Konuyu tekrar acmak zorunda kaldim

Biranolsun

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2021
121
42
35
Arkadaşlar konumu tekrar buraya açmak zorunda klasik ama inanın desteğe ihtiyacım var yöneticiden caze alsamda bi kaç msj rahatlamami sağlayabilir benim icin dert oldu bu konu daha önceki konumdada bahsetmiştim oğlumum yurumek istememesi ile ilgili konu açmıştım oğlum 16 aylık oldu hala yürüme alistirmalari sonuçsuz kalıyor bir türlü tek yürümek istemiyor sürekli tek elimden tutunarak geziyoruz evi tek bıraktım an bacagima sarılıyor yada çok zorladimi oturuyor gören daha yürümesini dedikce stres daha çok yapıyor kafaya takıyorum takmıyorum desemde takıyorum doktora gidecegim randevu aldım daha oncesinde sağlık sorunları yaşadim çocuklar hasta olduk evcek salgından dolayo yeni yeni toparlandik öyle kızlar ne kadar alistirma yaprakta bir türlü tek yürümek istemiyor

Yeğenimde yaşadık bu durumu, biraz tembellik, biraz da naz. 17 18 ayı bulmuştu yürümesi. Emeklemek yürümekten kolay geldiği için yapıyorlar. Üzmeyin kendinizi ama içinizin rahatlaması için doktora da götürün tabi

Benim yeğenim de 16 aylıkken yürümeye başladı. Yürümesine destek amaçlı oyuncaklar var onlardan kullandınız mı?

Elinizden tutarak geziniyorsa bir sorunu yok demektir. Salın artık şu çocuğu. Etrafinda da boyle asiri tepkiler veriyorsaniz o yuzden yurumuyor olabilir.
Kendi haline bırakacağım diyorum hep gene denemeler yapıyorum bndede var hata ama düştüğü zmaan filan büyük tepkiler vermiyorum bide yapı olarak cok korkakr ürkek bi çocuk kucağıma alıp az yukarı kaldırsam hemen korkuyor yüksek sesten bile çok korkuyor onunda etkisi var biliyorum

Çocuk destekli ya da yardımla yürüyor değil mi? Bunlar yoksa sorun vardır. Ancak çocuk tembellikten ya da sizin yönlendirmelerinizden dolayı kendi başına yürümeyi tercih etmiyordur.

Yok şüphelendiğim hareketleri emeklemiyor bu arada poposunun üstünde sürünerek gidiyor gidecege yere tuutnup kalkmayi nadir yapıyor mesela banyo ettirirknw korkuyor sudan can havliyle kalkıyor çok güzel ama ev halindeyken nadir yapıyor

Çocuk destekli ya da yardımla yürüyor değil mi? Bunlar yoksa sorun vardır. Ancak çocuk tembellikten ya da sizin yönlendirmelerinizden dolayı kendi başına yürümeyi tercih etmiyordur.
Tek elimden tutuyor öyle çok destek almıyor benden yürürken tek parmagimi tutuyor ama bırakayım geri dönüp bacagima sarılıyor bu arada babası bana doğru salduginda zoraki 7-8 adım atabiliyor desteksiz tek düşebiliyor bi dk filan

O zaman gerçekten bırakın yavruyu. Üzerine gitmeyin. Sevdiği bşr oyuncağı bir yiyeceği kalkıp alabileceği yüksekliğe koyun ancak böyle ufak ufak komutlarla müdahale edin. Dediğim gibi çok da şüphe ederseniz doktora götürün ama anlatımınızdan sorun olmadığını düşünüyorum

Gideceğim belki degerleri dusuktur ona bakilir hem doktor insalah sorun yok deyince rahatlayabilirim borde burda örnekleri gördükçe daha çok rahatliyorum

Korkusunu yenmesi için unutması,odağını değiştirmesi işe yarıyor.
Oyun tadında bunu ona sunmanın yollarını bulabilirsiniz.
Ben kendi uyguladığım yöntemden kısaca bahsetmek isterim.
Oğlum koltuk kenarlarından veya elimden tutarak yürüyüp,tek bırakınca direkt yere oturuyor, tek yürümeye cesaret edemiyordu.Ortaya önce iki adımda,sonra biraz daha mesafeyi artırarak ulaşabileceği şekilde büyükçe bir minder atıp,kendimde aynı onun gibi koltuk kenarından tutunarak biraz gidip,sonra mindere yönelip,bir iki üç diye sayarak yürüyüp,hop diye mindere atlıyor,şarkı söyleyip el falan çırpıyordum.
Bu oyunu seyredip,onunda yapması için teşvik ettim.Sırayla bir ben bir o bu şekilde bu oyunu oynadık.O yaptıkça onu alkışlıyorduk.Böylelikle farkına bile varmadan korkusunu yendi ve kendi kendine yürümeye başladı.

Çocuğu tepkileriniz tavırlarınız korkutmuş. Yanındaki konuşmaları da anlamaya başlamıştır. Benim oğlum da emeklemedi. 13-14 aylık iken kısa süreli yürür, kısa süreli ayakta dururdu. Kucakta gezinmeyi alışkanlık haline getirmişti.

Guz3l fikirmiş deneyecegim bunu insalah bizd3de ise yarar ama çok inat ha bir sinirliki biraktimi anladı an sinirleniyor kimirfdamiyor olduğu yerden

Olabilr ya kayinvaldimde bi kaç gün çok zorladı çocuğu yürüsün diye çocuk istedikçe üstüne gitti zaten o günden sonra oturmaya başladı önceden yapmıyordu baktı zora geldi oturmaya basldi

Diğer konunuzda da birsuru örnek verildi rahat bırakın çocuğu korktugundan değil belkide sizin bu takıntı hallerinden cesaretini toplayamiyordur. Stresiniz yazma şeklinize bile yansımış hiç sabrınız yok. Ne demek ceza alana kadar bıraz mesaj okuyumda rahatlayım ne kadar evhamlı davranıyorsunuz

Fizyoterapiye götürebilirsiniz, bizde yegwnim icin doktor önermisti. Terapi aldiktan kisa zaman sonra yürümeye basladi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…