil mi bi eğitim sürecine giriyor buda öylee bunu besliyorsanız layıkıyla besliyceksiniz yeri gelicek ameliyat paraları mama paraları dökeceksiniz eğitimlere göndereceksiniz yeri gelecek uykunuzdan fedarkarlık edip gezdireceksiniz yeri gelecek yorgunluktan gebersenizde gönlü olsun diye oyanayacaksınız yıllarca büyümeyen bir bebek bakmak gibidir hayvan beslemek

ayrıca köpeğiniz cinsi belli değilse kırmaysa çiftleştirmemenizde fayda var çünkü doğacak yavrulara yer bulamazsınız cins köpekler bile sokaklarda barınaklarda uyuzla ölümle boğuşurken yanlış anlaşılmasın benim köpeğimde kırma ama kırma köpekleri çoğaltmak anlamsız kendi köpeğim cins bir ırk dahi olsaydı yine kısırlaştırmayı seçerdim çünkü yukardaki sorumluluğu alabilecek çok az insan var

bizim insanımız kendi çocuğunu bile kendi canından parçayı bile düşünmeyip futursuzca davranıyor yetiştiremiyorken çocuğu sokağa salıp it çakal yapıyorken köpek kedi kuş balık bakmasını bekleyemeyiz kimseden

köpek alacak arkadaşım iyi düşün taşın araştır ırkları bakımını araştır ev durumunu yaşamını çalışma saatlerini düşün ve kendine göre özellikle bastıra bastıra söylüyorum kendine göre bir köpek al cins olsun olmasın sonra rott alıyor bakamıyorum saldırıor sonra golden alıyor tüyünden bıktım evde olmuyor yok büyük başka ırk alıyor her seye havlıyor cok büyük apartmanda olmuyor veriyorum diyen çok oluyor masrafınıda düşün bak benim kedim balkondan düştü 5 gün önce 900 lira ameliyat 300 tedavisi ciğerlerinde sızıntı var kafayı yedim biliyormusun ondan bundan borc para ameliyat ettirmesem ölücek 900 lira annemin aylık maası ama napıcan can işte evladın
o yüzden sonuna kadar düşünmelisin bence
herkese bol sevgili huzurlu hayvancıklı günler diliyorum

Canim dedigim gibi bizimki havlamiyor ki inliyor,ciglik atiyor resmen.Dunden itibaren baska bir yontem denemeye basladik,umarim bu sonuc verir.!
Bu arada maalesef gunumuzde kopekleri,kedileri,vs. dogal ortamina biraktigimizda,insan dediklerimiz yapmadiklarini birakmiyorlar =( Bu acidan dusunmek lazim...=(

Canım, havlamak inlemek vs vs bunların hepsi aynı manaya gelir, davranış bozukluğu...Eğitim alması lazım ayrıca doğal ortam dedğimiz şey hayvanların çıkış ortamıdır bu açıdan insan denen canlı da aslında doğal ortamında yaşamıyor ve artık doğal ortam diye bir yer yok...Bu durum ancak farikadaki aslanlar, sibiryada ki jurtlar için geçerli arkadaşlar, kısaca kedi köpeklerin doğal ortamı sokaklar değildir her ne kadar öyle sansanız bile...Son bölüm sana değil ssevcann, anlamışsındır zaten...

doğal ortam mı kaldı hanımlar orada yaşasınlar nerede yeşillik görüyorsunuz bizde isteriz dönüm arazimiz olsun yeşillik olsun orada bakalım kedimize köpeğimize ama nerde yakında fotosentez yapacak biz olacağız betonlaşmadan bitki mi bıraktılar etrafda
ormana bırak aç kalsın 1 ay sonra açlık susuzluktan ölsün hayvanlar bitki değildir sadece nefes alıp vermiyorlar şu yaz aylarında bir kap su bulamayıp ölen köpekler kediler hatta kuşlar bile var uzun yola çıkmışsınızdır yolda giderken etrafınıza bi bakın yazın bir su birikintisi bile görebiliyormusunuz

