Konyaylılara karşı önyargılar..

Ben esimle sevgiliyken de ayni negatif cumleleri kuran bir suru densiz vardi.

Simdi nasil bir evlilik yaptigimi ve esimin nasil bir insan oldugunu gorduklerinde hepsi de utandilar emin ol.

Bu arada esim aslen corum'lu.

Meshur, corum'dan adam cikmaz cumlesi iste tahmin edersin ;)

Ay allahim.sabah sabah guldum.ya insanlari ne die ayni kefey koyuyorlar.bi de ne bu manavdan karpuz mu seciyorsunuz.diyarbakirinki aldatmaz cumraninki aldatir.ben konyaliyim.hos konyali olmasam da her erkek farklidir guzelimm..kim kimi neye gore markalandiriyor.aldatcak insan nerelo olursa olsun aldatacak.:1:abimler evleneceginde bi gun yengemlere gitmistim.kendini bilmez teyzesi gelmis antalyadan.yengemin yuzu gozu sis.noldu dedim mutfakta basladi hem agliyo hem anlatiyo..ay ne kadar cahilce ,teyzesi demis ki evlenme konyaliyla seni zorla kapatirlar disari cikatmazlar .kadina dger vermezler falan filan iste.o da aglar oyle.abimle 4yil cikmis herkesi taniyor biliyor ki oyle bisey olmaz.ama boyle seyler bilinmezz adam onceden baskadir sonradan degisebilri ,bunun memleketle alakasi yokturr..
Burda sana herkes evet oyle olurlar dese birakcan mi sen adamii merak ettim.eger eetse cevabin don arkani git birak adami yazik etme adama daa

bende orda okudum ve nefret ediyorm ! ama tabi ki her yerin iyiysi kötüsü var yanlz hala görüştüklerim bi elişn bes parmagını gcmez anladıgım kadarıyla sevdgin adam kendini yeterince gelistrms o nedenle cahillerden korkacaksın bence sen ona ve kendine güveniyosan gül gibi yasar gidersiniz canm allahh daim etsin :)

Ben aldatma konusunda yazdim ama bacim asil sorun ne bilio musun anneye cook duskun olurlarrr asiri..ama onda da hrkes ayni deil..abim cok duskun deildir korukorune ne derse yapmaz.ama bi enistem Var o oyledir.tam olarak nereli yazar misin

Son düzenleme:
Konyalı değilim ama konyada okudum,merkezinde.
Ve orda kalıdığım andan itibaren,konyalı arkadaşlarım dahi,konyalılardan eş olmaz,mutlaka aldatır..vs yargılarla karşılaştım.
Bi dolu örneklerle konyalı erkeklerden hiç bir hayır gelmediğini,onların sadece çalışan kadınların parasında gözlerinin olduklarını,ve eş seçerkende maddi durumlarına baktıklarını
söyleyip durdular.

cnm eski mahhallem konyalılardı ve bu anlattıkları şeyleri sıradan gibi anlatılıyordu onlarda
birde evet evlilerin geneli hep beraber giderler adamın 2. yada 3. evliliğiyse hep beraber adım atıyorlar cnm adamları geç kadınlarda bile 4 evlilik yapan var gerçi kadınlar en azından evleniyor adamlar aldatıyor evlerine dönüyorlar hele 1-2 defa adamın başka bir kadına da ev açyığını ondan hatta çocuğu olduğunu duyduk ki düşün 1nin ki 13 diğerinin ki 4 yaşındaydı çok fena gözüm korktu valla ne diyelim cnm gencinden yaşlısına ailem bizim konyalı erkek sinekle bile muhattap olmamızı istemediler hep...
ama şuda var heryerde iyisi kötüsü vardır (ben her ne kadar hep kötüye dek geldiysemde :31: erkekleri aldatır kadınları fena kaynanadır :47: )
bu kadar kötünün içinde temiz kalpli biri muhakkak vardır düşüncesindeyim neden bu senin sevdiğin olmasın :34:

benim babamda konyalı ve onun sülalesinde kadınlara çok deger veriliyor aldatmayı ne duydum nede gördüm....

ne saçma! insanın içinde varsa aldatır. ha konyalı olmuş ha başka bi yerli. bence konyalılar hakkında bukadar önyargılı olmayın. heryerde çıkıyor aldatan insan. hem bak istanbula gelmişsin sanki istanbullu seni aldatmamış mı? sen sevginden eminsen yoluna devam et. boşver onun bunun lafına.hayatımız elalem nederlerlemi geçecek!!!!

