Konyaylılara karşı önyargılar..

5 parmağın 5i bir olmaz canım
benimde nişanlım konyalı 1 ay sonra evleniyoruz
şimdiye kadar beni ne inciltti nede gözü dışarda biri
bu insanın kişiliği ile alakalı
tanıdığım bütün konyalılarda burda bahsedilen örnekler yok

aldatmanın memleketini de ilk defa duyuyorum
daha önce çalıştığım yerde esnafın çoğu yüksekokul kızlarına ev açarlardı , doğum iznimdeyken kapımın önünden oranın yerlisinin arabalarına binen kızları görünce oturup ağlamıştım ben kızımı nasıl üniversitede okutacağım diye .... buraya geldim .. bu sefer de 10 bin nüfuslu yerde onlarca otel.. maalesef tamamına yakını yabancı uyruklu kadınları çalıştırıyorlar .... hem yerlisi hem dışarıdan gelen memuru neler duyuyoruz... baba tarafım antepli orada aynı şekilde, eşimin bekarken çalıştığı tekirdağ hakkında hem eşimden hem de ev arkadaşımdan " yok artık" dedirten neler duydum..
benim eşim de konyalı 7 senelik evliyiz... çok şükür bir yanlışını görmedim.. üstelik evliliğimizde öyle sorunlar yaşadık ki çiğ süt emmiş biri olsa belki çoooktan aldatırdı ama çok şükür şu ana kadar bir yanlışını görmedim.. şu ana kadar diyorum çünkü Rabbim kimseyi şaşırtmasın....tutuculuklarına gelince eşimin ailesini değerlendirecek olursam maalesef tutucular....açık biriyim oraya gittiğimde sadece üstüme başıma biraz daha dikkat gösteriyorum (hoş eşim açık olmama rağmen nerdeyse kapalı giyindiğimi söyler durur ... ) ancak gençler biraz daha modern.. hatta üniversiteye giden yeğenlerin sayısı her sene artıyor :)
kısacası aldatmak memleket değil karakter meselesi

bende konyalıyım babam ve ailemin tüm erkekleri ailelerine en güzel şekilde sahip çıkarlar..bunun ille yada başka birşeyle aalakası yok insanın içinde olması lazımi...insan karaktersiz ise nerede olursa olsun değişmez bir gerçektir...konyalılara karşı olan ön yargıyı yenmek için onları aileleri ile tanımak lazımdır..

Babam ve çevresindekiler eşimin memleketi hakkında da kötü şeyler söylemişti. O zaman "ne ilgisi var baba yeaaaa abartma" diyordum. Adam haklıymış :) Ne söylese cıktı Evet eşimden memnunum ama eşimin ailesinin, çevresinin, memleketten arkadaşlarının genişliği zaman zaman midemi bulandırıyor.

ama bu kişi sizi birkez aldatmış.hani bunu daha önce yapması beni düşündürüyor.çünkü bu bir karakter meselesi.yani kişi ahlaklı ve eşine/sevgilisine saygılıysa aldatmaz.bunu yapabildiğne göre bu vasıfları taşımıyor.onun için yine yapabilir yapmaya da bilir ama yapabilecek birisi demek ki...

Son düzenleme:

Benim şimdiye dek tanıdığım tüm Çorumlular son derecede zeki ve işlerinde çok çok başarılı insanlar...

Ben de birkaç yıldır İzmir de olup İzmirin gezmediğim yeri kalmadı deyip ,İzmir de opera ve tiyatro olmadığını söyleyen ,sürekli İzmiri küçümseyen birine rastlamıştım .. Hem gezmediğim yer kalmadı diyordu hem de tarihi bina olan opera binasından ( Mayısa dek opera ve bale gösterileri olur )İzmir deki sanatsal etkinliklerden haberi dahi yoktu