medeniyet de o hayvan havlıyorsa saygı duymaktır kendini düşünmemektir demek ki bi derdi var havlıyor zaten sahibi rahatsız olmasa bu forumu açmak çözüm üretmeye çalışıyor bizlerde köpeğimiz havladımı kedimiz avazı çıktığı kadar miyavladımı rahatsız olmuyor değiliz en başta en çok rahatsız olan bizleri hem yakınlarındayız hemde dışarısı ne der korkusu
saydığınız örnekler mantıklı hastası yaşlısı olabilir fakat bu uzun bir süreç değil çözümü olacak bir süreçç dolayısıyla pes edip vermek en son kararı geçin bir çözüm bile değildir düşünülmemesi gereken bir surum
bu işlerin eğitimi vardır kendi çocuğunuz davranış bozukluğu gösterdiğinde pedogoga gidiyorsunuz değil mi bi eğitim sürecine giriyor buda öylee bunu besliyorsanız layıkıyla besliyceksiniz yeri gelicek ameliyat paraları mama paraları dökeceksiniz eğitimlere göndereceksiniz yeri gelecek uykunuzdan fedarkarlık edip gezdireceksiniz yeri gelecek yorgunluktan gebersenizde gönlü olsun diye oyanayacaksınız yıllarca büyümeyen bir bebek bakmak gibidir hayvan beslemek

ayrıca köpeğiniz cinsi belli değilse kırmaysa çiftleştirmemenizde fayda var çünkü doğacak yavrulara yer bulamazsınız cins köpekler bile sokaklarda barınaklarda uyuzla ölümle boğuşurken yanlış anlaşılmasın benim köpeğimde kırma ama kırma köpekleri çoğaltmak anlamsız kendi köpeğim cins bir ırk dahi olsaydı yine kısırlaştırmayı seçerdim çünkü yukardaki sorumluluğu alabilecek çok az insan var

bizim insanımız kendi çocuğunu bile kendi canından parçayı bile düşünmeyip futursuzca davranıyor yetiştiremiyorken çocuğu sokağa salıp it çakal yapıyorken köpek kedi kuş balık bakmasını bekleyemeyiz kimseden

köpek alacak arkadaşım iyi düşün taşın araştır ırkları bakımını araştır ev durumunu yaşamını çalışma saatlerini düşün ve kendine göre özellikle bastıra bastıra söylüyorum kendine göre bir köpek al cins olsun olmasın sonra rott alıyor bakamıyorum saldırıor sonra golden alıyor tüyünden bıktım evde olmuyor yok büyük başka ırk alıyor her seye havlıyor cok büyük apartmanda olmuyor veriyorum diyen çok oluyor masrafınıda düşün bak benim kedim balkondan düştü 5 gün önce 900 lira ameliyat 300 tedavisi ciğerlerinde sızıntı var kafayı yedim biliyormusun ondan bundan borc para ameliyat ettirmesem ölücek 900 lira annemin aylık maası ama napıcan can işte evladın
o yüzden sonuna kadar düşünmelisin bence
herkese bol sevgili huzurlu hayvancıklı günler diliyorum

Canım, camlarda zaten sinekliğin vardır ama balkon kapısınada sineklik yaptır eğer imkanın varsa balkona tel kafes yaptırabilirsin çünkü kediler maalesef uslanmıyor, bir hafta sonra onu yişne o balkonda bulman kaçınılmaz.Bu arada geçmiş olsun...

sineklik geçen sene taktırdık bi tane sokaktan sahiplendirmek için aldığımız kedi kendini attı bunun gibi bacagını kırdı ameliyat ettirdik derken o kırık bacakla yine düştü tüm iç organları yer değiştirdi onuda ameliyat ettirdik sahiplendirdik sonra tel taktırdık yazın en üst kat yatılmıyor sıcaktır bu sıpa kediciğimde teli açmış buğün bi baktım pimapenin altındaki lastıklar verya hanı hava girmesin diye oraları tırnaklarıyla parça parça etmiş çünkü dedim bu koştu yaslandı öyle açtı sandım agırlıgını verdide açıldıu sandım meğerse tırnaklarıyla açmış napıcağımı şaşırdım artık balkon demirine çamaşır ipinin demirinden aşağıya doğru balık ağı alıp baglıycam bi arkadaş önerdi en azından düşerse ağa düşer onuda saglam almalıyımki tırnağıyla panik olup yırtmasın valla klima alıncak sonunda eve :KK70: o değil kapalı olunca kendileride nefes nefese kalıyor :KK52:

Gerekirse evimi değiştiririm ama yine de vazgeçmem köpeğimden :KK50:

Keske oyle bi sansim olsa canim ama maalesef bizim oturdugumuz yerde kira fiyatlari baya bi yuksek.Bu oturdugumuz evin kirasi cok iyi cunku kiraci esimi kac senedir taniyor o yuzden bize boyle bir iyilik yapti.Semt degistirme deseniz imkansiz cunku esimin isyerine en yakin burasi.Benimkine de tabi.Offf umarim uyguladigimiz yontem sonuc verir.=(

Haha bu arada kucağımdaki kedi yavrusu ile ancak bu kadar oluyor...Yukarıdaki mesajda bulunan imla ve harf hataları için özür dilerim doğruları yerine siz koyun, Afrika'da ki aslanlar ve Sibirya'da ki kurtlar olacaktı...:KK1::KK1::KK1: Ne yazdığımı ben bile anlayamadım :)

Keske oyle bi sansim olsa canim ama maalesef bizim oturdugumuz yerde kira fiyatlari baya bi yuksek.Bu oturdugumuz evin kirasi cok iyi cunku kiraci esimi kac senedir taniyor o yuzden bize boyle bir iyilik yapti.Semt degistirme deseniz imkansiz cunku esimin isyerine en yakin burasi.Benimkine de tabi.Offf umarim uyguladigimiz yontem sonuc verir.=(

Bu kadar sıkıntılı bir durumdaydınız madem keşke hiç sahip olmasaydınız köpeğe.Çok üzüldüm.Köpek sahibi olmak fedakarlık gerektirmez mi sonuçta? Apartmandaki diğer komşuları anlamakda imkansız yani.Her ses yapanı kovacaklar sanki..Sesi çıkartan köpek olunca laf söylemesi kolay oluyor tabi.Bizim komşumuzdan Allah razı olsun, kadıncağıza "bizim sıpa ses yapıyor mu rahatsız ediyor mu sizi " diye soruyoruz, "yok benim çocuklar ondan fazla ses yapıyor, inşallah siz rahatsız olmuyorsunuzdur" diyor.
Yurtdışında hayvan besleme konusunda daha hassas davranırlar diye biliyordum, şansınıza sevgiden bi haber insanlar düşmüş.

Sevcan Hanım, bakın umarım denediğiniz yol işe yarar tabii ama yapmanız gereken şey eğitim almasını sağlamak...Bir kaç günlük bir eğitimle kolayca halledilebilecek bir sorun için hayvanı gözden çıkartmanız luzumsuz olur... "Eğitim" yapabileceğiniz şey bu, ama yok ben eğitim için bütçe ayıramam veya ben köpeğmi eğitirim diyorsanız Hollanda da etoloji (hayvanış davranış bilimi) eğitimi almış bir kişi olarak diyebilirim ki bu güne kadar verdiğiniz eğitim yetersiz kaldığı veya yanlış eğitim verdiğiniz için hayvanda davranış problemi var...Eğitime verin ve rahat edin...