Ben İstanbulda yaşıyorum ama aslen konyalıyım.
şu zamana kadar konyalılarla ilgili pek çok önyargı,boş inanış ,salak saçması bir çok laf duydum ama kadınlarını aldatırlar lafını ilk kez duyuyorum ,ne ailemde ne arkadaşlarımda hiç aldatma olayı duymadım görmedim.

Onun dışında üniversite diye konyaya gelmiş kampüs ve çevresinden hiç çıkmamışlarda da var bu çok sıkıcı bir yer derler.

işyerinde bi kızla konuşuyodum tiyatrodan bahsediyoduk konyadaki devlet tiyatrosunda bilet zor bulunuyo gibi bi laf geçti.Kız tiyatro nerdeydi diyo bana ya.Ünv öğrencisi 4 yıl konyada kalmış ve tiyatronun yerini bilmiyor ,hiç gitmemiş çünkü 4 yıl boyunca.İşte böyle dünyadan haberi olmayan boş beleş insanlar deyim yerindeyse bok atmaya çalışıyorlar şehrimize.

Bilmeden etmeden konyalılar şöyledir,yok konya böyle bir yerdir diyenlere de tek söyleyeceğim 'hay konyalı kadar,konya kadar başınıza taş düşsün'dür.:47::47:

Genellemelerden nefret ederim..

Her memleketten iyi de çıkar kötü de..

Bir memleket veya bir kesime ' hepsi öyle ' diye bilmek için önce ' hepsini tanımak gerekir '

Böyle bir ihtimalde olmadığına göre , sizin kadar o aileyi tanımadıklarına göre kuruntu yapmanıza gerek yok

Ayrım yapmaya yer arıyor millet...

İnsanların başkalarının memleketleri hakkında atıp tutmasına alıştım da diğerlerinin bundan etkilenmesine çok şaşıyorum.
Mesela konu sahibi..
Belli ki eğitimli,meslek sahibi kızsın. Başkalarının cahil düşüncelerinden nasıl bu kadar etkileniyorsun bana ilginç geliyor açıkçası.

merhaba ,

sizin yaşadığınız durumun aynısını yaşadım Konya da okudum ve bu hurafeleri bende çok duydum , okulum bitti istanbula döndüm ve bir konyalıyla tanıştım ilk zamanlar bende sizin tedirginliğinizi yaşadım hatta memleketini duyunca msn falan sildim :) cocukluk işte :35: ve şimdi 1 yıldır evliyiz ailesi kendi ailem gibi şu zamana kadar bir yanlışlarını görmedim :nazar:

dayıları amcası ve bir sürü akrabalarını tanıyorum hiç eşlerini aldattıkları eşlerinin paralarını yediklerini duymadım görmedim

zaten aldatmanın memleketi olmaz karakteri olur

mutluluklar dilerim şimdiden

İnsanların başkalarının memleketleri hakkında atıp tutmasına alıştım da diğerlerinin bundan etkilenmesine çok şaşıyorum.
Mesela konu sahibi..
Belli ki eğitimli,meslek sahibi kızsın. Başkalarının cahil düşüncelerinden nasıl bu kadar etkileniyorsun bana ilginç geliyor açıkçası.

benimde aklımdan aynı şeyleri yazmak geçiyordu.her şehirle ve insanıyla ilgili olumsuz şeyler söylenebilir ama bunlara itimat edip de dert edinmek enteresan...

valla cnm ilk defa senden duyuyorum konyalılara karşı böyle bi önyargı olduğunu...
çok saçma geldi bana..bunu konyalısı urfalısı var mı..sütü bozuk her memeleketten çıkıyo maalesef...
haa bu arada benim eşimde konyalı:))
4 yıldır evliyiz hiç bi yanlışını görmedim(aldatma konusunda)
bütün sülalesini tanırım..babası,amcaları...hepsi evlerine sadık iyi insanlardır...
şimdi böyle bi önyargıyı okuyunca şaşırdım açıkcası:)))
sen takma kafana...bak ne güzel bi aşk yaşıyomuşsun...içini ferah tut...benim bildiğim konyalılar allahdan korkan insanlardır...

