Köpeğime beslenme alışkanlığını nasıl kazandırabilirim?

Asenur67

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2024
3
0
1
22
Arkadaşlar 3 yaşında cinsiyeti erkek bir köpeğimiz var. Adı Dost. Sahibi bize geçici bir süreliğine verdi ve 1 yıl olmasına rağmen hayvanı geri almadı. Alacağını söyleyip sürekli erteliyor. Yani bundan sonra sorumluluğunu biz üstleneceğiz. Ancak hayvanı yemek artıklarıyla beslemişler. En kaliteli kuru mamaları, yaş mamaları bile yemiyor. Kuru mamaya yavaş bir şekilde alıştırmaya çalıştık ama yemiyor. Günlerce aç kalsa da yemiyor. Mamayı da öyle hemen vermedik. Et ile karıştırıp verdiğimiz halde bile eti seçip mamayı yemedi. Yediği tek şey bulgur pilavı, tavuk ,et, yumurta ve baharatlı onun için zararlı olan yiyecekler. Hayvan meyve sebze bile yemiyor. Bu yüzden de sürekli midesini bozuyor. Yesin diye et suyuyla sebze, makarna vs. haşlayıp verdik. Onları bile yemedi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ona sürekli et veremiyoruz, bu yüzden sürekli tavuk, pilav, yumurta vs. vermek zorunda kalıyoruz. Ama bir köpek sürekli bunlarla beslenemez. En büyük sorun şu ki artık bunları da yemiyor. Hayvan sürekli bunları yediğinden dolayı tiksinmiş ama başka bir şey de yemiyor. Zor durumdayız. Lütfen onu kuru mamaya nasıl alıştırabileceğimiz konusunda yardımcı olun. Kendisi çok inatçı bir köpek günlerce aç kalsa bile istediği olmadığı sürece yemek yemiyor. Ne yapmalıyız?

benim köpeğim en çok kuzulu olanı yiyor diğerlerini sanki mecburmuş gibi yiyor, numunelik alıp balık tavuk kuzu vs içerikli olanları denemenizi tavsiye ederim,her köpek mamaya bayılır ama bu türünün son örneği olabilir

Kuru mamaya karşı biriyim. İçerisinde yüzlerce koruyucu ve yazan et/tavuk/balık miktarı cidden eser miktarda denilecek kadar az olanda hayvanın neresinden nasıl yapılıyor belli değil.

4 yaşındaki kopegim kuru mama ile beslenmiyor.
Haşlanmış bütün tavuk(kemiklerinden ayrılmış)yada tavuk göğsü bunlar ana besin kaynakları bunlarla yağsız tuzsuz pişirilmiş pirinç karıştırıyorum. Üstüne somon yağı ekliyorum pirinç fazla olursa o şekilde tüketiyor.
Bazı günler havuç patates bezelye başlıyorum sebze sevmediği için blenderda çekiyorum tavukla karıştırıyorum pirinç bazen ekleyip bazen ekleniyorum sebze olursa menüsünde.
Haftada bir gün tavuk ciğer pişirip veriyorum miktar olarak az makarna ile.
Bazı sabahlar da haşlanmış yumurta veriyorum.
Genel olarak dikkat ettiğim şeyler tuz,şeker (makarna bu nedenle az) ,salça,bazi baharatlar,sıvıyağ olmaması menüsünde.
İllaki yağ gereken bir şey pisiriceksem çok az z.yag ile pişiriyorum.
Bahar gecislerinde de zerdecali kilosuna göre ayarlayip hindistan cevizi yağı ile karıştırıp yemegine ekliyorum bağışıklık güçlensin diye.

Kuru mama kolaylık evet ama satış için yapılan büyük insan yanıltma yöntemleri var ve tahminimiz gibi sağlıklı değil.
En kötü mama 1500 TL yi geçiyor ayda bu yazdıklarım da bana aylık 1500 falan denk geliyordur.

Maddi olarak mı kuru mama vermek istiyorsunuz yoksa kolaylık olması için mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…