Sevcan Hanım, bakın umarım denediğiniz yol işe yarar tabii ama yapmanız gereken şey eğitim almasını sağlamak...Bir kaç günlük bir eğitimle kolayca halledilebilecek bir sorun için hayvanı gözden çıkartmanız luzumsuz olur... "Eğitim" yapabileceğiniz şey bu, ama yok ben eğitim için bütçe ayıramam veya ben köpeğmi eğitirim diyorsanız Hollanda da etoloji (hayvanış davranış bilimi) eğitimi almış bir kişi olarak diyebilirim ki bu güne kadar verdiğiniz eğitim yetersiz kaldığı veya yanlış eğitim verdiğiniz için hayvanda davranış problemi var...Eğitime verin ve rahat edin...
Tesekkur ederim,baska caremiz kalmazsa dusunulebilecek bir yol bu,ama ben davranis probleminden kaynaklandigini dusunmuyorum cunku onceden bazi taktiklerle alistirmistik,sakin kaliyordu biz yokken.Son 1-1 bucuk ayda basladi.Yani onun problemi baska.Bikac sik var aklimda ama bilemiyorum.Bu hafta veterinere goturup hormonlarina falan baktircaz...Sunu tekrar belirtmek istiyorum ki ben kesinlikle ondan vazgecmek istemiyorum,bu yuzden her yolu deniyorum ve denemeye de hazirim.Esim de ayni.Her seyin yoluna girmesi icin cabaliyoruz.

erkekler sürekli kızan durumundalar ama bazen bunun artığını düşünüyorum ben bizimkide mesela bi dişi köpek görür bazen oynar bazende aklı fikri çiftleşmek üstünden ayrılmaz rahatsız eder onunda hormonları fazla çalışıyor olabilir bu aralar :KK9:
eğitmenle görüşün bence o size söyler eğitime gelmesi lazım vs burada anlaşırsanız 3 taksitle peşin ödeyebiliryorsunuz eğitmenin nezaketine kalmış bi durum oluyor ki bu basit bir problem fiyatının uygun olacağını düşünüyorum
ayrıca cesar milan köpeklere fısıldayan adamın bölümlerine bir bakın orda sizinki gibi bir vaka varsa ne yapacağınızı görürsünüz gerçi o kadar çok bölümü var kii hangisinde rast geleceksiniz ben biraz izledim ama havlama sorununu çözdüğü bir bölüme denk gelmedim genelde saldırgan hiperaktif gerçekten aşırı davranış problemi olan köpeklerle ilgiliydi bi internetten aratın yardımcı olacaktır bulursanız

Tesekkur ederim,baska caremiz kalmazsa dusunulebilecek bir yol bu,ama ben davranis probleminden kaynaklandigini dusunmuyorum cunku onceden bazi taktiklerle alistirmistik,sakin kaliyordu biz yokken.Son 1-1 bucuk ayda basladi.Yani onun problemi baska.Bikac sik var aklimda ama bilemiyorum.Bu hafta veterinere goturup hormonlarina falan baktircaz...Sunu tekrar belirtmek istiyorum ki ben kesinlikle ondan vazgecmek istemiyorum,bu yuzden her yolu deniyorum ve denemeye de hazirim.Esim de ayni.Her seyin yoluna girmesi icin cabaliyoruz.

Tatlım,burada gerçeklerden bahsediyoruz köpişinin durumu henüz kalıcı hale gelmemiş bir "davranış sorunu" eğer bunu göz ardı ederseniz ilerde kalıcı davranış biçimi haline alacaktır, onu korumak istiyor olman doğal ancak burada internet ortamındayız ve bende bir davranış bilimci olarak problem olup olmadığını sana dürüst biçimde söylemek durumundayım ve sende olaya 3. bir göz ile bakmalısın... Belki çok basitçe aşılabilecek bir durum söz konusu, son bir ayda eğer hormonal değişimlerden kaynaklı davranış problemi yaşanmıyorsa bu şekilde davranmasının altında yatan tetikleyiciyi bulmanız gerekiyor...Son bir ayda hayatınızda ne değişti? Evde ne değişti? Bir eşya, hatta bir kapı zili, rengi değişen duvarlar karşı daireye taşınan sinir bozucu bir komşu...Bazen çok ufak görünen ve aslında bize komik gelen bir durum hayvanların değişik biçimde tepki vermesini sağlayabilecek uyaranlar haline gelebiliyor ...