benim eski esim konyaliydi :22: 6 tane abisi var hicbiride eslerine deger vermiyor , dayakci , paragözler, biride esini hep aldatiyor :19:

bütün konyalilar böylemi bilmiyorum ama

december diye bir arkadas buraya bir anket acmisti
eslerinden ve ailesinden memnun olmayanlar, esleriniz nereli diye bir baslikti
konya 1. yada 2. olmustu simdi tam hatirlamiyorum , konuyu bulamadim :25:

bi cuvalda curuk elmalarda vardir saglamlarda..kaldiki gidip koru korune biriyle nisanlanmissin. eger seni aladattigini ogrenmeseydin evlenecektin bu adamla. neyseki zamaninda farkedip ayrilmissin.

bu adami sen seviyorsun, ayni riski goze almaya degmez mi?

Konyalı değilim ama konyada okudum,merkezinde.
Ve orda kalıdığım andan itibaren,konyalı arkadaşlarım dahi,konyalılardan eş olmaz,mutlaka aldatır..vs yargılarla karşılaştım.
Bi dolu örneklerle konyalı erkeklerden hiç bir hayır gelmediğini,onların sadece çalışan kadınların parasında gözlerinin olduklarını,ve eş seçerkende maddi durumlarına baktıklarını söyleyip durdular.

Ben ünv hayatımın 3 yılında birini çok sevdim,çok sevildim.Gıptayla bakılan bir aşk yasadım.Oda konyalıydı ve ailesini tanırdım.Annesi babası melek gibi,kızkardeşleride öyle.3 yıl boyunca hiçbir olumsuz yönleriyle karşılaşmadım.Sağolsunlar beni hep sevdiler,saygı gösterdiler,ailemden uzak okuyordum,hep yardımcı oldular.

Sonra erkek arkaşımla son dönemlerdeki anlaşmazlıklarımız nedeniyle yoruldum ve terkettim onu.Sonrasında ist a ailemin yanına geldim iş hayatın başladım.Ama o hiç vazgeçmedi,
defalarca istanbula geldi,görüştüm konuştum,olmayacağını ikna etmek 1 yılımı aldı.Ama o yinede beni hep sevdi,geri döneceğim günü bekledi.Ben sonra bi hata yaparak nişanlandım,aldatıldım ve bitirdim.8 ay sürdü bu süreç,çok ani bi karardı,inanmıştım ama kandırıldım.neyse konumuz bu değil.

Bu süreçlerde yolumuz tekrar onunla kesişti ve arkadaşça görüşmeye başladık telefonda(konyada olduğu için).Ve sonrasında tekrar bi şans daha verdim aradan 2,5 yıl geçtikten sonra..
Ve 2,5 yıldan beri yine kendimi mutlu ve huzurlu hissediyorumİkimizde hatalarımızdan arınmış durumdayız,ve birbirimize kenetlenip yepyeni bir hayat kurmanın peşindeyiz.
Önümüzdeki yazada kısmetse nişan düşünüyoruz.

Ama konyalı oldgunu duyan,ondan hayır gelmez diyor.İşi gücü yerinde,mesleği iyi,2 ünv bitirdi,hayat vizyonu çok geniş,biçok sertifka aldı,seminerler,kurslar...vs hayatı boş geçirmeyen biri oldgunu söylüyorum.Yinede aldatır seni evlenince diyen çok oluyor.

Düşünüyorum ailesi çok iyi,babası eşine hala tapacak derece aşık(aşk evliliği yapmışlar)..eşi olmadan adım atmaz,heryere,heradımda onla,hala bu yaşta babaşa yemeklere çıkarlar..vs
E evlenmeyi düşündüğüm kişide ünv okurken geçirdiğimiz 3 yıl boyunca beni aldatmadı.Ve biz hergün görüşüyorduk,hasta olmalırımız dışında hep bi aradaydık.Öyle bişeyde hiç hissetmedim ama aklımı kurcalıyor şu konyalılara olan önyargı mevsusu.