Son düzenleyen: Moderatör:
benim eşim Yozgatlı.
yaklaşık 2 aylık evliyim.evlenmeden önce hevesle ''eşin nereli?'' diye soranlar cevabım karşısında gözlerini devirip:''hmmm..''deyip,dikkatli ol bakışları attı,daha da patavatsız olanları açıkça:''Yozgatlılar yobaz olur,kadınlar çirkeftir,gelini sıkarlar,eşlerini aldatır erkekleri..'',hatta kuzenim:''patronlarım yozgatlı ve hepside aldatıyor eşini'' diye açık açık söyledi...
ben kulağımı tıkadım.eşimide eşimin ailesinide tanıyan bendim.
evet bayanları biraz uyanık oluyor ama kalplerinde kötülük yok,herşey ağızlarında.
ben kayınvalidemi evlendikten sonra daha çok sevdim.ne kayınbabam ne kayınvalidem bana asla baskı kurmadı,bilakis mutluluğumu görmek hoşlarına gitti her zaman.
''anne oğlun seviyor diye içli köfte yaptım çok beğendi'' dediğimde ağlayarak:''Allah senden razı olsun kızım,senin evlatlarında sana yapsın.''diyen.
ilk evlendiğimde kendi ailemle vedalaşırken(başka şehre yaşıyoruz ailelerden) çok üzüldüm,ağladım diye,bana dondurma alıp:''bak sana en sevdiğin şeyi aldım,hadi ağlama artık'' diyen bir kayınpederim var.
eşimse mükemmel bir eş benim için.asla ama asla dayatmaları olmadı bana karşı.benki mutfağa adım atmamış biriydim,kötüde yapsam her zaman çok güzel olmuş diye beni motive etmeye çalışan,haksızda olsam bana ilk sokulan o olan bir eşim var,şükürler olsun.
eminim aranızda da vardır yozgatlılara bi antipatisi olan.
bu anlattığım insanlarda yozgatlı,e ne olacak şimdi?
demekki her yörenin iyiside kötsüde oluyormuş.
ha size göre söyleyim,kuzenim konyalılara gelin gitti geçen senekayınvalide ile aynı evde yaşıyor.
kuzenim kendi ailesiyle rahatça görüşemiyor,çünkü izin vermiyorlar,yollamıyorlarmış.
fakat sizin durumunuz farklı,okumuş belli bir olgunluğa gelmişsiniz,kendi çizginizi çizebilir,ve o çizgiyi geçirtmeyecek otoriteye sahipsinizdir.
kuzenimde bu yoktu.
o yüzden endişe etmeyin.
ha bu arada bende hep,konyanın adamı çok iyi olur,evleneceksen konyadan alacaksın kocayı,çok sadık oluyorlar diye duyardım.
ilk defa sizden duyuyorum bu önyargı örneklerini.

Allah Allah, millet kafayı mı yemiş? Bazı şehirlerin sosyal çevresine dair genellemeler yapılabilir belki. MEsela İzmir'de insanlar rahattır gibi ya da Erzurumlular KArslılardan daha muhafazakardır gibi. Bu toplumsal yapıyla ilgili. Ama aldatma o kadar bireysel bir konu ki nasıl genellenebilir anlamadım. Siz de durup ciddi ciddi bu konu üzerinde kafa mı yordunuz? Boşverin ya yazık enerjinize.

Yok aldatan o değil. Onunla ayrıyken nişanlandığı kişi aldatmış. Bu ayrıyken bile hep sadık kalmış, hep sevmiş.

her memleketin iyisi de var kötüsü de..istanbullu olunca aldatmayacakmıymış...samimiyetine inanıyorsan imseyi dinleme..insanın kanı bozuk olursa nereli olursa olsun aldatır..

Yok aldatan o değil. Onunla ayrıyken nişanlandığı kişi aldatmış. Bu ayrıyken bile hep sadık kalmış, hep sevmiş.

konyalı olarak bi kuzenimin kocasını tanıyorum. aynı ilk mesajında yazdığın gibi bir tip ancak önyargılara karşıyım, her memlekette iyi de olur kötü de, hatta bir memleketin kötüleri iyilerinden bol olabilir. ama bu iyilerin de olmadığı manasına gelmez. sizin nişanlınız neden iyilerden olmasın?

her yerde var iyiside kötüsü de..genelleme yapmak çok yanlış..bende 4 sene konyada okudum..çok güzel insanlar tanıdım..sıcak insanlar..konya deyince gözlerim dolar o kadar çok sevdim o şehri..hatta sanki doğup büyüdüğüm yer orası gibi kendi memleteimi yadırgıyorum bazen:) ama bi konyalıyla 6 sene geçirmiş biri olarak bir daha seçme şansım olsa konyalı olsun istemezdim..sırf örf adet farklılığından dolayı..

Etnik köken,millet,şehir,bölge,din ve mezhep ayrılıklarını içeren konular tartışmaya neden olduğu için yasaktır.Bu nedenle konu yorumlara kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…