Sakın yanlış anlama, burada sadece davranış problemi tabirinin insanlarda ki tabirle aynı olmadığını vurgulamaya çalışıyorum...Bir kedinin su içtiği tası patileri ile dökmeside bir davranış problemidir ...Bir papağanın tüylerini yolmasıda bir davranış problemidir ...

Kısaca tekrar geçelim, sizin verdğiniz ufak eğitimler bir köpek için yeterli olmaz, heleki şehir hayatına adapte olmasını istediğiniz bir hayvan için temel itaat ve ileri itaat eğitimlerinin bir sahip tarafından amatörce değil bir profesyonel eğitmen tarafından verilmesi şarttır, aynı biçimde hayvanda bir davranış problemi varsa bu eğitimle aşılabilir, eğitimle aşılamayacak bir davranış problemi varsa ve hayvan bir uyarana karşı tepki gösterdiği için havlıyor, uluyor veya inliyorsa burada " hayvan terapistleri"devreye girer ve "etoloji" adı üzerinde "hayvan davranış bilimi " bir zooloji alt dalıdır ve doğal olarak bilim dalıdır ...

Bu konuya son mesajım, herkese sevgiler...

Evet sizin üzüntünüzü anlamaktayım dün benim köpekte sürekli havladı bahçede bakıyoruz ona bugün ise kapının önüne bağladım bizim sesimizi duyunca gıkı çıkmıyor bilmiyorum böylemi olacak hergün, eşim bu konuda acımasız bahçede kalsın diyor,

Dun aksam 2 saatligine yalniz birakmak zorunda kaldik,aslinda birakmak istemiyoduk bu kadar sure,deneme asamasinda oldugu icin.Geldigimizde kapinin onunde bekledik bikac dakika,ses gelmiyordu.Sonra alt komsumuza sorduk,bu sefer hicbir sey duymamislar...Insallah sonuc veriyordur ve boyle devam eder !

inşallah yavaş yavaş atlatılır ama yukarda yazan arkadaşa tamamen katılıyorum benimde en kısa zamanda bizimkini eğitime vermem gerekiyor davranışsal bir problemimiz yok ama bazen söz dinlemem vs oluyor eğitim alınca her şekilde rahatlayacağımızı düşünüyorum sözümden çıkmayacak yeri geldiğinde korumasını yapacak en azından

son durum nedir arkadaşım yavaş yavaş haloluyordur inşallah

son durum nedir arkadaşım yavaş yavaş haloluyordur inşallah
Deniyoruz hala,bazen agliyor cok,bazen aglamiyor,bazen 1 saat sonra falan basliyor.Kesin cozume ulasmis degiliz.Bir yere sorduk bu egitimle falan ilgili,ne yapabiliriz,ederiz,ilac kullanabilecegimizi soyledi ama ben istemiyorum,yazik degil mi ona,uyusmus gibi olacak.Bilemiyorum.

ilaç ne alakaymış canım boşverin ilerde çok problem yaşarsınız ilaç kullanımından dolayı eğitimle halolur ileri temel onu yorucu eğitimler yada siz evde yokken beynini yorucu oyuncaklar oyunlar öğrenirsiniz öylelikle oyalanır
sana önerim kong diye oyuncaklar var biraz Türkiyede tuzlu ama onlardan alabilirsin
clasic kong yaz googleye bak içine ödül bisküvisi labne sosis vs koyuyor ya da sürüyorsun o onu çıkarmaya çalışıyor oyalanıyor veya kong wobbler var içine mamasını koyuyorsun köpeğin pati attıkca yada eliyle ittirdikçe maması düşüyor oynarken çok zevk alıyorlar o tarz oyuncaklar alabilirsin köpek eğitim cdleri var onları siz yokken evde oyalayacak dvd ler var tv izliyorlar resmen onlardan alabilirsiniz

canım ayrıca köpeğinizi akşamlar yorun özellikle koşturun bir oyuncak alın yada pet şişe okul bahçesi çevresi kapalı bir yerde halı saha vs gibi orada açın tasmasını koşsun tut getir yapsın 1 saat yapın bunu veya bir yere gitmeden önce yapın yorun onu buda işe yarar

X