Gelebilcek sorulara karşı detaylı analttım,özellikle bu konu hakkında bilegisi olan yorumunu esirgemezse sevinirim.Aklımı çok kurcalıyor bu mevzu.Sabırla okuyan herkese teşekkürler..

canım senınkı gıbı bır ılıskı ıle evlenmedım tanıdık sevdık evlendık ama oyle kor kutuk degıl. esım de konyalı. aılesınden yana cok sanslıyım. hanı derler ya esın kotu olsa, sırf aılesı ıcın evlenılır dıye oyle yanı. ve sen bu adamı yıllardır tanıyorsun ondan emınsın ve senı ınanılmaz sevıyıor. aılesı senı cok sevmıs sahıplenmıs daha sen ogrencıyken. bence cok mutlu olacaksın. etrafın ne soyledıgını umursama. ınan bazen kıskanclıktan bıle soylenır. okadar farklı seyler duyarsın kı. kafanı sorular ıle doldurma. mutlulugun keyfıne bak. yıllarca senden vazgecmeyen bır adamı, nasıl daha cok mutlu ederım, eksık yılları nasıl kapatırız dıye dusun buna odaklan.

aılesının bıraz yobaz olma ıhtımalı yuksektı. konyalılar bıraz farklıdır. aılelerın cogunun kızları gelınlerı kapalıdır. dındarlık gostergesıdır bu. ama aslında cogu ısteyerek ınanarak kapanmaz, namaz kılmaz erkek evlatları ıcınden gelerek. ama gercekten dınımızı anlayarak ve hıssederek yasayan aıleler de vardır konyada. sen ıyı bır aıleye denk gelmıssın bu cok guzel. maasallah es adayın cok ıyı aılesı de cok ıyı. tadına bak lutfen. benım arkadasım kayserılı bır cocukla cıkıyordu bız kayserıde okuyoruz ıste. neyse cocukla bırlıkte arabada kız kaza yaptı. ufak tefek cızıkler vardı uzerlerınde ama sonucta kaza. ve arkadasım yurtta kalıyor. elı kolu bandajlı sekılde yurda gerı dondu kazadan sonra. kızı bılıyorlardı, yuzde yuz evleneceklerı kesındı evlendıler zaten ama cok ayıp ettıklerı bırsey vardı. elın emanet kızı, kendı arabalarında kendı memleketlerınde kaza yaptı. el ele der kı sen yurtta kalma kızım, bız de kal der. bunlar kızı tanıdıkları halde cagırmadılar ya dusun. bak sana taaaaa ozamanlar bıle nekadar guzel yaklasmıs bu ınsanlar. lutfen takılma baska ınsanlara. cemberını daralt ve ozaman mutlulugun daha cok artar.

konya bırıncı gelmıs olabılır. ıckı tuketımının en cok oldugu sehırlerden bırı de cıkmıstı bır zamanlar. baskı altında tutulur genelde kız olsun erkek olsun gencler. erken yasta aıleler ıyı aıle kızı dıye bırını bulurlar. mutsuz evlılıkler cok olabılır bu yuzden ve aldatmalar baslayabılır bu yuzden. bunun konyalı olmak ıle alakası yok. erken yasta ve yanlıs evlılıklerdır cogu sebebı. bır parca da yapan kısılerın karakterı tabıkı. aldatma, bır sehır ıle kıyaslanamaz. ozaman ızmırlı erkekler ıle de evlenmemek lazım dememız gerekır cunku cok guzel kızlar var ızmırde. kesın gozu kayar, aldatır dememız lazım.

aldatma konusunda, tam tersı konyalıların daha sadık oldugunu cok gordum. cunku ıster ısteyerek ıster aıle yonlendırılmesı ıle konyada dındarlık hakım bır aıle duzenı ve ortamı var.

yapacak ınsan yapar. sehır kıyaslamasını cok yanlıs buldum aldatma konusunda. evet baska konularda sehıre gore kıyaslamalar yapıyoruz ınsanların huyları karakterlerı konusunda. ama aldatma konusunda cok sacma.

para yerler falan da denılmıs. konyalılar cok calıskandır, kafaları da calsır tıcaret vs. cok tutumludur cogu.

Back