Merhaba Arkadaşlar. Evet ameliyatımı Nurten hanımda oldum. 40.günümdeyim. Kısaca bilgi vereyim ve becerebilirsem resimlerimi de paylaşacağım.
1) Ameliyathanede bile ağladım korkudan ama boşaymış :) Nurten hanım söylemişti zaten.
2) Sabah ilk kişiydim ameliyata giren ayılıp yatağa girmeniz ile arası 2 saat kadar sürüyor. Bi rahatsızlık hissetmedim ama son güne kadar sigara içtiğim için narkozdan zor ayıldım biraz.
Tavisye olarak sigarayı bi süre önce kesin kullanıyorsanız !
3) Burnumun üzerinde hem alçı hem de tamponlar olduğu için göremediğimden uzun süre tedirgin ve meraklı şekilde hissettim gece boyu. Ağrım hiç ama hiç olmadı zaten seruma ekliyorlar ilaçları.
4) Sabah doktorum kontrol ediyor sanırken aniden silikon tamponları aldı. Burun sızlaması gibi bi şey hissettim sadece kaydı çıktı ve kan bile yoktu neredeyse üzerinde.
5) Şişliğim 2. gün oldu 3. gün kayboldu. Morarmam 2. gün göz kapağımda ve göz altı torbalarımda pembeden mora dönük hafif oldu 4. gün pembe 5. gün yok denecek kadar azdı. 1. hafta alçıyı almaya gittiğimde hiç kalmamıştı. Sadece normal olarak ödem vardı. Bu ödemin %80'i 3. ay gibi yok olacakmış. Neden fazla morarmadığıma gelirsek
gece boyu soğuk kompresi hiç aksatmadan sabaha kadar yaptım.
6) Okyanus suyunu 1 kutu bitene kadar kullandım. Burun tıkanıklığını çok iyi açıyor. Ne zaman daraldıysam düşünmeden kullandım ama burnumu hiç zorlamadan direkt kendi çıkarabildiği kadar. İlk hafta mukus ile kan karışık geliyor korkacak bi şey yok. Dikişler alınınca ve alçı çıkınca nazal nem sprey ile sürekli nemlendirdim. Yapışma kuruma olmadı.
Nurten hanıma nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Apne bitti, horlama bitti. Hem de ilk haftadan itibaren. Nefes alabilmek mucize gibi ve genel anlamda beklediğim, istediğim tipte bi burun oldu.
Tavsiye eder miyim? Kesinlikle ederim.
1.hafta Eki Görüntüle 2047345
1.ay Eki Görüntüle 2047347